Вежди Рашидов-Гробаря на БГ културата

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Re: Вежди Рашидов-Гробаря на БГ културата

Мнениеот Бижутера » 19 юли 2010 23:39

hellyeah написа:Автора на темата е сбъркал заглавието-Бойко Боросов-Гробаря на България.

знам че искаш станишев да се върне, ама няма да те огрее... :twisted:
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
МЕЦИ

Мнениеот МЕЦИ » 19 юли 2010 23:43

tprodanov написа:Е, темата не е политическа, за да замесваме имена на партии. Относно ченгетата в партиите - http://www.comdos.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=850&Itemid=64

Пък и си мисля, че е ясно къде ги няма...

Меци, да не го докарваме чак до свестен. Бих се спрял поне до политик, щото такива нямаме много. Олигофрен, чиято кампания е например - ще вдигна пенсиите, няма да крадем, ще вдигна заплатите - не е дори политик. За "свестен" такъв трябва да почакаме доста години след като проимаме поне някакви политици.

ако те познавах щях да ти кажа са потърсиш в гугър името ми...и знаеш ли защо?дащото всички от 87 насам ги познавам ..."демократите..."
РОДЕНИТЕ ДА ПЪЛЗЯТ НЕ МОГАТ ДА ЛЕТЯТ

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 19 юли 2010 23:44

metodito написа:
hellyeah написа:Автора на темата е сбъркал заглавието-Бойко Боросов-Гробаря на България.

:mrgreen: Рано е да се каже. А и това не е лесна работа. Народ на 1300 години не се затрива току-така. Забележи, че не казвам "държава".

Море както е тръгнало... :o
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 19 юли 2010 23:48

Бижутера написа:

А защо се предполага станишев да е алтернативата на бойко или обратното, при положение, че са едно и също?

Меци, еми не те познавам, въпреки, че никнейма и аватара стигат напълно за уважение.
Това, че ги познаваш не го разбрах много..

Потребителски аватар
hellyeah
Контакти:

Мнениеот hellyeah » 19 юли 2010 23:48

Бижутера написа:

Много си посредствен,щом смяташ че аз имам дори и някакви 0.0001 процента симпатии към Станишев,аз мразя комунистите ,а те за съжаление в тази държава са твърде много.ББ и двете му смешни лява и дясна ръка-ЦЦ и ЦЦ са просто едни недоразумения от Б отбора на комунистическата шайка ,която управлява България вече 65 години.
“Не купувам от Lafka”

Потребителски аватар
Гуу
Контакти:

Мнениеот Гуу » 19 юли 2010 23:48

metodito написа:
Гуу написа:
Именно поради тази причина съм доволен, че ерата, когато псевдо-филмьорите ни преживяват благодарение на държавата, вече го няма.

И ерата на качественото българско кино също свърши. Предполагам, че не си ходил отдавна на театър, за да кажеш подобно нещо. За операта бих се изсмял просто. Виж международните награди, които печелят.

Държавата в Европа помага яко на културата. Само 2 примера - Италия и Франция. Изкуството сега е ценност утре и по това, което сме постигнали в културата днес, ще се съди за нас в бъдеще.

Говоря само за киното...това беше продиктувано от коментара на Alex за обезглавяването му.
Иначе за коя ера качественото кино говориш - предполагам за годините преди 1989 г., защото след тогава качествен филм в България не е имало. Знаеш ли, не казвам, че държавата трябва да се оттегли от култарата, но трябва да се одръпне, трябва кинодейците ни да разберат, че трябва да започнат да печелят с продукта си, защото филмите са като киселото мляко, когато е вкиснало и гадно - никой няма да иска да си го купи...

Alex написа:Знаеш ли, че Финландия спонсорира трунетата на nightwish по света, а те с едно турне в щатите няма да казвам колко изкарват... има държавна политика, тя не се определя от рентабилност и прагматизъм, тя рефлектира в ценности... дълга и тъжна тема. Не казвам, че киното няма проблеми, има и то огромни, но като го закриеш не се решават. Да не казвам пък как орязаха бюджетите на университетите и после одобриха платеното обучение, вместо да затворят много от ненужните унивеситети и да има пари за останлите. Не пиша есе по темата не от неуважение, а защото все пак е спортен форум и двамата знаем, че няма смисъл, но култура и образовнание в БГ няма и правителствата спомагат за това и възпитават хората да мислят, че щом нещо не е рентабилно, то няма смисъл от него, защото образованите общества се саморегулират.

Никой не е тръгнал да го закрива, просто трябва някой да му покаже правилния път. В момента кинодейците ни са свиканли всичко да им е на готово - не правят нищо качествено, но въпреки всичко, си получават субсидията. Държавата трябва да помага, но не да издържа изксутвото (това се отнася до всички отрасли).

tprodanov написа:Гуу, ти твърдиш, че изкуството трябва да е бизнес и да се самоиздържа. Това може да важи единствено за масовото изкуство - празноглавите филми по кината, но за нищо повече. Комерсиализацията е враг на изкуството, то не може да бъде бизнес.

А кой може да каже кое е качествено, и кое не ?
Всичко е субективно, в крайна сметка не може да се даде еднозначен отговор за добрър и лош филм, така или иначе всеки филм, песен, и т.н. би намерил свойте привърженици. В момента нашите дейци карат на това, че уж правили качествено кино, ама било сложно, не можело да се разбира и т.н., та заедно с тях разни празноглавци, искащи да покажат колко са умни, ги величаят, им вдигат изкуствено самочувстието. Мисълта ми е, че един продукт може да е коерсиалиален, но в същото време качествен, едното не изключва другото, а на българското изкуство малко комерсиализация няма да им дойде лошо.

МЕЦИ написа:Искам да ви задам 1 въпрос...на всички вас,които преди година гордо гласувахте за ББ..Не ви ли е срам?И защо сега ревете...Докога ще се държите като стадо, а не като ..личности?!

Аз съм един от хората, които гласуваха за ГЕРБ - и не, не ме е срам, няма за какво да ме е срам. ГЕРБ имат много трески за дялане, но определено показват воля за промяна. Факт е, че държавата ще трябва да извърви доста път, но определено ГЕРБ е с една идея по-добре от предходните управляващи.

Също така не е за подценяване това, че аз предпочитам да управляват ГЕРБ пред крадлива турско-комунистческа коалация.

Потребителски аватар
МЕЦИ

Мнениеот МЕЦИ » 19 юли 2010 23:52

tprodanov написа:
Меци, еми не те познавам, въпреки, че никнейма и аватара стигат напълно за уважение.
Това, че ги познаваш не го разбрах много..

Лично...Един по един..и кътните им зъби..С изключение на "белите якички",но и за тях поназнайвам...

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 19 юли 2010 23:54

Принципно да ти кажа, явно е какво искаш да кажеш, но в случая мисля, че няма значение. Пък и фактите за тях, или поне тези, които са представени из информационното пространство са малко или много в полза на въпросните, пред другата им алтернатива - червенушките.

Гуу, смятам собственото си мнение в случая за меродавно. Лично аз съм се занимавал с изкуство, и то се развали като качество точно когато спрях да го правя за кеф, и започнах за пари.
Последна промяна от tprodanov на 19 юли 2010 23:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 19 юли 2010 23:55

Гуу написа:Говоря само за киното...това беше продиктувано от коментара на Alex за обезглавяването му.
Иначе за коя ера качественото кино говориш - предполагам за годините преди 1989 г., защото след тогава качествен филм в България не е имало. Знаеш ли, не казвам, че държавата трябва да се оттегли от култарата, но трябва да се одръпне, трябва кинодейците ни да разберат, че трябва да започнат да печелят с продукта си, защото филмите са като киселото мляко, когато е вкиснало и гадно - никой няма да иска да си го купи...

Тук съм съгласен с теб. И след 90-та, може би единствено "Откраднати очи" е филма, койо ми хареса. Ми те и младите са хрантутници като преподавателите си, в голяма част. Не всички.
Не помня "Иван и Александра" кога беше...
Последна промяна от metodito на 19 юли 2010 23:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
МЕЦИ

Мнениеот МЕЦИ » 19 юли 2010 23:55

Гуу написа:

МЕЦИ написа:Искам да ви задам 1 въпрос...на всички вас,които преди година гордо гласувахте за ББ..Не ви ли е срам?И защо сега ревете...Докога ще се държите като стадо, а не като ..личности?!

Аз съм един от хората, които гласуваха за ГЕРБ - и не, не ме е срам, няма за какво да ме е срам. ГЕРБ имат много трески за дялане, но определено показват воля за промяна. Факт е, че държавата ще трябва да извърви доста път, но определено ГЕРБ е с една идея по-добре от предходните управляващи.

Също така не е за подценяване това, че аз предпочитам да управляват ГЕРБ пред крадлива турско-комунистческа коалация.

Ти си гласувал и за Монката от Мадрид предполагам... :)

Върни се в “Свободна зона”