Мнениеот Капитана » 28 ное 2011 10:11
Колев - 7
Стабилен на вратата, както винаги. 11 поредни сухи мрежи в А група не е никак малко постижение. Слагам по-ниска оценка от обикновено заради жълтия картон. На 2-3 пъти се заиграваше с момчетата зад вратата и чакаше най-далечната топка, за да сваля темпото. Логично получи картон.
Траян Дянков - 7
Добра игра в защита и много по-полезен в градивен план от един Кишишев например. За съжаление пасовете му нямаха тази точност и изненада от предишните мачове.
Енис Хайри - 8
Не загуби нито едно единоборство. Често се включваше и в предни позиции, което беше логично при този съперник. Имаше и две положения с глава, които пропусна.
Жереми Фо-Поре - 8
Заключи лявото крило на Монтана и често се включваше напред, но с мисъл за защитата.
Венелин Филипов - 5
Не съм виждал по-слаб футболист на Черноморец през този полусезон. Имаше тактически задачи да се разменя с Дяков по фланга, но беше посредствен при пробивите си, а в защита беше кръгла нула. Виждал съм му по-добри мачове, но като цяло качествата на този играч не са за отбор от челото на А група. Всичко по-интересно за Монтана стана в неговата зона.
Радостин Кишишев - 7
Познатият лидер и познатият слаб подавач от последните мачове на отбора. Получава се добре при промяна на местата с Дянков, но ме притеснява как ще изглежда, ако на терена го няма Траян.
Рикардо Асис - 7
Противоречива оценка за Асис. Хубавите неща за Черноморец дойдоха след негови пасове, но и с доста доза шанс. Центрирането му беше доста неточно в контраст с представянето му до тук. Може би му повлия фактът, че от другата страна нямаше равностойно крило (Жужу).
Борислав Балджийски - 7 (заради играта до излизането на Христов)
Който ми е чел анализи за този играч, е забелязал, че не ми е от любимите. Основната причина е базата, която му е дадена в Левски - прекалена самоувереност пред вратата, граничеща на моменти с глупост с нотки на некадърност. Все пак в този мач игра добре в халфовата линия до излизането на Венци и после беше изтеглен в предни позиции, където беше изключително слаб, но това не беше всичко. При влизането на Пехливанов се наложи да застане на крилото и окончателно се скри. Гвоздеят беше, когато получи топка на точката на дузпата и тя мина между краката му при опита да я спре.
Костадин Дяков - 7
Изгубил е много от скоростта си и му липсва игрова практика. Щеше да е много добре, ако беше реализирал възможността си сам срещу вратаря, когато имаше време дори да си нагласи топката, но ударът му беше разочароващ. В момента дори не става за смяна на Жужу при тази му форма. Един Дани Кики в малкото си време на терена през сезона показа по-агресивна игра от него.
Венцислав Христов - 7
И тук противоречива оценка. Въпреки гола и борбата в предни позиции смяната му беше логична. Да, Балджийски не допринася, колкото него за централната атака, но много повече може да се очаква от Венци като централен нападател. На моменти създава впечатление, че пести усилия.
Анеси Абел - 8
Това е най-добрият играч на Черноморец в този мач. Не само при гола, при всяко докосване на Анеси имаше качество. Трудно губеше топката, но страда от липсата на качествен партньор в атака.
Яни Пехливанов - 6
Неговото влизане на терена беше тактическо - за да трупа минути и за да може да се пробва Балджийски по-изтеглен в страни. Не му се получаваха нещата за съжаление. Виждал съм му и по-добри мачове, но има доста качества, които ще се развият само с градивна критика и много работа.
Цветомир Цонков - 7
Добро включване на Цонков. За малкото минути, които имаше на разположение внесе стабилност в центъра, въпреки че при престоя му на терена Черноморец се поприбра доста назад.
Като цяло не особено силен мач. Все пак доста полезен за Митко, за да си направи изводи на кого може да се разчита и кога. Вече се очерта точно какво ще му трябва на полусезона, а също и през лятната пауза. Все пак да не отежняваме тази тема с анализ на полусезона. Може да се отвори нова.