Материала е взет от книгата "Ботев Пловдив в Евротурнирите" издадена през 2004г. с автор Антон Петров]
Двата цитата по-долу са от книгата "Футболни гости" (1987) на Георги Бойчев . Малко инфо за Сьорен Лерби и Удо Латек, всичко свързано с мача Ботев - Байерн.
"През двата дни, в които Байерн (Мюнхен) гостува в Пловдив за мача-реванш срещу Тракия от турнира на носителите на купи, имах възможност да наблюдавам от близо датчанина Сьорен Лерби. Той единствен изглеждаше неспокоен и сякаш малко притеснен, за разлика от колегите му, които бяха твърде самонадеяни и безцеремонни. Няколко пъти Лерби искаше телефонна връзка с жена си в Мюнхен и тъй като телефонните автомати във фоайето на хотела са открити, съвсем случайно долових, че разговарят за предстоящия мач. Жена му, която между другото може да му бъде и майка, тъй като е 20 години по-възрастна от него, явно го успокояваше с факта, че Байерн води от първия мач с 4:1, защото Лерби няколко пъти повтори: "Вярно, водим солидно, но момчетата ми изглеждат прекалено уверени в крайния успех и това ме плаши". Трябва да призная, че неговите думи ме изненадаха, а сигурно биха изненадали всички, които имаха някакво отношение към предстоящия мач. Настроението на Лерби - аса на мюнхенския отбор, тогава ми се стори твърде необяснимо, тъй като и най-големите оптимисти не допускаха, че Байерн може да бъде отстранен. Едва на другия ден, когато Тракия надигра убедително своя съперник и само един гол не й достигна за сензационното елиминиране на мюнхенци, разбрах изключителната професионална прозорливост, която беше проявил датчанинът. Тогава ми стана ясно и защо така страстно говори срещу подценяването на противника в разговора, който проведохме преди мача: "Да подценяваш съперника си означава да не го уважаваш. Това е недостойно. То означава, че не уважаваш самия себи си , както и работата, която вършиш..."
"Колегата от западногерманската телевизия, пристигнал в Пловдив за мача-реванш между Тракия и Байерн от турнира на КНК, ми показа една статистика, според която Удо Латек е най-успешния треньор във ФРГ. Той е единствения треньор в Европа, печелил със свойте отбори и трите клубни купи на континента - КЕШ с отбора на Байерн, КНК с Барселона и Купата на УЕФА с Борусия (Мюнхнегладбах). Латек е мълчелив и затворен човек с каменно изражение на лицето, което не се променя при никакви обстоятелства. Вежливо, но категорично той отклони моята молба за интервю, като каза, че преди мач не прави никакви изявления пред журналист. Мачът мина. Тракия игра силно, победи с 2:0 и само един гол не стигна, за да бъде отстранен прочутия мюнхненски отбор. Сред срещата Латек наказа своите възпитаници да вдигат тежки съндъци с багаж и да правят спринтове в коридора на съблекалнята. Самият той стоеше отстрани и съсредоточено гледаше в една точка. Изглеждаше тъжен и замислен. Обстановката не беше много окуражителна, но не трябваше да пропускам последния си шанс за разговор с този голям специалист. Приближихме се към него с преводача Николай Спасов, пададохме му ботилка шампанско и го поздравихме с класирането за следващия кръг на турнира. Той се усмихна горчиво, извика вратаря Пфаф, който единствен от Байерн игра блестящо, и му подаде бутилката с думите: "Само Жан-Мари има право днес да пие шампанско. Той ни спаси от истинска катастрофа, а мен - от евентуално уволнение..." После, забелязвайки удивлението, с което гледахме как звезди като Лерби, Михаил Румениге, Дитер Хьонес и други изпълняват физическите упражнения, поясни: "Останалите не се умориха никак с играта, и не заслужиха заплатите си. Тъй като все пак продължаваме напред в турнира, няма да ги лешавам от парите им, но им давам възможност да си ги заслужат, като изразходят необходимата физическа енергия."
Из "Ботев Пд в Евротурнирите" 2004 година
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Из "Ботев Пд в Евротурнирите" 2004 година
Жълто-черната идея е била съхранена в миналото, наша задача е, да я принесем в безпощадното съвремие.
-
- Контакти:
Re: Из "Ботев Пд в Евротурнирите" 2004 година
PERFECT!!!BOTEV FOREVER!!!
- PLOVDIV PEE 1912
Трябва с общи усилия да върнем славата на нашия велик клуб.
- емо73канар
- Контакти:
И пак с общи усилия да изгоним СЕЛСКАТА ГНИДА.

-
- Контакти:
Ботев! Вижте разликата, майна... едно е да кажеш "Локо", друго е да кажеш "Ботев"! Как звучи само!
Ботев над всичко.

Жълто-черната идея е била съхранена в миналото, наша задача е, да я принесем в безпощадното съвремие.
Тва локо ми звучи като някво гадно лепило