hellyeah написа:Автора на темата е сбъркал заглавието-Бойко Боросов-Гробаря на България.
знам че искаш станишев да се върне, ама няма да те огрее...
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
hellyeah написа:Автора на темата е сбъркал заглавието-Бойко Боросов-Гробаря на България.
tprodanov написа:Е, темата не е политическа, за да замесваме имена на партии. Относно ченгетата в партиите - http://www.comdos.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=850&Itemid=64
Пък и си мисля, че е ясно къде ги няма...
Меци, да не го докарваме чак до свестен. Бих се спрял поне до политик, щото такива нямаме много. Олигофрен, чиято кампания е например - ще вдигна пенсиите, няма да крадем, ще вдигна заплатите - не е дори политик. За "свестен" такъв трябва да почакаме доста години след като проимаме поне някакви политици.
metodito написа:hellyeah написа:Автора на темата е сбъркал заглавието-Бойко Боросов-Гробаря на България.
Рано е да се каже. А и това не е лесна работа. Народ на 1300 години не се затрива току-така. Забележи, че не казвам "държава".
Бижутера написа:hellyeah написа:Автора на темата е сбъркал заглавието-Бойко Боросов-Гробаря на България.
Бижутера написа:hellyeah написа:Автора на темата е сбъркал заглавието-Бойко Боросов-Гробаря на България.
metodito написа:Гуу написа:
Именно поради тази причина съм доволен, че ерата, когато псевдо-филмьорите ни преживяват благодарение на държавата, вече го няма.
И ерата на качественото българско кино също свърши. Предполагам, че не си ходил отдавна на театър, за да кажеш подобно нещо. За операта бих се изсмял просто. Виж международните награди, които печелят.
Държавата в Европа помага яко на културата. Само 2 примера - Италия и Франция. Изкуството сега е ценност утре и по това, което сме постигнали в културата днес, ще се съди за нас в бъдеще.
Alex написа:Знаеш ли, че Финландия спонсорира трунетата на nightwish по света, а те с едно турне в щатите няма да казвам колко изкарват... има държавна политика, тя не се определя от рентабилност и прагматизъм, тя рефлектира в ценности... дълга и тъжна тема. Не казвам, че киното няма проблеми, има и то огромни, но като го закриеш не се решават. Да не казвам пък как орязаха бюджетите на университетите и после одобриха платеното обучение, вместо да затворят много от ненужните унивеситети и да има пари за останлите. Не пиша есе по темата не от неуважение, а защото все пак е спортен форум и двамата знаем, че няма смисъл, но култура и образовнание в БГ няма и правителствата спомагат за това и възпитават хората да мислят, че щом нещо не е рентабилно, то няма смисъл от него, защото образованите общества се саморегулират.
tprodanov написа:Гуу, ти твърдиш, че изкуството трябва да е бизнес и да се самоиздържа. Това може да важи единствено за масовото изкуство - празноглавите филми по кината, но за нищо повече. Комерсиализацията е враг на изкуството, то не може да бъде бизнес.
МЕЦИ написа:Искам да ви задам 1 въпрос...на всички вас,които преди година гордо гласувахте за ББ..Не ви ли е срам?И защо сега ревете...Докога ще се държите като стадо, а не като ..личности?!
tprodanov написа:
Меци, еми не те познавам, въпреки, че никнейма и аватара стигат напълно за уважение.
Това, че ги познаваш не го разбрах много..
Гуу написа:Говоря само за киното...това беше продиктувано от коментара на Alex за обезглавяването му.
Иначе за коя ера качественото кино говориш - предполагам за годините преди 1989 г., защото след тогава качествен филм в България не е имало. Знаеш ли, не казвам, че държавата трябва да се оттегли от култарата, но трябва да се одръпне, трябва кинодейците ни да разберат, че трябва да започнат да печелят с продукта си, защото филмите са като киселото мляко, когато е вкиснало и гадно - никой няма да иска да си го купи...
Гуу написа:МЕЦИ написа:Искам да ви задам 1 въпрос...на всички вас,които преди година гордо гласувахте за ББ..Не ви ли е срам?И защо сега ревете...Докога ще се държите като стадо, а не като ..личности?!
Аз съм един от хората, които гласуваха за ГЕРБ - и не, не ме е срам, няма за какво да ме е срам. ГЕРБ имат много трески за дялане, но определено показват воля за промяна. Факт е, че държавата ще трябва да извърви доста път, но определено ГЕРБ е с една идея по-добре от предходните управляващи.
Също така не е за подценяване това, че аз предпочитам да управляват ГЕРБ пред крадлива турско-комунистческа коалация.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта