Произведено в Бургас.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Произведено в Бургас.

Мнениеот ntodorov » 10 май 2010 13:21

В Бургас си "произведохме" два отбора. Нефтохимик - радетел и продължител на делото за изграждане и подържане на спортен клуб величаещ огромния Нефтокомбинат. Тима е наследник на ЖП - отбора Локомотив Б-с.
Черноморец си пое името и "званието" да защитава цветовете на град Бургас от считания за миньорски тим - Ботев. Това са писаните истории, истините обаче са други, а ние като съвременници на сегашната действителност вече се разделихме на ваши и наши... Хора отборите са си само НАШИ. Парите излизат от нашия джоб. Ако "чичо Митко" е иновирал стадиона - то той си е направил сметката и е получил нещо в замяна. Същото важи и за "чичо Порто", който преди 13 години построи стадион за чудо и приказ на пук на паразитите от София. Направи се за нас Бургазлии. През това време истинския Черноморец си играеше мачовете на 9-ти септември. Привържениците на отбора ( не всички ) се отляха на Лазур и наистина - там ставаше шоу. Черноморец си изпадаше в Б, връщаше се в А и така докато един хубав ден не цъфна истинското уродче Черноморец Бургас София и изведнъж...цялата статистика на истинския Черноморец се принизи с това сглобено тимче. Е - къде е истината, за чий сме си драли гърлата ( аз от 30 години ) по мачовете на този отбор ?
Нефтохимик - силния отбор на деня по онова време - мажеше всичко по пътя си. Гордеехме се с него. Помните и финала за купата на БГ с Левски. Порто направи отбор и стадион. Това бяха най-хубавите ми мигове, като фен на силен и непокорен отбор. Историята обаче затри отбора. Не го затри Събев - затриха го политиците сред, които редици имаше и хора от управителния съвет на Левски тогава ( Георги Марков). Никой не искаше силен Нефтохимик и то видиш ли с несметни пари от рафинерията. В тази рафинерия работеха 10 000 бургазлии, а останалите се тровехме от нея. Така, че този отбор ние си го заслужавахме, а големите гъзове с "работарчето" им Данчо Цонев сринаха отбора, спряха му кранчето и насочиха парите на запад от Бургас - познайте къде. Порто се "давеше" 2 години и се мъчеше да държи ниво, но уви - бракът с Митко Събев беше назрял...Нефтохимик си отиде още след първия ден на взаимно сътрудничество. Някой помни ли ударите под кръста тогава - Нефтохимик беше колен, бесен и накълцван на футболния терен, наложи се да играе домакинствата си в Сливен, отбора беше заплашван за лицензи, допинг ( Илия Груев ) и какво ли още не. Края дойде и Порто навреме предаде властта. Името Нафтекс вече ми беше чуждо. Възраждането на Черноморец дойде навреме. Сега ще стискам палци и Нефтохимик да се възроди. Дай боже. Но истината е, че историята помни винаги единни и задружни фенове - не виждам, какво пречи да я продължим.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Re: Произведено в Бургас.

Мнениеот pas » 10 май 2010 14:36

С много от нещата, написани от автора на темата мога да се съглася. Но!

Основните послания са 2 - било, каквото било и всички са маскари. Не мога да приема и двете.

Към момента Нефтохимик е във "В" група, няма стадион, няма школа, няма активи. Едно голо име. Това остана след "бедствието Събев". Как очакваш просто да махнем с ръка и да забравим? Знаеш добре, че има прошка, но има и непростими неща. Още повече - кога ще чуем нещо като извинение или поне неудобство от феновете на Черноморец 919? Напротив - вече ни дразнят, че юношите падат, при положение, че цялата им школа е съставена от кадрите на Нефтохимик. Грам усещане няма! А стадиона на който хвърлих пъпа на племенника сега е пребоядисан и е "дом на акулите".

Всичко, което са правили в миналото Черноморец и Нефтохимик е несравнимо със сегашните опити за унищожение и явната кражба на идентичост. Знак за равенство просто не може да има.

Не разбрах само какво е предложението? Да забравя за отбора на който съм привърженик от 30 години и да прегърна бизнес проекта на Събев? Съжалявам, но аз съм футболен запалянко, а не домакиня, която търси стока на промоция!

п.п. А мислил ли си, че вместо да се мултиплицира комунистическата линия, в която на Бургас се позволяваше да има само 1 отбор в "А" група (затова и Нефтохимик на няколко пъти през годините в последния момент "губеше" шансове за промоция) Бургас може да има 2 силни отбора и то на високо ниво. Ако има нещо хубаво в сегашното положение, то това е че разделителната линия вече е ясно поставена и отборите не са скачени съдове. Всеки си върви по собствения път със своите си привърженици. Разбира се, винаги ще има и зяпачи, но поне опитите за кражба на идентичност осветиха нещата и сега е ясно кой кой е и какви ценности и цели има.

Потребителски аватар
kokic1986
Контакти:

Мнениеот kokic1986 » 10 май 2010 14:58

Отбора на Нефтохимик на кой стадион играе домакинствата си ?(този отбор който сега е във "В" група).
И защо пак намесвате името на "Левски" ???? :x

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 10 май 2010 15:28

И като запалянко, а не като домакиня промотърка, какво предлагаш ? Ами, че и аз до утре да рева, че ми липсват успехите на Нефтохимик срещу Левски преди 10-15 години никой няма да ми ги върне. Или да съм доволен, че съществува Черноморец Бургас София нейде из 5-6 коловоз и Нафтекс ( не Нефтохимик) в някакво друго измерение. Аз си обичам бургаските отбори и ми е било болно, когато Черноморец Бургас София се излагаше из стадионите губейки с по 10 парцала. И да - болно ми стана, когато се заличи Нефтохимик, но тука не винете Събев. Човека си е с парите. Нефтохимик винаги е бил отбор на завода. Тук вече изниква и друг въпрос ала Къде е батко или ще перефразирам: Апропо, къде е завода ? :roll:
Впрочем, като явен фен на Нефтохимик не те ли боля при прекръстването на Нафтекс или тогава беше друго? Мен ме боля. Но и знаех - който дава парите той поръчва и музиката. Тогава разбрах, че с Нефтохимик е свършено. Каза го и Порточанов.И да кършим ръце и снаги - това е. За мен радващото е, че футбола в Бургас живее. Колелото се върти, ако има нещо нередно рано или късно правдата ще излезе наяве, но да се сърдим на човек, който инвестира в града ни и не е избрал подходящото име за свой отбор е несериозно. Впрочем чичо Митко си лепна фирмено именце на отбора си и ако говорим за мултиплициране на традиции, аджеба каква традиция щяхме да лепнем на Събевото отроче Нафтекс на, чийто тим и екипите станаха розови само и само безболезно и тънко всеки да усети, че Нефтохимик е умрял. Що се касае за този Нефтохимик във В групата - това е един нов и възроден клуб от истински футбалери носещи емблемата на нашия, истинския Нефтохимик - не Нафтекс. Или ако не съм ясен. Аз имам енергията, волята и желанието да обичам всичко, което е направено в и за Бургас.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 10 май 2010 15:37

kokic1986 написа:Отбора на Нефтохимик на кой стадион играе домакинствата си ?(този отбор който сега е във "В" група).
И защо пак намесвате името на "Левски" ???? :x

Не, колега, не се сърди. Ония години мачовете на Нефтохимик с Левски ни оставиха добри спомени. Лафчис и Порточанов бяха шоумени и успяваха да наелектризират обстановката преди тези мачове. Шоуто беше истинско тогава. Когато Лафчис сдаде властта вече не беше интересно - заиграха други фактори подплатени с финансови аргументи и партийни повели от Костови величия - включая и новите ви шефове в УС в лицето на Георги Марков - адвокатче и дясна ръка на Иван Костов.
Атаките срещу Нефтохимик идваха от тази посока, а бургаския депутат Йордан Цонев се превърна в Юда за бургаския отбор Нефтохимик. Надявам се, че повечето хора помнят тези времена и разбират какво пиша.

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 10 май 2010 16:46

Искам да се обърна към феновете на Черноморец 919.Искам да погледнете какво става в Пловдив и как ИСТИНСКИТЕ ФЕНОВЕ,повтарям ИСТИНСКИТЕ ФЕНОВЕ се държат и как милеят за клуба си.Как изгониха и фалираха Д.Х. и извоюваха победата.А не като тукашните фенове да се присламчват на готово на новия отбор при човека с милионите и да говорят празни приказки,че това бил техния клуб.Феновете на Нефтохимик включително и аз,макар и да не се смятам за такъв върл фен се осводобихме от Събев(нашето зло,за някой е добър в момента,но това е друг въпрос) и поехме по своя път.Докато вие ще си останете зависими и без идентичност. ;)
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Мнениеот pas » 10 май 2010 16:49

ntodorov написа:И като запалянко, а не като домакиня промотърка, какво предлагаш ? Ами, че и аз до утре да рева, че ми липсват успехите на Нефтохимик срещу Левски преди 10-15 години никой няма да ми ги върне. Или да съм доволен, че съществува Черноморец Бургас София нейде из 5-6 коловоз и Нафтекс ( не Нефтохимик) в някакво друго измерение. Аз си обичам бургаските отбори и ми е било болно, когато Черноморец Бургас София се излагаше из стадионите губейки с по 10 парцала.

Според теб май отбора се подкрепя само при успехи, а в лоши моменти феновете трябва да се отказват или пък да подкрепят силния на деня. Подкрепяй си този, който е на върха в момента, аз си подкрепям моя отбор.

ntodorov написа: И да - болно ми стана, когато се заличи Нефтохимик, но тука не винете Събев. Човека си е с парите.

И като има пари не трябва да го виним?!? Да ти имам логиката!

ntodorov написа: Нефтохимик винаги е бил отбор на завода. Тук вече изниква и друг въпрос ала Къде е батко или ще перефразирам: Апропо, къде е завода ? :roll:

Нефтохимик е отбор на завода колкото и ЦСКА е отбор на армията, Локомотив на БДЖ и транспортни войски, Арсенал (Лондон) на оръжейния завод и т.н. В отговор на твоя въпрос - завода е там, където са и останалите изброени попечители - в миналото на клуба. Пътищата се разделят, но отбора остава.
Впрочем, нали няма да ми твърдиш, че стария Черноморец е бил на самоиздръжка! Всички предприятия в Бургаски окръг се отчитаха. Достатъчно голям си за да знаеш това.

ntodorov написа: Впрочем, като явен фен на Нефтохимик не те ли боля при прекръстването на Нафтекс или тогава беше друго? Мен ме боля. Но и знаех - който дава парите той поръчва и музиката. Тогава разбрах, че с Нефтохимик е свършено. Каза го и Порточанов.И да кършим ръце и снаги - това е.

Да си чул някога на стадиона някой да скандира "Нафтекс"? Те и Динамо Загреб ги прекръстиха на Кроация, но феновете не приеха това име и се наложи след няколко години да върнат старото. И при нас експеримента "Нафтекс" не успя. Никой не може да спре собственика да се събуди и да реши, че от днес отбора ще се казва някак си. Но привържениците си казаха ясно мнението. Нафтекс умря, Нефтохимик е жив.

ntodorov написа: За мен радващото е, че футбола в Бургас живее. Колелото се върти, ако има нещо нередно рано или късно правдата ще излезе наяве, но да се сърдим на човек, който инвестира в града ни и не е избрал подходящото име за свой отбор е несериозно. Впрочем чичо Митко си лепна фирмено именце на отбора си и ако говорим за мултиплициране на традиции, аджеба каква традиция щяхме да лепнем на Събевото отроче Нафтекс на, чийто тим и екипите станаха розови само и само безболезно и тънко всеки да усети, че Нефтохимик е умрял.

Да инвестира каквото си иска, но този човек опита да унищожи любимия ми отбор и почти успя. Ако искаш да го аплодирам? А Нефтохимик не умря точно защото напук на Събев всички ходеха на мач със зелени фланелки и скандираха "Нефтохимик". Олигарха не успя да се наложи. Аз в този период ходех на мач без никакво желание, но напук на всичко и да покажа, че държа на отбора си, на Нефтохимик със зелените екипи. Събев вече е история, а ние още сме тук.

ntodorov написа: Що се касае за този Нефтохимик във В групата - това е един нов и възроден клуб от истински футбалери носещи емблемата на нашия, истинския Нефтохимик - не Нафтекс. Или ако не съм ясен. Аз имам енергията, волята и желанието да обичам всичко, което е направено в и за Бургас.

Ти просто си фен на "бургаския футбол" Едно абсурдно понятие измислено от Йоан Костадинов, за да открадне успехите на Нефтохимик и ги пришие на своя Черноморец. Няма лондонски, римски, севилски или какъвто и да е друг градски футбол. "Бургаския футбол" е идеологията на зяпачите, които пляскат на всичко, което им прожектират.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 10 май 2010 17:50

Много знаеш и ти на кой отбор си фен ? Млади момко - ти си вечното отрицание и явно не искаш да вникнеш в нещата. След твърдението ти, че Нефтохимик не е заводски отбор на НХК за сега спирам да пиша с идеята, че кореспондирам с човек с безброй неясноти и къса житейска история, който носи в себе си модифицирания за нашите географски ширини Вутевски синдром. Впрочем никой не те кара да харесваш неща, които с теб или без теб се случват в Бургас и слава богу, че препъни камъните от твоя сорт са малко...

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 10 май 2010 17:59

maldin1 написа:Искам да се обърна към феновете на Черноморец 919.Искам да погледнете какво става в Пловдив и как ИСТИНСКИТЕ ФЕНОВЕ,повтарям ИСТИНСКИТЕ ФЕНОВЕ се държат и как милеят за клуба си.Как изгониха и фалираха Д.Х. и извоюваха победата.А не като тукашните фенове да се присламчват на готово на новия отбор при човека с милионите и да говорят празни приказки,че това бил техния клуб.Феновете на Нефтохимик включително и аз,макар и да не се смятам за такъв върл фен се осводобихме от Събев(нашето зло,за някой е добър в момента,но това е друг въпрос) и поехме по своя път.Докато вие ще си останете зависими и без идентичност. ;)

Ти пък що плачеш ? Ако не беше се освободил от Събев и ти щеше да си богат... :)

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Мнениеот pas » 10 май 2010 18:11

ntodorov написа:Много знаеш и ти на кой отбор си фен ? Млади момко - ти си вечното отрицание и явно не искаш да вникнеш в нещата. След твърдението ти, че Нефтохимик не е заводски отбор на НХК за сега спирам да пиша с идеята, че кореспондирам с човек с безброй неясноти и къса житейска история, който носи в себе си модифицирания за нашите географски ширини Вутевски синдром. Впрочем никой не те кара да харесваш неща, които с теб или без теб се случват в Бургас и слава богу, че препъни камъните от твоя сорт са малко...

А ти твърдиш ли, че в момента ЦСКА е отбор на армията? Или че Арсенал (Лондон) е заводски отбор? До сега си мислех, че не искаш да схванеш, но вече съм на мнение, че не можеш.

Колкото до "Вутевския синдром" - пожелавам ти и на твоя любим отбор да му вземат лиценза, да го пратят във "В" група, да му вземат стадиона, да му вземат цялата ДЮШ, да му сменят клубните цветове, да му забраняват да влиза в по-горна група, да му подаряват всеки полусезон най-добрите футболисти на градския съперник, да се опитват да го обединят с друг отбор под друго име... И след всичко това някой разбирач да ти обясни как нещата са напълно нормални, просто ти си черноглед.

Върни се в “Черноморец”