Кашчей написа:Blue_Lion написа:Кашчей написа:Синьо лъвче, ултрас за мен означава крайна формация, за която всички средства са позволени (не и от закона).Мнинеята, които е изписал ЦСКА90, особено това, "ще правим това, кето си искаме" не ми се припокриват с принципите на демокрацията и уважението към другия.
Всъщност вироглавият го е написал много, ама много точно-"не искам да ме завият в някакъв чаршаф и да пропусна единственият гол в мача"-защото именно това е хореографията.Дори преди време ЦСКА90 ми каза, че се кефи, ако мачът бъде прекъснат заради взривена артилерийска димка на стадиона.. това явно е нормалното състояние на един истински ултрас-не е важно какво става на терена- важното е какво ние правим на трибуните.Еми.. това не е моето разбиране за подкрепа на любимият отбор.
Абе ако запалиш факли или димки и за минута-две (както на последното дерби)и прекъснат мача,лошо няма ! Даже ми прави впечатление,че 90 % от всички на стадиона се кефят доста на тва и яко се снима с фотоапарати ! Виж,ако е заради бомбички или хулигански прояви от сорта на бой с полицията или трошене на стадиона - твърдо против ! Отностно хореотата,еми зависи...мен лично ме кефи да ги има ! Има моменти в които дори не разбирам,че е почнал мача,но това не е болка за умиране,стига да пея ЗА отбора ми ! Много футболисти са казвали,че когато феновете ти пеят здраво и това им помага ! Мен лично различните цветове на факлите,конфетите и знамената адски много ме зареждат с позитивна енергия и ми дават още по-голям стимул да пея ! Абе лудница си е,но всеки си го разбира по свой си начин и за това има отделни сектори ! При едните има ултраси,при другите са хората със семейства - всичките еднакво отдадени на отбора си !
И затова сигурно Олд Траффорд и Мърсисайд са празни стадиони, дори в мачове с четвъртодивизионни отбори, за купата на лигата, понеже не могат да палят факли феновете..ясноооо.А тук, за д апълним стадиона отборът трябва само да побеждава(всякакъв друг резултат е немислим) , трябва да правим хореография, като на Спартакиада.. дори ипо време на мача, нищо, че това може да пречи на някого, който за разлика от нас е дал пари за билет.Направо е гот да предизвикаме прекъсване на мача, за да покажем колко си обичаме отбора.. почти като в мача със Сиони... както и да взривим димка точно когато нашите атакуват и може би щяха да вкарат гол, но ние сме велики, защото прекъснахме мача....Айде де.. и преди 40 години се е ходило на мачи при много по-лоши условия имаше много повече публика, която не спираше да си подкрепя отбора.. и нямаше значение в кой сектор си.
За мен лично по английските терени няма атмосфера...там който и да отиде надвиква 40 000,което е смешно ! Разбира се,има и изключения,но са малко ! Виж Германия,Испания (там рядко,но ги има),Италия,Франция и т.н. ! Пълни стадиони,хореографии,знамена,пеене,факли и димки и т.н. + красив футбол ! В България няма елементарни условия за футбол,пък камоли за феновете...отборите се напълниха с некви анонимни чужденци,които играят махленски футбол и се раздават в дискотеките,юноши почти няма,корумпирано БФС,поръчкови съдии,слаб и грозен футбол,стадионите са опасни за зрителите и не предлагат никакви удобства,на всичко отгоре някакви посредствени отбори бият нашите в Европа като маче у дирек,а националите ни са пълна скръб ! Всичко това,като го сравниш с футбола в Англия,Испания и Италия и като се има предвид,че по времето което Левски или ЦСКА играят примерно със Сливен,по ТВ дават Арсенал срещу Болтън,еми нормално е хората да си останат в къщи и да гледат футбол с приятели,а не да дадат пари за родните "спектакли" ! Какъвто футбола,такива и феновете,а и двете са отражение на държавата...