ИГРА: Олимпиада, Лондон 2012

Модератори: ntodorov, TodorT, paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
kingofpop
Мнения: 13892
Регистриран на: 01 авг 2010 22:31
Контакти:

ИГРА: Олимпиада, Лондон 2012

Мнениеот kingofpop » 17 юли 2012 15:37

Понеже видях, че няма никаква игра досега, реших да спретна една, то за Чемпиъншип си правим пък за Олимпиадата да няма е недопустимо :)

Ще играем във 6 те най-известни спорта - футбол(мъже), баскетбол(мъже), волейбол(мъже), лека атлетика(мъже и жени), плуване(мъже и жени) и тенис(мъже и жени). В последните три съм включил и жените, тъй като там те са горе долу гледани, за разлика от първите три, където само мъжките съзтезания се следят.

Всеки участник ще трябва да дава прогнози за тези 6 дисциплини, като накрая на игрите ще има 7 класирания---> едно генерално и отделно за всяка от 6 те дисциплини....ясно е, че победителят в генералното ще е победител и в играта като цяло, а генералното представлява сбора от точките от 6 те дисциплини. Не е задължително всеки да дава прогноза във всяка дисциплина, но така примерно ако не даде за плуване ще загуби точки, които другите ще спечелят и ще се откъснат, всеки си преценява. Ясно е, че няма човек дето да следи всичко в леката атлетика, примерно едва ли някой знае кои са фаворитките във 1500 м жени, в плуването също е така, но както за един, така и за останалите :)

ФУТБОЛ:


Прогнозиране : Във футбола всеки прогнозира шампиона и голмайстора на първенството. Плюс това прогозираме и всеки един отделен мач на точен резултат. Мачовете в групите вече са ясни(по долу ще го поустна) и засега прогнозираме само тях, а като станат ясни 1/4 финалите тогава и тях и нататък до финала.

Точкуване : При познат шампион или голмайстор се присъждат 10 точки(общо 20), а за мачовете при познат знак 1 точка, голово съотношение (примерно прогноза 3-1 излиза 2-0) 3 точки и при точен резултат 5 точки

ВОЛЕЙБОЛ:


Прогнозиране : Във волейбола всеки прогнозира шампиона и топ реализатора на първенството(отбелязалия най-много точки). Отново прогнозираме всеки един отделен мач на точен резултат. Тук също групите са ясни и засега прогнозираме само мачовете от тях, а като станат известни 1/2 финалите тогава тях и после финала.

Точкуване: При познат шампион или най-добър реализатор се присъждат по 10 точки(общо 20), а за мачовете при знак 1 точка, точен резултат 3 точки (тук няма как да имаме геймово съотношение, както във футбола)....3 точки се дават, а не 5, тъй като е много по-лесно тук да се познае точния, отколкото във футбола ;)

БАСКЕТБОЛ:


Прогнозиране: В баскетбола всеки прогнозира шампиона и топ реализатора на първенството. Отново прогнозираме всеки мач на точен резултат. Както в първите 2 спорта и тука са ясни групите и засега прогнозираме само тях, а евентуално като привършат тогава почваме с елиминациите.

Точкуване:
за познат знак - 1 точка...
за позната точкова разлика в интервал от 5 точки - 3 точки (пример ако сте посочили 91-71, т.е. 20 разлика, този отбор за който сте играли ако бие с от 15 до 25 вкл. се дават 3 точки...
точково съотношение - 10 точки....
точен - 20 точки.... :!: ;)

ЛЕКА АТЛЕТИКА:


Прогнозиране: В леката атлетика всеки прогнозира коя страна ще има най-много медали (общо мъжете и жените и не златни, а общ брой медали) и колко световни рекорда ще бъдат счупени. Отделно се прогнозират всички дисциплини при мъжете и жените( по долу ще ги поустна) като се прогнозира първо, второ и трето място за всяка от тях. Ясно е, че в половинара дисциплини се подвизават нечути от нас съзтезатели, но всеки каквото знае, все някой може пък да е запознат и да дръпне оттук :)

Точкуване: При позната страна с най-много медали(общо мъже и жени) и точни брой световни рекорди се присъждат по 10 точки(общо 20). За отделните дисциплини ако някой познае и трите медала как се разпределени абсолютно точно поред получава 10 точки. Ако се познае само златния медалист 3 точки, само сребърния 2, само бронзовия 1 точки....примерно някой е казал Болт, Пауъл, Гей...Болт става първи, Пауъл втори...присъждат се 3+2 5 точки....ако пък някой дето сме го сложили в тройката е там, но на друго място от прогнозираното се дава 1 точка...примерно отново при прогноза Болт, Пауъл, Гей разпределението е Болт, Гей и още някой...присъждат се 4 точки - 3 за познат златен медалист и 1 за това, че Гей сме го познали, но не на точното мясо (писали сме го 3 ти, а той е втори)

ПЛУВАНЕ:


Прогнозиране: В плуването се прогнозира точно както в леката атлетика...прогнозира се държавата с най-голям брой медали(общо мъжете и жените), както и точния брой световни рекорди....Освен това се прогнозира и всяка отделна дисциплина при мъжете и жените как ще е разпределението според нас----> първо, второ и трето място.

Точкуване: То е абсолютно същото като в леката атлетика. За познат брой счупени световни рекорди и държавата с най-много медали по 10 точки(общо 20). За отделните дисциплини ако някой познае и трите медала как се разпределени абсолютно точно поред получава 10 точки. Ако се познае само златния медалист 5 точки, само сребърния 3, само бронзовия 2 точки....примерно някой е казал Фелпс, Лохте, Чех...Фелпс става първи, Лохте втори...присъждат се 3+2 5 точки....ако пък някой дето сме го сложили в тройката е там, но на друго място от прогнозираното се дава 1 точка...примерно отново при прогноза Фелпс, Лохте, Чех разпределението е Фелпс, Чех и още някой...присъждат се 4 точки - 3 за познат златен медалист и 1 за това, че Чех сме го познали, но не на точното мясо (писали сме го 3 ти, а той е втори)

ТЕНИС:


Прогнозиране: В тениса всеки прогнозира шампиони при мъжете и жените. Освен това ще се прогнозират по 3 мача на ден, които Nike ще посочва.

Точкуване: За познати шампиони се присъждат по 10 точки(общо 20), а при мачовете точкуването е следното:
За познат знак на мач: 1 точка
За познат резултат на мач: 2 точки
За познат резултат на мач със звезда: 3 точки
ВАЖНО:


След малко ще поустна всичко, дето трябва да се прогнозира в 6 те дисциплини на този етап....в първите три прогнозираме само групите засега, но в другите три всичко си е готово и може да се прогнозира. Излгежда много, но ще се справя с класиранията и точкуванията не ми е проблем ;) .....Всеки трябва да даде всички прогнози( с изключение разбира се на елиминациите в първите 3 спорта, които ще се прогнозират след групите) до началото на Олимпиадата, демек около 26 ми юли. Също така не е желателно да им редактирани мнения след 26 ти, защото ще стане объркване после като се смята и ще се чудя кой кога е редактирал и т.н. :!: Засега само се записвайте, аз по-късно ще пусна за всеки спорт какво трябва да прогнозираме ;)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

МАЧОВЕ/СЪБИТИЯ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОГНОЗИРАТ НАЙ-КЪСНО ДО 26 ЮЛИ:


ФУТБОЛ:


Група А:
ОАЕ - Уругвай
Великобритания - Сенегал
Сенегал - Уругвай
Великобритания - ОАЕ
Сенегал - ОАЕ
Великобритания - Уругвай

Група B:
Мексико - Южна Корея
Габон - Швейцария
Мексико - Габон
Южна Корея - Швейцария
Мексико - Швейцария
Южна Корея - Габон

Група C:
Беларус - Нова Зеландия
Бразилия - Египет
Бразилия - Беларус
Египет - Нова Зеландия
Бразилия - Нова Зеландия
Египет - Беларус

Група D:
Испания - Япония
Хондурас - Мароко
Испания - Хондурас
Япония - Мароко
Япония - Хондурас
Испания - Мароко


+ шампион и голмайстор


ВОЛЕЙБОЛ:


Група А:
Великобритания - България
Австралия - Аржентина
Италия - Полша
Полша - България
Италия - Аржентина
Великобритания - Австралия
Австралия - България
Полша - Аржентина
Великобритания - Италия
Великобритания - Полша
Австралия - Италия
Аржентина - България
Австралия - Полша
Италия - България
Великобритания - Аржентина


Група B:
Русия - Германия
САЩ - Сърбия
Бразилия - Тунис
Сърбия - Тунис
САЩ - Германия
Бразилия - Русия
Сърбия - Германия
Русия - Тунис
Бразилия - САЩ
Германия - Тунис
Русия - САЩ
Бразилия - Сърбия
Русия - Сърбия
САЩ - Тунис
Бразилия - Германия


+ шампион и топ реализатор


БАСКЕТБОЛ:


Група А:
Нигерия - Тунис
САЩ - Франция
Аржентина - Литва
Литва - Нигерия
Франция - Аржентина
Тунис - САЩ
Франция - Литва
Аржентина - Тунис
САЩ - Нигерия
Тунис - Франция
Литва - САЩ
Нигерия - Аржентина
Тунис - Литва
Франция - Нигерия
Аржентина - САЩ


Група B:
Бразилия - Австралия
Испания - Китай
Русия - Великобритания
Китай - Русия
Австралия - Испания
Великобритания - Бразилия
Австралия - Китай
Бразилия - Русия
Испания - Великобритания
Русия - Испания
Китай - Бразилия
Великобритания - Австралия
Австралия - Русия
Великобритания - Китай
Испания - Бразилия


+ шампион и топ реализатор


ЛЕКА АТЛЕТИКА:

100 метра бягане (мъже и жени)
200 метра ( навсякъде е мъже и жени)
400 метра
800 метра
110 метра с препятствия
1500 метра
3000 метра Steeplechase (на български е КРОС), това не знам какво е някой ако знае да го обясни. :|
400 метра с препятствия
5000 метра
Изтласкване на гюле
Хвърляне на диск
Хвърляне на копие
Хвърляне на чук
Скок на дължина
Троен скок
Скок на височина
Овчарски скок
20 километра спортно ходене
50 километра спортно ходене
Маратон
10 000 метра
Щафета 4x100
Щафета 4x400
Десетобой


+ Държавата с най-много медали(общо и при мъжете и при жените) и броя на поставените световни рекорди


ПЛУВАНЕ:

50 метра свободен стил (мъже и жени)
100 метра свободен стил (навсякъде е мъже и жени)
200 метра свободен стил
400 метра свободен стил
800 метра свободен стил (само жени)
1500 метра свободен стил(само мъже)
100 метра бътерфлай
200 метра бътерфлай
100 метра бруст
200 метра бруст
100 метра гръб
200 метра гръб
200 метра съчетано
400 метра съчетано
щафета 4x100 свободен стил
щафета 4x200 свободен стил
смесена щафета 4x100
маратон 10 километра


+ Държавата с най-много медали(общо и при мъжете и при жените) и броя на поставените световни рекорди


ТЕНИС:

Засега се прогнозират само шампионите при мъжете и жените, като Nike ще посочва по 3 мача допълнително на ден, които също трябва да се прогнозират и така до финалаkingofpop написа:
Класиране при Плуването след ден 6:
1. Federer91 – 66т.
2. rhaegar – 59т.
3. veni__85 – 44т.
4. Пловдивчанинът - 44т.
5. ♥Nike♥ – 43т.
6. kingofpop - 43т.
7. prototype – 41т.
8. Без име – 37т.
9. TEDIMAR99 – 33т.

kingofpop написа:
Класиране при Футбола след груповата фаза:
1. kingofpop – 35т.
2. prototype – 32т.
3. ♥Nike♥ – 28т.
4. Federer91 - 27т.
5. veni__85 – 26т.
6. TEDIMAR99 – 26т.
7. matador – 25т.
8. Steve Wayne - 23т.
9. Пловдивчанинът – 20т.
10. Без име – 19т.
11. rhaegar – 18т.
12. kirchaka – 17т.
13. Archangel - 11т.kingofpop написа:
Класиране при Волейбола след първите 3 мача от групата:
1. Пловдивчанинът – 30т.
2. Archangel – 30т.
3. prototype 29т.
4. ♥Nike♥ - 29т.
5. Federer91 – 29т.
6. matador – 28т.
7. rhaegar – 28т.
8. Без име – 25т.
9. veni__85 – 25т.
10. kirchaka – 23т.
11. TEDIMAR99 – 22т.
12. kingofpop - 22т.kingofpop написа:
Класиране при Баскетбола след първите 3 мача от групата:
1. veni__85 – 43т.
2. matador – 37т.
3. TEDIMAR99 – 34т.
4. prototype - 34т.
5. Пловдивчанинът – 31т.
6. kingofpop – 28т.
7. Federer91 – 27т.
8. rhaegar – 26т.
9. kirchaka – 16т.
10. ♥Nike♥ – 16т.
11. Без име – 16т.
12. Archangel - 15т.


♥Nike♥ написа:
Класиране при тениса след ден 6:
1. ♥Nike♥ - 23т.
2.Federer91 – 22т.
2. Пловдивчанинът – 22т.
4. Без име – 21т
4.kingofpop – 21т.
6. Steve Wayne – 20т.
7. rhaegar – 19т.
8.prototype – 16т.
9.veni__85 – 13т.
10.matador – 10т.
11. kirchaka – 5т.

kingofpop написа:
Временно класиране след ден 6: (тенис+футбол+волейбол+баскет+плуване)....леката атлетика все още не е започнала...
1.Federer91 – 171т.
2.prototype – 152т.
3.veni__85 – 151т.
4.rhaegar - 150т.
5. kingofpop - 149т.
6. Пловдивчанинът – 147т.
7. ♥Nike♥ – 139т.
8. Без име – 118т.
9. TEDIMAR99 – 115т.
10. matador – 100т.
11. kirchaka – 61т.
12.Archangel - 56т.
13. Steve Wayne – 43
Последна промяна от kingofpop на 03 авг 2012 12:56, променено общо 15 пъти.

Потребителски аватар
Federer91
Мнения: 1060
Регистриран на: 10 мар 2009 15:32
Местоположение: Винаги от печелившата страна
Контакти:

Re: ИГРА: Олимпиада, Лондон 2012

Мнениеот Federer91 » 17 юли 2012 16:57

Така,първо много хубава идея! ;) Доста прогнозиране ще падне в тази игра. Мисля,че ще е най-дългата,обширната и трудната,която някога е правена в този форум. Аз ще се надявам да дръпна в плуването и атлетиката понеже ги следя по-обстойно. А ако някога хвана точен на баскетбола ще е невероятно чудо :mrgreen:

Схемите за тениса ще излязат няколко дена преди старта на надпреварите. Явно до последно се чака да няма някоя контузия или друго отказване. Може примерно да прогнозираме кои ще стигнат до 1/4 и след това и мачовете до финала. Няма смисъл да прогнозираме 150+ мача от първите кръгове. Също така може и по една прогноза за шампион на двойките може да дадем,защото повечето, които ще играят на сингъл,ще се пуснат и на двойки.
Последна промяна от Federer91 на 17 юли 2012 17:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rhaegar
Мнения: 34742
Регистриран на: 07 юни 2008 18:04
Skype: Имам.
Контакти:

Re: ИГРА: Олимпиада, Лондон 2012

Мнениеот rhaegar » 17 юли 2012 16:58

Много трудоемко, но ще се получи страхотно. Брой ме :)
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага


Червени Воини написа:САМО ЦСКА успява да по някакъв начин да засрами българския футбол

prototype
Мнения: 131
Регистриран на: 17 юни 2012 09:24
Контакти:

Re: ИГРА: Олимпиада, Лондон 2012

Мнениеот prototype » 17 юли 2012 17:19

За първи път пиша във форума и искам да се включа в играта, ако може.

Потребителски аватар
kingofpop
Мнения: 13892
Регистриран на: 01 авг 2010 22:31
Контакти:

Re: ИГРА: Олимпиада, Лондон 2012

Мнениеот kingofpop » 17 юли 2012 17:23

Federer91 написа:Така,първо много хубава идея! ;) Доста прогнозиране ще падне в тази игра. Мисля,че ще е най-дългата,обширната и трудната,която някога е правена в този форум. Аз ще се надявам да дръпна в плуването и атлетиката понеже ги следя по-обстойно. А ако някога хвана точен на баскетбола ще е невероятно чудо :mrgreen:

Схемите за тениса ще излязат няколко дена преди старта на надпреварите. Явно до последно се чака да няма някоя контузия или друго отказване. Може примерно да прогнозираме кои ще стигнат до 1/4 и след това и мачовете до финала. Няма смисъл да прогнозираме 150+ мача от първите кръгове. Също така може и по една прогноза за шампион на двойките може да дадем,защото повечето, които ще играят на сингъл,ще се пуснат и на двойки.


Може, то само това остана да се реши да видим в тениса как ще се прогнозира :?

Потребителски аватар
♥Nike♥
Мнения: 2012
Регистриран на: 15 юли 2012 17:55
Skype: todistan
Контакти:

Re: ИГРА: Олимпиада, Лондон 2012

Мнениеот ♥Nike♥ » 17 юли 2012 17:46

kingofpop написа:
Federer91 написа:Така,първо много хубава идея! ;) Доста прогнозиране ще падне в тази игра. Мисля,че ще е най-дългата,обширната и трудната,която някога е правена в този форум. Аз ще се надявам да дръпна в плуването и атлетиката понеже ги следя по-обстойно. А ако някога хвана точен на баскетбола ще е невероятно чудо :mrgreen:

Схемите за тениса ще излязат няколко дена преди старта на надпреварите. Явно до последно се чака да няма някоя контузия или друго отказване. Може примерно да прогнозираме кои ще стигнат до 1/4 и след това и мачовете до финала. Няма смисъл да прогнозираме 150+ мача от първите кръгове. Също така може и по една прогноза за шампион на двойките може да дадем,защото повечето, които ще играят на сингъл,ще се пуснат и на двойки.


Може, то само това остана да се реши да видим в тениса как ще се прогнозира :?

Може кат в игрите от ГШ слагай по 3 мача на ден от тениса :)
P.P бРОЙ МЕ
MQplaya написа:
we are the champions написа:
MQplaya написа:3/4:1

и като се сабуди кво стана :(

Празнувах победата. :?

:twisted:

Потребителски аватар
kingofpop
Мнения: 13892
Регистриран на: 01 авг 2010 22:31
Контакти:

Re: ИГРА: Олимпиада, Лондон 2012

Мнениеот kingofpop » 17 юли 2012 17:48

♥Nike♥ написа:
kingofpop написа:
Federer91 написа:Така,първо много хубава идея! ;) Доста прогнозиране ще падне в тази игра. Мисля,че ще е най-дългата,обширната и трудната,която някога е правена в този форум. Аз ще се надявам да дръпна в плуването и атлетиката понеже ги следя по-обстойно. А ако някога хвана точен на баскетбола ще е невероятно чудо :mrgreen:

Схемите за тениса ще излязат няколко дена преди старта на надпреварите. Явно до последно се чака да няма някоя контузия или друго отказване. Може примерно да прогнозираме кои ще стигнат до 1/4 и след това и мачовете до финала. Няма смисъл да прогнозираме 150+ мача от първите кръгове. Също така може и по една прогноза за шампион на двойките може да дадем,защото повечето, които ще играят на сингъл,ще се пуснат и на двойки.


Може, то само това остана да се реши да видим в тениса как ще се прогнозира :?

Може кат в игрите от ГШ слагай по 3 мача на ден от тениса :)


Да ама ще си ходя на село и не знам кога точно ще съм тука, няма да мога всички дни да слагам мачове....ако някои друг се навие да слага по 3 мача може и така да процедираме ;)

Потребителски аватар
♥Nike♥
Мнения: 2012
Регистриран на: 15 юли 2012 17:55
Skype: todistan
Контакти:

Re: ИГРА: Олимпиада, Лондон 2012

Мнениеот ♥Nike♥ » 17 юли 2012 18:00

kingofpop написа:
Да ама ще си ходя на село и не знам кога точно ще съм тука, няма да мога всички дни да слагам мачове....ако някои друг се навие да слага по 3 мача може и така да процедираме ;)

Ами аз съм навит всеки ден ще слагам по 3 мача и ако искаш може един да е със звездичка и да дава повече точки :?
MQplaya написа:
we are the champions написа:
MQplaya написа:3/4:1

и като се сабуди кво стана :(

Празнувах победата. :?

:twisted:

Потребителски аватар
mormona
Мнения: 4550
Регистриран на: 18 дек 2008 02:06
Местоположение: Sofia,Bulgaria
Контакти:

Re: ИГРА: Олимпиада, Лондон 2012

Мнениеот mormona » 17 юли 2012 18:06

Нема да ви е до игре... аиде дано е ОК сичко

Потребителски аватар
kingofpop
Мнения: 13892
Регистриран на: 01 авг 2010 22:31
Контакти:

Re: ИГРА: Олимпиада, Лондон 2012

Мнениеот kingofpop » 17 юли 2012 18:16

♥Nike♥ написа:
kingofpop написа:
Да ама ще си ходя на село и не знам кога точно ще съм тука, няма да мога всички дни да слагам мачове....ако някои друг се навие да слага по 3 мача може и така да процедираме ;)

Ами аз съм навит всеки ден ще слагам по 3 мача и ако искаш може един да е със звездичка и да дава повече точки :?


Еми хубаво щом ще си тук така да бъде....давай по 3 мача на ден точкуването ще е като при волейбола.....при точен резултат 3 точки, при познат знак 1 точка.....а това със звездичката ок, нека единия е със звездичка, при него за точен 5, за познат знак 2 ;)

Мормона не схванах какво се опита да кажеш, ако е че няма да ни е до игра не виждам причина :?


Върни се в “Лондон 2012”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта