Кой е по-прецакан, ние или англичаните???

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Gretna

Кой е по-прецакан, ние или англичаните???

Мнениеот Gretna » 02 сеп 2010 19:11

И аз също като д-р. Фауст преди шеснадесет години, след един голям мач, може би най-големият мач за българската нация някога, казах на мига да спре, без да има последствия, защото не бях сключил сделка с генералният директор на Ада, въпреки, че имах а и все още имам голямо желание да продавам.Това ли е върха? Това ли е Еверест? Видях ли най-голямото постижение на българският футбол? Имах ли късмета да видя успеха както някога през 66г. тотгавашните англичани са видяли единствената и неповторимата(в прекият смисъл) титла за своята страна? Живите, сега разказват на поколенията пред тях ,кой, как и защо, къде, какво и кога е станало през въпросният мач а те горките младежи, горките деца само си представят и си представят, копнеят и трепнат в очакване някога и те да станат свидетели, да бъдат съвременници на такава национална радост. Едно е да искаш, друго е футболистите да могат. Англичаните трудно(бих казал невъзможно но ще избегна крайните мнения) биха станали световни шампиони отново. Не защото не искат, а защото не могат. За жалост в английският национален отбор играят основно англичани (чат пат се появяват несъзнателни уелсци, ирландци, шотландци и разбира се пренебрегнати от собствените си сънародници колонялни поданници на великата Британия). За жалост, защото отдавна, Англия не ражда футболисти. Тя си ги купува, използвайки соругатни майки на футболни таланти, а те, отново за жалост ,играят за своите родни страни а иначе потъпкват английските деца с майсторство, класа и разбира се с желание да се измъкнат от мизерията в която по-лошо стечение на обстоятелствата са се родили, за разлика от глезените и задоволени островитянчета. Всички са били на три годинки и са се запознавали с топката при равен старт. Едните са продължили това познанство и са го развили а други им е омръзнало и са го зарязали така както зарязват всичко с което се захващат поради факта, че от това не зависи тяхната и на семейството им прехрана. Малко ли са децата в бедните страни тичащи по цял ден с топката в прахта и мечтаещи да успеят в живота понесени на крилете на футболното майсторство? Малко ли са гладните семейства, крепящи се от идеята, че едно от техните чада притежава таланта и майсторството за да ги нахрани днес и да ги спаси от мизерията в бъдещето? Не не са. Не са сега а преспективата е да се увеличават в бъдеще. Къде тогава отива шанса на английските деца да се преборят с гладните им връсници? По дяволите. Да, дами и господа, това е причината Англия да си остане с този прекрасен спомен от 66г., който леко по-леко ще умре във времето, заедно с онези обикновенни бедни но футболно щастливи миньори и докери, овчари и работници. Те сега разказват на свойте внуци 45 години след финала, така както аз разказвам на моето дете 16 години след края на онзи паметен мач, онзи връх на щастието на които се качих погледедах света отгоре закратко и след това поех надолу към равнината на „неуспеха”, от която видно е и за малките деца скоро няма да може да се измъкнем. Блаженни са тези, съвремениците на американското лято. Разказвайте. Разказвайте на вашите деца и внуци И аз разказвам а детето ми не вярва. „как е възможно” пита ме с учудване, „не вярвам нашите да са били силни като Бразилия и Германия,Италия и Аржентина”, и как да повярва горкото дете, свидетел на погроми, разпиляване и футболно размазване на нашите юнаци. Как да повярва, че сме били Аржентина когато гледа Меси и автоматично го сравнява с Чавдар Янков. Малката главичка може и да не разбира от сложни неща, може и да не е осенена от познаието, но прави разлика между очевидното.Гледаме Германия на СП това лято и аз разказвам как през онова далечното сме ги били Немците а то детето ме поглежа учудено, поглежда пак мача и ме пита „Тате те германците мнго слаби ли са били тогава, че сме ги били?” Ох, не не бяха много слаби, бяха си германци, силни и страшни, просто България беше много силна. България беше голяма. Беше и не знам дали пак ще бъде. Не знам. Поне в близките 10 години едва ли. След 50 може би. Дано. Едно не разбирам. Защо след като ние сме бедни точно толкова колкото африканците и латино американците, нашите деца не се борят като тях. Може би защото още не гладуват толкова много. Това ли е причината? Дано да не е. Има нещо сбъркано в България и аз не мога да разбера какво е. Дали не сме ние? Всъщност утре ще се играе мач на два прецакани народа, радващи се на историята и скърбящи в настоящето. Утре ще се разбере кой е по-прецакан, ние или англичаните.

AnalBreaker
Контакти:

Re: Кой е по-прецакан, ние или англичаните???

Мнениеот AnalBreaker » 02 сеп 2010 19:20

Това твоята история ли е?
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
анто маина

Мнениеот анто маина » 02 сеп 2010 19:32

Утре ще имаш отговор.

Потребителски аватар
Караджов

Мнениеот Караджов » 02 сеп 2010 19:50

това ваобще не можах да го прочета. много не му се разбира!

миле гърбавия

Мнениеот миле гърбавия » 02 сеп 2010 19:53

Цялата тази история можеше де напишеш с много по-малко букви! Така че, пести ни времето!

Потребителски аватар
Cherven_poboinik
Контакти:

Мнениеот Cherven_poboinik » 02 сеп 2010 20:02

Караджов написа:това ваобще не можах да го прочета. много не му се разбира!

Е нормално за извънземните по 2 пъти , моля ! :mrgreen: :geek:
[center]ЧЕРВЕНИ ШАМПИОНИ[/center]

Gil-galad
Контакти:

Мнениеот Gil-galad » 02 сеп 2010 20:08

Много добре е написано...много ясно се разбира мнението на човека :)
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 02 сеп 2010 20:47

Англичаните са по-прецакани много ясно. Първенство за милиарди и население 7 пъти по-голямо от нашето и родината на футбола
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Върни се в “Футбол - България”