Черноморец (Бс)-Левски (Сф) 16.10. 18:00 часа
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Черноморец (Бс)-Левски (Сф) 16.10. 18:00 часа
Да. Определено Черноморец изглеждаше солиден и грамотен в тактическо отношение отбор. Човек и да не вдява от футболна стратегия ще усети читавото в отбора. "Капитана" е направил много добър разбор и към него няма, какво да се добави. За Яни Пехливанов и Георги Терзиев се радвам. Тези младоци израстват с всеки мач. Двубоят с Уелс не го гледах и нямам идея как е играл Терзиев, но определено срещу Левски беше "ток". Имаше много добри отигравания. Наистина малко му куцаше изнасянето на топката в моменти, когато трябваше да се играе на контра, но се иска много малко време... Яни. Гледах го срещу Морето и там загатна потенциал. Това момче има страхотен поглед върху играта и много добро извеждащо подаване. Пипа топката...Към всичко това за тези младоци ще добавя и много добрата им физика. Като говоря за физика...И естетически много добре изглеждат Черноморци на терена...От екипите ли ?
От какво ?
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
- калпазанчо
- Контакти:
ntodorov написа:1878 написа:Видя се много добре разликата между това да имаш грамотен треньор и това да имаш слаб треньор. Черноморец категорично надигра Левски и много фенове на сините ми честитиха победата . Отлично впечатление направи агитката на "Левски" - нито едно обидно скандиране срещу "Черноморец" или Бургас , няма "селяни" , няма "цаци" и др. подобни. Чест им прави , че издигнаха транспарант в подкрепа на Херо и скандираха името му.
Подкрепям. Много толерантна публика. Браво. Иначе ме изкефиха два техни лозунга и им се радвах много, а именно:
1. "Ние не ритаме вашия кмет Митко Николов"
2. "Вие не ритайте нашия кмет Христо Йовов"
...И естествено транспаранта в подкрепа на Херо.
+1919
[center]Member of Old School Boys [/center]
ntodorov написа:1878 написа:Видя се много добре разликата между това да имаш грамотен треньор и това да имаш слаб треньор. Черноморец категорично надигра Левски и много фенове на сините ми честитиха победата . Отлично впечатление направи агитката на "Левски" - нито едно обидно скандиране срещу "Черноморец" или Бургас , няма "селяни" , няма "цаци" и др. подобни. Чест им прави , че издигнаха транспарант в подкрепа на Херо и скандираха името му.
Подкрепям. Много толерантна публика. Браво. Иначе ме изкефиха два техни лозунга и им се радвах много, а именно:
За сметка на това, агитката на Черноморец въобще не беше толерантна. Постоянно викаха - говеда, Гаджев кур*о, Райков кур*о и т.н. Ама аз не се учудвам, то това е на всички мачове между двата отбора.
-
k.dimitrov
- Контакти:
Гошо Терзиев игра много добре в мача с Уелс. В едно изказване Ники Михайлов го определи като най-добрия на терена. В оценките на Капитана съм напълно съгласен. Браво на момчетата, стоплиха ни сърцата. Бях с двамата ми сина. Отдавна не бяхме викали така на стадиона. Около мен бяха доста възрастни хора (по-големи от мен), които също се радваха и викаха, но им беше чудно, защо не се е напълнил стадиона. Явно помнят какво стълпотворение беше на стадион "Девети септември" (сега "Черноморец") когато гостуваха Левски и ЦСКА.
Херо си е Херо! ОГРОМЕН!
След мача той прекоси терена на стадион „Лазур” в Бургас, потупа се по сърцето и едва спря сълзите си. Всички скандираха името му и му пожелаха успех в другия, най-важния мач
Колкото и да се опита да се абстрахира човек от личната човешка драма на един от участниците в мача Черноморец – Левски, няма как да успее. Има неща, които не са като другите, има хора, които не са част от сивата маса, има и футболни треньори, които са със статут на явления и са призвани да ръсят акъл и да пишат учебници. Повече жокери не са необходими. Става дума за Димитър Димитров.
Този специалист не спира да ни убеждава в сентенцията, че в спорта има способни и неспособни. Изключенията, при които случайностите са се появили за малко, заблудили са някого и са си отишли, са в реда на нещата. Който се опира на тях, си е за негова сметка и си бере изгнилите плодове на заблудата.
При Херо случайности няма. Десетина минути преди края на първото полувреме обявих на всеослушание, че ако Левски иска да спечели мача в Бургас, трябва задължително до почивката да вкара гол.
Петнайсетината минути между двете части от по 45 минути винаги са добре дошли за треньорите, които разбират играта и, общо взето, са изгубено време за тези, които не я разбират. Кратко и ясно. За недобрите наставници е еднакво полезно в съблекалнята да решават лесно сканди или да дават указания, като отражението върху отбора е едно и също и в двата случая.
И ето, че снощи добрият треньор си даде правилните указания, а недобрият треньор трябваше да подсмърча след мача с оправдания от рода на късмета, себераздаването и бла-бла в този познат за Георги Иванов стил.
И така: Отборът на по-добрия треньор победи. Левски се държа прилично в много голяма част от мача. Сините дори започнаха много нахакано с едно от основните оръжия на Черноморец – преса в половината на противника и контрол на топката в средата на терена.
Домакините може би не очакваха такова нахално начало от съперника си, но именно тук излиза ролята на треньора, да каже това-онова, да ги поразмести тук-там. При заученото положение на прекия свободен удар пред вратата на Левски, когато защитата на сините бе матирана, но бе отсъдена засада, се видя кой отбор се води от добър треньор и кой – не. В съвременния футбол при изравнени сили подобни заучени положения са от изключителна важност, но това може да бъде оценено само от тези, които разбират играта.
Тази пущина футболът трудно може да бъде излъгана. Когато се опитваш да измамиш или изклатиш съперника, понякога успяваш, но това са пирови успехи. А когато веруюто ти е да градиш отбор и да се надиграваш с който и да е съперник, ти винаги печелиш. Дори и да губиш три точки, ако се развиваш правилно, това е успех. Ето това не могат да разберат голям процент от българските треньори. Мач за мач и седмица за седмица, това е тяхната философия.
Димитър Димитров не е от тях. Той е институция, явление, марка. Вчера Херо изнесе поредната си лекция на тема правилен футбол. Това словосъчетание, което е откровено подценявано от много специалисти и такива в кавички, бе в основата не само на вчерашната победа на Черноморец над Левски. Този стил на Димитър Димитров винаги е успявал, футболните естети всеки път са разпознавали отборите, водени от Херо, защото той винаги е правил така, че неговата продукция да бъде наслада за окото, да привлича и безпристрастните любители на футбола на стадиона и пред малкия екран.
След мача той прекоси терена на стадион „Лазур” в Бургас, потупа се по сърцето и едва спря сълзите си. Всички скандираха името му и му пожелаха успех в другия, най-важния мач. И въпреки тези необикновена обстановка той намери сили да говори за футбол. Защото футболът е в неговата кръв и плът, той целият е футбол.
Херо си е Херо! Огромен! Неподправен, истински, искрен и откровен. Ако не беше говорил за футбол, това нямаше да е той, нали? Всички се молим това да не е последният му мач като треньор. Тази игра има нужда от хора и треньори като него!
За Левски какво? Всеки път едно и също нищо. Навън едно лице, вкъщи - друго лице. Двуликият Левски! Стига де, измислете нещо друго.
Така има опасност хората на „Герена” да си повярват, че правят футбол. Не, те се бъзикат с футбола, бъзикат се с публиката и накрая няма как и футболът да не се подиграва с Левски.
Вестник "Тема Спорт
След мача той прекоси терена на стадион „Лазур” в Бургас, потупа се по сърцето и едва спря сълзите си. Всички скандираха името му и му пожелаха успех в другия, най-важния мач
Колкото и да се опита да се абстрахира човек от личната човешка драма на един от участниците в мача Черноморец – Левски, няма как да успее. Има неща, които не са като другите, има хора, които не са част от сивата маса, има и футболни треньори, които са със статут на явления и са призвани да ръсят акъл и да пишат учебници. Повече жокери не са необходими. Става дума за Димитър Димитров.
Този специалист не спира да ни убеждава в сентенцията, че в спорта има способни и неспособни. Изключенията, при които случайностите са се появили за малко, заблудили са някого и са си отишли, са в реда на нещата. Който се опира на тях, си е за негова сметка и си бере изгнилите плодове на заблудата.
При Херо случайности няма. Десетина минути преди края на първото полувреме обявих на всеослушание, че ако Левски иска да спечели мача в Бургас, трябва задължително до почивката да вкара гол.
Петнайсетината минути между двете части от по 45 минути винаги са добре дошли за треньорите, които разбират играта и, общо взето, са изгубено време за тези, които не я разбират. Кратко и ясно. За недобрите наставници е еднакво полезно в съблекалнята да решават лесно сканди или да дават указания, като отражението върху отбора е едно и също и в двата случая.
И ето, че снощи добрият треньор си даде правилните указания, а недобрият треньор трябваше да подсмърча след мача с оправдания от рода на късмета, себераздаването и бла-бла в този познат за Георги Иванов стил.
И така: Отборът на по-добрия треньор победи. Левски се държа прилично в много голяма част от мача. Сините дори започнаха много нахакано с едно от основните оръжия на Черноморец – преса в половината на противника и контрол на топката в средата на терена.
Домакините може би не очакваха такова нахално начало от съперника си, но именно тук излиза ролята на треньора, да каже това-онова, да ги поразмести тук-там. При заученото положение на прекия свободен удар пред вратата на Левски, когато защитата на сините бе матирана, но бе отсъдена засада, се видя кой отбор се води от добър треньор и кой – не. В съвременния футбол при изравнени сили подобни заучени положения са от изключителна важност, но това може да бъде оценено само от тези, които разбират играта.
Тази пущина футболът трудно може да бъде излъгана. Когато се опитваш да измамиш или изклатиш съперника, понякога успяваш, но това са пирови успехи. А когато веруюто ти е да градиш отбор и да се надиграваш с който и да е съперник, ти винаги печелиш. Дори и да губиш три точки, ако се развиваш правилно, това е успех. Ето това не могат да разберат голям процент от българските треньори. Мач за мач и седмица за седмица, това е тяхната философия.
Димитър Димитров не е от тях. Той е институция, явление, марка. Вчера Херо изнесе поредната си лекция на тема правилен футбол. Това словосъчетание, което е откровено подценявано от много специалисти и такива в кавички, бе в основата не само на вчерашната победа на Черноморец над Левски. Този стил на Димитър Димитров винаги е успявал, футболните естети всеки път са разпознавали отборите, водени от Херо, защото той винаги е правил така, че неговата продукция да бъде наслада за окото, да привлича и безпристрастните любители на футбола на стадиона и пред малкия екран.
След мача той прекоси терена на стадион „Лазур” в Бургас, потупа се по сърцето и едва спря сълзите си. Всички скандираха името му и му пожелаха успех в другия, най-важния мач. И въпреки тези необикновена обстановка той намери сили да говори за футбол. Защото футболът е в неговата кръв и плът, той целият е футбол.
Херо си е Херо! Огромен! Неподправен, истински, искрен и откровен. Ако не беше говорил за футбол, това нямаше да е той, нали? Всички се молим това да не е последният му мач като треньор. Тази игра има нужда от хора и треньори като него!
За Левски какво? Всеки път едно и също нищо. Навън едно лице, вкъщи - друго лице. Двуликият Левски! Стига де, измислете нещо друго.
Така има опасност хората на „Герена” да си повярват, че правят футбол. Не, те се бъзикат с футбола, бъзикат се с публиката и накрая няма как и футболът да не се подиграва с Левски.
Вестник "Тема Спорт
LaRgO написа:ntodorov написа:1878 написа:Видя се много добре разликата между това да имаш грамотен треньор и това да имаш слаб треньор. Черноморец категорично надигра Левски и много фенове на сините ми честитиха победата . Отлично впечатление направи агитката на "Левски" - нито едно обидно скандиране срещу "Черноморец" или Бургас , няма "селяни" , няма "цаци" и др. подобни. Чест им прави , че издигнаха транспарант в подкрепа на Херо и скандираха името му.
За сметка на това, агитката на Черноморец въобще не беше толерантна. Постоянно викаха - говеда, Гаджев кур*о, Райков кур*о и т.н. Ама аз не се учудвам, то това е на всички мачове между двата отбора.
Не знам измисляш ли си, или си глух ...
Викахме "Говедо" на Орлин Старокин, който изпълняваше тъч близо до агитката. За Гаджев и Райков нищо не сме споменали.
П.С: И нито един път не сме викнали "КЗЛ", което е напредък.
[center]
[/center]
[/center]Re: Черноморец (Бс)-Левски (Сф) 16.10. 18:00 часа
k.dimitrov написа:Гошо Терзиев игра много добре в мача с Уелс. В едно изказване Ники Михайлов го определи като най-добрия на терена. В оценките на Капитана съм напълно съгласен. Браво на момчетата, стоплиха ни сърцата. Бях с двамата ми сина. Отдавна не бяхме викали така на стадиона. Около мен бяха доста възрастни хора (по-големи от мен), които също се радваха и викаха, но им беше чудно, защо не се е напълнил стадиона. Явно помнят какво стълпотворение беше на стадион "Девети септември" (сега "Черноморец") когато гостуваха Левски и ЦСКА.
И аз останах без глас...Впрочем много хора се спряха от лошото време. Изнежена публика сме. Под козирки сме, на завет сме...и пак не напълнихме стадиона...В моята компания трябваше да сме 5-6 парчета. Отидохме двама. На другите мърди им било студено и мокро, но пък след мача ни "прозвъниха", че седнали на ракия да "полеят" победата в едно заведение...И за запалянковци не стават...
ntodorov написа:k.dimitrov написа:Гошо Терзиев игра много добре в мача с Уелс. В едно изказване Ники Михайлов го определи като най-добрия на терена. В оценките на Капитана съм напълно съгласен. Браво на момчетата, стоплиха ни сърцата. Бях с двамата ми сина. Отдавна не бяхме викали така на стадиона. Около мен бяха доста възрастни хора (по-големи от мен), които също се радваха и викаха, но им беше чудно, защо не се е напълнил стадиона. Явно помнят какво стълпотворение беше на стадион "Девети септември" (сега "Черноморец") когато гостуваха Левски и ЦСКА.
И аз останах без глас...Впрочем много хора се спряха от лошото време. Изнежена публика сме. Под козирки сме, на завет сме...и пак не напълнихме стадиона...В моята компания трябваше да сме 5-6 парчета. Отидохме двама. На другите мърди им било студено и мокро, но пък след мача ни "прозвъниха", че седнали на ракия да "полеят" победата в едно заведение...И за запалянковци не стават...Като цяло в този момент не си заслужаваме отбора. Колкото и да ми е болно да го призная.
Аз все си мисля, че хората постепенно ще започнат да идват на стадиона. Трябваше им време да повярват в отбора, мисля, че вече всички вярват в него и точно сега е времето да се завърне публиката. Ще видим на мача срещу Миньор как ще е, но се надявам да е по-добре посетен от този срещу Славия.
[center]
[/center]
[/center]Re: Черноморец (Бс)-Левски (Сф) 16.10. 18:00 часа
LaRgO написа:ntodorov написа:1878 написа:Видя се много добре разликата между това да имаш грамотен треньор и това да имаш слаб треньор. Черноморец категорично надигра Левски и много фенове на сините ми честитиха победата . Отлично впечатление направи агитката на "Левски" - нито едно обидно скандиране срещу "Черноморец" или Бургас , няма "селяни" , няма "цаци" и др. подобни. Чест им прави , че издигнаха транспарант в подкрепа на Херо и скандираха името му.
Ти пък ?...Ние в един мач ще викаме и то не, каквото трябва.
Серизно: Чух и бях близо до групата, която викаше срещу Гаджев, но виж за Райков не съм чул лошо скандиране. Не оправдавам подобни подвиквания, а и не мисля, че някой от Левски ги заслужаваше. Друго ми направи впечатление. В този мач вашите момчета играха без самочувствие и вяра във възможностите си. Дори си коментирахме, че Левски имаше манталитет не по-различен от този на Видима да речем. Явно има някаква криза в състава и мисля, че тя далеч не е в спортно-технически аспект.
Converse. Дано. И аз се надявам, но определено започвам да се дразня, че толкова бързо опразнихме стадиона, а толкова бавно го пълним. Иначе определено има интерес към Черноморец. Щом приятели от вътрешността на страната ми звънят и разпитват за отбора значи им правим впечатление, а аз отново нямам търпение за следващия домакински мач...задължително с Херо.