Спиралата ЦСКА

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Re: Спиралата ЦСКА

Мнениеот soilwork » 15 авг 2010 13:39

Той въпроса за "Кръга на ЦСКА" беше риторичен....Ясно е че такива като мен, няма как да започнат кампанията за промяна в структурата и управлението на клуба! Аз,както и повечето обикновенни работещи и мислещи цесекари бихме могли да подкрепим една такава идея и да плащаме определен членски внос!

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 15 авг 2010 13:43

soilwork написа:
azata написа:
soilwork написа:Много добре написано! Въртим се в омагьосан кръг....За всички, които са свързани с "ЦСКА", е ясно - клубът няма да го бъде с тези собственици!!Какво следва оттук насетне? Пътят пред ЦСКА е може би само един - клубът да стане обществен. Т.е. като Барселона и Реал. Защото феновете се нагледаха как всякакви "новобогаташи"само вземат,а нищо не дават!

+1.Един трезво мислещ фен на ЦСКА и то реалист.Но на фона на статутквото в страната, по-добрият вариант е един стабилен собственик,фен на ЦСКА,разбиращ поне малко от футбол и обграден от футболни деятели,които си разбират от работата ;)
Сещам се че имаше някакъв "Кръг на ЦСКА"-включващ в себе си известни личности(политици,бизнесмени,писатели и т.н) от които трябва да дойде идеята за нещо такова.Предполагам че всеки обичащ отбора си цесекар ще е съгласен да плаща годишен членски внос.Не знам точно каква е структурата на управление в испанските грандове?

Ето ти приблизително структурата на Реал М и как стават работите при тях:
"Real Madrid ownership structure is entirely different than most professional football clubs. The club is not owned privately by any person or company. It is uniquely owned and operated entirely by its club members.
A "Carnet Madridista" is an official club member. You pay an annual fee. In exchange there are benefits like discounts and priority access to tickets,some free matches,free entrance on the stadium trophy room, access to exclusive website content like Real Madrid TV (IPTV channel).
A "Socios" is a member with voting rights. Its like a patron of the club who pays more for membership. There is a long waiting list to become a Socio member. Not all members can buy a season ticket. One benefit of a socio is the ability to purchase a season ticket. Only a 'Socio' could run in an election for club President.
To run for President of Real Madrid you must raise a bank guarantee of 57.4 million Euros of private money. If elected this money will be transfered to the club.
The transfer fee for Kaka is 65 M Euros and C. Ronaldo 97.2 M Euros. Its a wonder how the club could afford these when there is no Billionaire spending their own money to purchase players.
Here's how it works.
1. Real Madrid raises money by selling its own players. First Team and Castilla (reserves) that are not needed.
2. Real Madrid gets 50% of a player's image rights. All product endorsement while under employment with the club.
David Beckham was a big financial success at Real Madrid. But not on the pitch. On shirt sales alone the club was able to recoup the 35M Euro transfer fee for Beckham without even playing a single match. Half of everything Beckham earns off the field it all goes to Real Madrid.
So even with a multi-million salary. High transfer fee. Its easy to recoup everything back.
3. Real Madrid gets favorable access to credit. Thanks to its unique corporate structure. It is able to get low interest rates on bank loans.

Можех да го преведа на български,но ме домързя!С две думи:в български условия-тц!А,щях да забравя-членовете/собственици трябва да са готови да поемат и задълженията на клуба.Как ви се струва?

Потребителски аватар
stefan_ atanasov
Контакти:

Мнениеот stefan_ atanasov » 15 авг 2010 13:46

Браво,на автора на темата ето около такова мнение трябва да се обединим момчета много точно написано и казано ЕВАЛАААААА!!!!!!

Потребителски аватар
miros
Контакти:

Мнениеот miros » 15 авг 2010 14:20

soilwork написа:Той въпроса за "Кръга на ЦСКА" беше риторичен....Ясно е че такива като мен, няма как да започнат кампанията за промяна в структурата и управлението на клуба! Аз,както и повечето обикновенни работещи и мислещи цесекари бихме могли да подкрепим една такава идея и да плащаме определен членски внос!

Незнам дали е възможно,но и аз съм за да си откупим отбора.Да кажем че центата която трябва да се плати е 20 000 000лв (включително със всички задължения на отбора).
100 000 човека даваме по 200лв и ЦСКА започва начисто.От там нататък се избира президент(примерно Ицо или Любо),решава се какъв ще е бюджета на клубът(примерно 10 000 000лв).Всички давата по 100лв може или на полусезон по 50лв.И от следващата година тъй като клубът ще има и приходи(от билети,тв права,рекламодатели,трансфери и т.н) ще се плаща по максимум 50лв годишен членски внос.
Ако решим събираме по 1000лв и си правим стадион :oops:
Знам ,че звучи нелогично и нералистично но аз бих подкрепил такъв проект.Имам и приятели които също биха участвали.
Та въпросът е ще се подкрепи ли идеята от над 100 000 души.
НАШАТА ЛЮБОВ Е ПО-СИЛНА ОТ ВАШАТА ОМРАЗА

Потребителски аватар
azata
Контакти:

Мнениеот azata » 15 авг 2010 14:25

miros написа:Та въпросът е ще се подкрепи ли идеята от над 100 000 души.

Измежду тези 100 000 човека ще има и по заможни хора които биха дали и по 10 000,а някои и по-повече.Въпроса е,че тази кампания трябва да я оглавят хора като Стоичков и Пенев например,на които може да им се вярва и имат възможноста да подемът такъв един проект.Всичко е възможно-просто въпрос на желание и интерес ;)
Да запеем дружно песента
за отбора в нашите сърца,
Има, има истина една –
тя е само Левски София.
Да нахлуем всички в сектор Г
за да няма повече свине
Няма, няма вече ЦСКА,
има само Левски София.

[rimg]http://img.zamunda.net/bitbucket/Levski-signatyra.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 15 авг 2010 14:30

Той стадион може да се направи с банков кредит-не е нужно да плащат феновете в началото! След това вноските по кредита ще влизат в годишният членски внос.Просто банките се интересуват какъв е бюджета на клуба и дали се управлява правилно.Поне така пише в обясненията за структурата при Реал.Идеята е много добра за обществен клуб-обаче някой трябва да даде начало.Иначе 200-300 лева на година всеки може да отдели-като знае че ще има право на глас и ще се ползва с допълнителни преференции в бъдеще-сезонни билети и т.н

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 15 авг 2010 14:35

miros написа:
soilwork написа:Той въпроса за "Кръга на ЦСКА" беше риторичен....Ясно е че такива като мен, няма как да започнат кампанията за промяна в структурата и управлението на клуба! Аз,както и повечето обикновенни работещи и мислещи цесекари бихме могли да подкрепим една такава идея и да плащаме определен членски внос!

Незнам дали е възможно,но и аз съм за да си откупим отбора.Да кажем че центата която трябва да се плати е 20 000 000лв (включително със всички задължения на отбора).
100 000 човека даваме по 200лв и ЦСКА започва начисто.От там нататък се избира президент(примерно Ицо или Любо),решава се какъв ще е бюджета на клубът(примерно 10 000 000лв).Всички давата по 100лв може или на полусезон по 50лв.И от следващата година тъй като клубът ще има и приходи(от билети,тв права,рекламодатели,трансфери и т.н) ще се плаща по максимум 50лв годишен членски внос.
Знам ,че звучи нелогично и нералистично но аз бих подкрепил такъв проект.Имам и приятели които също биха участвали.

Ми направи справка колко абонаменти карти има закупени и си отговори сам на въпроса.Само не ми излизай с теорията,че те сега не давали,ама после щели да дадат.Хората в Испания на опашка чакат,за да станат "социос".Тука,едва ли не,с кебапчета и бира трябва да ви молят да дойдете на стадиона.На Дучето и компания,като им "резнаха" субсидията и ореваха орталъка(не беше ли същото и при Божков).Имаш ли представа колко са приходите от рекламодатели(колко гръмко звучи,нали,ама нещо не се виждат),от билети(особено от мача ЦСКА-Ч-ц) и др.в момента,или просто така си говориш,да се намираме на приказка?Когато клуба задлъжнее,кой ще се бръкне в джоба да покрие дълговете?Хубаво си написал за приходите(общи приказки-бла-бла),а разходите?

paci_paci
Контакти:

Мнениеот paci_paci » 15 авг 2010 14:37

в този момент ЦСКА има нужда само от пълна поткрепа на феновете.Всички на мача с ТНС ,и поткрепа на Дочев.СТИГА ПЛЮЕНЕ ПО ОТБОРА,ФЕНОВЕТЕ СА ТЕЗИ КОИТЕ ЩЕ ВДЪХНАТ САМОЧУСТВИЕ НА ИГРАЧИТЕ.САМО ЦСКА

Потребителски аватар
miros
Контакти:

Мнениеот miros » 15 авг 2010 14:53

blue avalanche написа:
miros написа:

Ми направи справка колко абонаменти карти има закупени и си отговори сам на въпроса.Само не ми излизай с теорията,че те сега не давали,ама после щели да дадат.Хората в Испания на опашка чакат,за да станат "социос".Тука,едва ли не,с кебапчета и бира трябва да ви молят да дойдете на стадиона.На Дучето и компания,като им "резнаха" субсидията и ореваха орталъка(не беше ли същото и при Божков).Имаш ли представа колко са приходите от рекламодатели(колко гръмко звучи,нали,ама нещо не се виждат),от билети(особено от мача ЦСКА-Ч-ц) и др.в момента,или просто така си говориш,да се намираме на приказка?Когато клуба задлъжнее,кой ще се бръкне в джоба да покрие дълговете?Хубаво си написал за приходите(общи приказки-бла-бла),а разходите?

Неискам да споря с теб.Приходите от реклама незнам колко са,но знам че за миналата година са над 2 000 000лв.
Клубът няма как да задлъжнее като бюджета е 10 000 000лв и се харчат МАКСИМУМ 10 000 000лв.Проста математика.
НАШАТА ЛЮБОВ Е ПО-СИЛНА ОТ ВАШАТА ОМРАЗА

vetsark
Контакти:

Мнениеот vetsark » 15 авг 2010 15:03

miros написа:

+1
САМО ТОВА Е СПАСЕНИЕТО
Докато отбора е собственост на който и да е с комерсиална цел спортни успехи няма да има, просто защото от черното тото са най-бързите и големи печалби.

Върни се в “ЦСКА”