Rayado написа:Пичове, не е трудно да се досети човек, че шведите няма да бъдат извадени от Уефа, както не би бил изваден, който и да е било български или сръбски или какъвто и да е отбор. Ще има супер солена глоба + може би мачове без публика или на неутрален терен. Защо е всичкото това плюнчене и най-вече защо толкова тръгнахте да се слагате на левскарите???!!! Тоя фалшив патриотизъм само дразни.. Ако Левски е по-добър от АИК , ще бие в четвъртък, ако не - адиос на Лига Европа. Бай Ганьо естествено, че по цяла вечер се моли да изхвърлят шведите, той вероятно и си е пъчил и шкембето в Швеция, а да го ударят с някое паве :D Хайде сега сериозно, всичко ще се реши на терена в четвъртък и не се заблуждавайте, че ще е лесно или че АИК ще дойдат , за да паднат с резултат... Хайде, че на България е нужен коефицент!
Има случаи на извадени отбори от ЕКТ заради изцепки на феновете им- най-известното е на всички(не само на провинилите се Ливърпул) английски отбори след трегедията на ст."Хейзъл" през 1985.
Също в средата на 80-те имаше случай на мач между шотландски тим (мисля че беше Дънди) и австрийски Рапид(доколкото си спомням

) ,когато на стадиона беше бит настоящия треньор на Рапид Петер Пакулт и британците бяха изхвърлени от ЕКТ. Фейнорд ,също беше изхвърлен преди 2-3 години. Мисля ,че имаше случай и с френски отбор преди 3-4 години.
Ако дК реши ,че е била заплашена сигурността на гостуващия отбор или длъжностните лица -домакина изхвърча.
Има и обратни примери - в квалификациите за СП -90 в последния си мач хвърлена от бразилските запалянковци сигнална ракета падна близко до вратаря на гостите,но комисията реши ,че не е имало заплаха за вратаря. Също така в италианското първенство през пролетта на 1990 на мач на Наполи Алемао беше ударен с монета ,но и тогава ДК на италианскат федерация реши ,че не е имало достатъчно сериозна заплаха и отбора домакин се размина само с парична глоба.
В случая говорим за хвърлени камъни и павета с тежест над 2 кг и за мен това е достатъчно сериозна заплаха за сигурността. Още повече,че не е първа за сезона на АИК.