blue magic написа:tprodanov написа:Това е пълно безумие от маркетингова гледна точка. Продаваш един и същи телефон на много различен тип хора, които ги обединява единствено отбора им. Обаче някой от тях са бедни, други богати, някои искат да гледат филми, други да си проверяват пощата, трети да щракат с ексела, четвърти да се катерят по планини и да забиват пирони с него. Страшно размит маркетингов ход.
Много по-правилен вариант е собствено производство (или брандиране) на панели за всички видове телефони, хем е по-евтино, хем може да се разпространи на много хора, и те ще са доволни.
Не виждам как ще си сменя Нокията или НТСто заради тоя умрел телефон, вместо да си купя панел за него.
Абсолютно си прав. Не знам кой е дал тази идея, но симбиоза от подобен тип би провокирала и анти-вълна. Нали се сещате как би реагирал привърженик на ЛЕВСКИ или просто несимпатизиращ на ЦСКА, който се колебае да стане клиент на Глобул как би реагирал на подобна новина. Не бива Глобул да се асоциира с ЦСКА, както и обратното. М-Тел от много години са спонсори на ЛЕВСКИ, но никога не са прекрачвали тази тънка емоционална линия, която е границата на приемливото.
И начинаещ маркетолог би предложил да се направи например "футболна серия" с няколко различни модела - всеки за някой от водещите отбори.
Абе ти нормален ли си бе! До ден днешен всички ваучери за ПРима са с ваши футболисти! Не знам за какво ни завиждате на телефона и на оператора. Глубул не могат да използват емблемата на ЦСКА без тяхното съгласие защото си е запазена марка. Така че това е някакъв тип съвместна идея и то много добра. Не ми дреме какви функции има телефона. Важна е идеата. Клиент съм на Глобул от самото им идване в България. Много преди да станат спонсор на ЦСКА и Литекс. Това е една много добра меркетингова кампания от която ще си върнат част от парите. Аз лично използвам Блекбъри и Нокия но нокията с удоволсвие бих я заменил. Не защото тоя фенски телефон ще е по-хубав а защото ми допада идеята. И между другото на нокията вече си бях залепил емблемата на ЦСКА. Преди около две години в фен магазина продаваха такива специално направени за телефон да не се плъзга. Купих си и си я залепих. Така че идеята ми допада страшно много