Къде е футболът ???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Re: Къде е футболът ???

Мнениеот Blue_Lion » 25 юли 2010 16:38

ace_ventura написа:
Blue_Lion написа:
ace_ventura написа:Както и всичко друго и ултрас-културата в България е криворазбрана :!: :!: :!:

А ще ни обясниш ли "правилната" ултрас-култура ? :mrgreen:

Едва ли би ме разбрал. Като за начало феновете в "А" и "В", не са по малко фенове, а може би точно обратното.

Добре де,пробвай пък да видим ! А кой е казал,че са по-малко фенове от тези в "Б" или "Г"... :?
Изображение

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 25 юли 2010 16:49

Blue_Lion написа:
Кашчей написа:Синьо лъвче, ултрас за мен означава крайна формация, за която всички средства са позволени (не и от закона).Мнинеята, които е изписал ЦСКА90, особено това, "ще правим това, кето си искаме" не ми се припокриват с принципите на демокрацията и уважението към другия.
Всъщност вироглавият го е написал много, ама много точно-"не искам да ме завият в някакъв чаршаф и да пропусна единственият гол в мача"-защото именно това е хореографията.Дори преди време ЦСКА90 ми каза, че се кефи, ако мачът бъде прекъснат заради взривена артилерийска димка на стадиона.. това явно е нормалното състояние на един истински ултрас-не е важно какво става на терена- важното е какво ние правим на трибуните.Еми.. това не е моето разбиране за подкрепа на любимият отбор.

Абе ако запалиш факли или димки и за минута-две (както на последното дерби)и прекъснат мача,лошо няма ! Даже ми прави впечатление,че 90 % от всички на стадиона се кефят доста на тва и яко се снима с фотоапарати ! Виж,ако е заради бомбички или хулигански прояви от сорта на бой с полицията или трошене на стадиона - твърдо против ! Отностно хореотата,еми зависи...мен лично ме кефи да ги има ! Има моменти в които дори не разбирам,че е почнал мача,но това не е болка за умиране,стига да пея ЗА отбора ми ! Много футболисти са казвали,че когато феновете ти пеят здраво и това им помага ! Мен лично различните цветове на факлите,конфетите и знамената адски много ме зареждат с позитивна енергия и ми дават още по-голям стимул да пея ! Абе лудница си е,но всеки си го разбира по свой си начин и за това има отделни сектори ! При едните има ултраси,при другите са хората със семейства - всичките еднакво отдадени на отбора си !

И затова сигурно Олд Траффорд и Мърсисайд са празни стадиони, дори в мачове с четвъртодивизионни отбори, за купата на лигата, понеже не могат да палят факли феновете..ясноооо.А тук, за д апълним стадиона отборът трябва само да побеждава(всякакъв друг резултат е немислим) , трябва да правим хореография, като на Спартакиада.. дори ипо време на мача, нищо, че това може да пречи на някого, който за разлика от нас е дал пари за билет.Направо е гот да предизвикаме прекъсване на мача, за да покажем колко си обичаме отбора.. почти като в мача със Сиони... както и да взривим димка точно когато нашите атакуват и може би щяха да вкарат гол, но ние сме велики, защото прекъснахме мача....Айде де.. и преди 40 години се е ходило на мачи при много по-лоши условия имаше много повече публика, която не спираше да си подкрепя отбора.. и нямаше значение в кой сектор си.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
ace_ventura
Контакти:

Мнениеот ace_ventura » 25 юли 2010 16:57

Сега има фирми, фракции, групировки дилъри. Да ходиш на мач с фен-артикул е смешно дори нелепо. Ако евентуално не пееш дадена песен, ултрасите се нерват, че не подкрепяш отбора и може да те набият. Недайси боже да отвориш пакетче семки или да коментираш дадена игрова ситуация работата пак става дебела. Общо взето смешна работа
Hey you! Don't help them to bury the light. Don't give in without a fight.

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 25 юли 2010 17:00

Кашчей написа:
Blue_Lion написа:
Кашчей написа:Синьо лъвче, ултрас за мен означава крайна формация, за която всички средства са позволени (не и от закона).Мнинеята, които е изписал ЦСКА90, особено това, "ще правим това, кето си искаме" не ми се припокриват с принципите на демокрацията и уважението към другия.
Всъщност вироглавият го е написал много, ама много точно-"не искам да ме завият в някакъв чаршаф и да пропусна единственият гол в мача"-защото именно това е хореографията.Дори преди време ЦСКА90 ми каза, че се кефи, ако мачът бъде прекъснат заради взривена артилерийска димка на стадиона.. това явно е нормалното състояние на един истински ултрас-не е важно какво става на терена- важното е какво ние правим на трибуните.Еми.. това не е моето разбиране за подкрепа на любимият отбор.

Абе ако запалиш факли или димки и за минута-две (както на последното дерби)и прекъснат мача,лошо няма ! Даже ми прави впечатление,че 90 % от всички на стадиона се кефят доста на тва и яко се снима с фотоапарати ! Виж,ако е заради бомбички или хулигански прояви от сорта на бой с полицията или трошене на стадиона - твърдо против ! Отностно хореотата,еми зависи...мен лично ме кефи да ги има ! Има моменти в които дори не разбирам,че е почнал мача,но това не е болка за умиране,стига да пея ЗА отбора ми ! Много футболисти са казвали,че когато феновете ти пеят здраво и това им помага ! Мен лично различните цветове на факлите,конфетите и знамената адски много ме зареждат с позитивна енергия и ми дават още по-голям стимул да пея ! Абе лудница си е,но всеки си го разбира по свой си начин и за това има отделни сектори ! При едните има ултраси,при другите са хората със семейства - всичките еднакво отдадени на отбора си !

И затова сигурно Олд Траффорд и Мърсисайд са празни стадиони, дори в мачове с четвъртодивизионни отбори, за купата на лигата, понеже не могат да палят факли феновете..ясноооо.А тук, за д апълним стадиона отборът трябва само да побеждава(всякакъв друг резултат е немислим) , трябва да правим хореография, като на Спартакиада.. дори ипо време на мача, нищо, че това може да пречи на някого, който за разлика от нас е дал пари за билет.Направо е гот да предизвикаме прекъсване на мача, за да покажем колко си обичаме отбора.. почти като в мача със Сиони... както и да взривим димка точно когато нашите атакуват и може би щяха да вкарат гол, но ние сме велики, защото прекъснахме мача....Айде де.. и преди 40 години се е ходило на мачи при много по-лоши условия имаше много повече публика, която не спираше да си подкрепя отбора.. и нямаше значение в кой сектор си.

За мен лично по английските терени няма атмосфера...там който и да отиде надвиква 40 000,което е смешно ! Разбира се,има и изключения,но са малко ! Виж Германия,Испания (там рядко,но ги има),Италия,Франция и т.н. ! Пълни стадиони,хореографии,знамена,пеене,факли и димки и т.н. + красив футбол ! В България няма елементарни условия за футбол,пък камоли за феновете...отборите се напълниха с некви анонимни чужденци,които играят махленски футбол и се раздават в дискотеките,юноши почти няма,корумпирано БФС,поръчкови съдии,слаб и грозен футбол,стадионите са опасни за зрителите и не предлагат никакви удобства,на всичко отгоре някакви посредствени отбори бият нашите в Европа като маче у дирек,а националите ни са пълна скръб ! Всичко това,като го сравниш с футбола в Англия,Испания и Италия и като се има предвид,че по времето което Левски или ЦСКА играят примерно със Сливен,по ТВ дават Арсенал срещу Болтън,еми нормално е хората да си останат в къщи и да гледат футбол с приятели,а не да дадат пари за родните "спектакли" ! Какъвто футбола,такива и феновете,а и двете са отражение на държавата...
Изображение

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 25 юли 2010 17:01

ace_ventura написа:Сега има фирми, фракции, групировки дилъри. Да ходиш на мач с фен-артикул е смешно дори нелепо. Ако евентуално не пееш дадена песен, ултрасите се нерват, че не подкрепяш отбора и може да те набият. Недайси боже да отвориш пакетче семки или да коментираш дадена игрова ситуация работата пак става дебела. Общо взето смешна работа

Ми общо взето си прав за съжаление,но да ти кажа мен лично много ме дразнят разбирачите по стадионите,което не значи,че трябва да ги бием де...от такава гледна точка си прав за криворазбраната ултра-култура :)

П.П. Аз лично винаги гледам да съм с шал или тениска на Левски...без тях все едно не съм на мач ! Адски смешни са ми тия дето са от глава до пети във Фред Пери (за по 5 лв. бройката :lol: )
Изображение

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 25 юли 2010 17:05

много сериозни идиоти са се събрали в тая тема...всеки може да ходи както си иска на мач, аз пък например мразя дебилите, които ходят за да пускат бомбички и да ми правят атрактивни хореографии... :geek:
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
ace_ventura
Контакти:

Мнениеот ace_ventura » 25 юли 2010 17:10

Ясен си ми и ти, щом мразиш разбирачите. А т'ва, че в Англия няма атмосфера, пак си в грешка. Атмосферата не идва от факлите, димките и обръщането с гръб :!: :!: Имал съм щастието и честта да бъде на няколко мача от висшата лига и мога да каже, че атмосферата е много по нагнетена отколкото на който и да е БГ мач. Просто се чувства едно напрежение и страст в очите на феновете (баби, дедовци, бащи, деца и обикновенни японски туристи), която тука липства.

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 25 юли 2010 17:18

ace_ventura написа:Ясен си ми и ти, щом мразиш разбирачите. А т'ва, че в Англия няма атмосфера, пак си в грешка. Атмосферата не идва от факлите, димките и обръщането с гръб :!: :!: Имал съм щастието и честта да бъде на няколко мача от висшата лига и мога да каже, че атмосферата е много по нагнетена отколкото на който и да е БГ мач. Просто се чувства едно напрежение и страст в очите на феновете (баби, дедовци, бащи, деца и обикновенни японски туристи), която тука липства.

Не ги мразя,а ме дразнят...само дават акъл и псуват,люпейки семки ! Аз говоря международен мач...в 90 % от случаите гостуващите фенове,които са в пъти по-малко от англичаните,ги надвикват тотално...чакай да позная,и това не е част от атмосферата :shock: А да те питам,като толкова много знаеш,я ми обясни как седят нещата в Англия с футболните фенове...ей така,нали каза,че няма да те разбера,ама аз пък искам да се образовам ! Виждам,че си капацитет,така че,моля те светни ме,ако обичаш :geek:
Изображение

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Мнениеот PFCB » 25 юли 2010 17:20

ace_ventura написа:Ясен си ми и ти, щом мразиш разбирачите. А т'ва, че в Англия няма атмосфера, пак си в грешка. Атмосферата не идва от факлите, димките и обръщането с гръб :!: :!: Имал съм щастието и честта да бъде на няколко мача от висшата лига и мога да каже, че атмосферата е много по нагнетена отколкото на който и да е БГ мач. Просто се чувства едно напрежение и страст в очите на феновете (баби, дедовци, бащи, деца и обикновенни японски туристи), която тука липства.

Зависи какво разбираш под "атмосфера". Ние говорим за пеене, хореота, димки, факли, ако щеш бомбички и мелета, макар да съм против тях ;)

Потребителски аватар
ace_ventura
Контакти:

Мнениеот ace_ventura » 25 юли 2010 17:31

Blue_Lion написа:
ace_ventura написа:Имал съм щастието и честта да бъде на няколко мача от висшата лига quote]

А да те питам,като толкова много знаеш,я ми обясни как седят нещата в Англия с футболните фенове...ей така,нали каза,че няма да те разбера,ама аз пък искам да се образовам ! Виждам,че си капацитет,така че,моля те светни ме,ако обичаш :geek:

Казах, че съм бил на няколко мача, не, че съм сивия кардинал в агитката на Милоу. Просто не ме кефи, момче с мегафон в ръка да ми казва как да се държа на стадиона.

Върни се в “Свободна зона”