След близо 20 г. в чужбина Красимир Балъков, един от героите, донесли най-големия успех на българския фубол - 4-о място в света от САЩ '94, се прибра в България в края на 2008 г. и започна работа като мениджър на "Черноморец". Пред "24 часа" той говори за впечатленията си след дългото отсъствие, състоянието на най-популярната игра у нас и целите си с бургаския клуб.
Г-н Балъков, след като вече близо 1,5 г. сте отново в България, в каква насока смятатe, че се е променила тя?
- Двупосочно. Има много положителни, но и много отрицателни неща. Аз най-вече мога да говоря за сферата на спорта. И там нещата стоят именно така. Имах достатъчно време, за да усетя накъде върви футболът. На първо мястомисля, че почти изцяло сме изгубили футболната си култура. Второ - у нас не се вярва в промените. Никой не може да повярва, че в България могат да се случат неща като в другите цивилизовани страни. В "Черноморец" се опитваме да говорим по-рядко, за да се концентрираме в по-важното - да се случват нещата. Такива не се дават или подаряват, а се постигат чрез собственик, община, спонсори. И това съвсем не е лесно. Има една поговорка, че когато има желание, има и път. Трябва да го намерим, а това според наблюденията ми в България е възможно. Нещото, което обаче ми направи най-голямо впечатление, е, че българинът не е колективен тип. Той е индивидуалист и му е много сложно да работи в екип. Една Германия, срината до основи след Втората световната война, е водеща страна в света и това е благодарение на колективния дух. Той е свързан с възпитание и манталитет. У нас е дошло време да се обединим, за да променим ситуацията.
- Важи ли това и за другите сфери у нас?
- Аз с политика не се занимавам. Футболът обаче е отражение на състоянието на държавата, която тепърва се интегрира в Европа, за което са нужни въпросните промени. Затова и няма как условията за футбола да са на по-различно ниво у нас. Много е трудно да се работи професионално в България. Когато обаче имаш съмишленици и направиш тим, нещата се случват.
- Да, но отнасяте доста критики заради липса на резултати.
- Който мисли, че без резултати няма да има критики, е сбъркал професията си. Критиката в тази фаза на развитие ние приемаме като нещо съвсем нормално. Да понасяш професионална критика е част от футболния бизнес. Важното е обаче крайната цел, а тя при нас е много точна и ясна - създаването на един силен, стабилен и професионален клуб. Що се отнася до спортните резултати, аз и моят тим никога не сме обещавали в този сезон, на този етап шампионска титла.
- Привлякохте много чужденци. Обвиняват ви, че излизат скъпо.
- Да, ние инвестираме доста пари, но в базата и в стадиони. Играчите, които привлякохме, са без трансферни суми. Те са опитни футболисти, но им трябва малко време да се обиграят заедно. Погледнете Европа, там има много клубове, които в стартовите си единайсеторки нямат нито един футболист от съответната страна. Вземете "Интер" (Милано) например. Ние трябва да отчетем - футболна Европа се променя. След няколко години няма изобщо да споменаваме думата чужденци.
- Може ли изобщо българското футболно мислене да се промени?
- Категорично може. Ние в "Черноморец" го правим. Ако разберем, че промяната се изразява във факти.
- Как правите нещата в Бургас да бъдат по-различни от обичайните в България?
- Благодарение на един добре организиран екип и най-вече на човека, който води тима - Митко Събев. Петнайсет млн. са вложени в бази, които никой няма да дойде и вземе със себе си. Направи се нов терен, ще има и нов стадион. Който вникне в проекта "Черноморец", ще разбере, че ние строим нещо. А не победил, паднал. Статистиката е само повърхността на този етап. Важното е да речем, че утре - след нас оставяме перфектни условия за подготовка и развитие на поне 300 деца. При нас става въпрос за промяната в много направления, които у нас се пренебрегват - като физиотерапия, спортна медицина. Залагаме на нови методи, които съм използвал в чужбина. Имаме възможност да привлечем специалисти оттам, които да предадат своя опит.
- Точно тук критиците ви ще кажат, че е лесно, щом имаш пари.
- Разбира се. Само че ние полагаме усилия за това. Не е само Митко Събев, който дава парите. Привлекли сме 5-6 млн. лева от спонсори. Ще има и още. Те обаче няма да отиват, за да купим футболист, да речем, за 400 000 евро, както например в някои от водещите тимове в България. Аз съм съгласен да ни критикуват известно време, но да знаем, че ще излеем основата за ползотворна работа за години напред. В България няма такова разбиране, а всеки иска бързи резултати. И като ги няма, се започва плюене по играчите, а в същото време се знае, че в много от българските отбори играчите не са получавали заплати в продължение на месеци.
- Проектът е за 5 г. Накъде ще тръгне Красимир Балъков след това?
- Има много варианти. Може даже да изляза от треньорската професия. Дори и да съм извън "Черноморец", аз винаги ще остана свързан с този проект.
- Ако не сте треньор, може ли да се занимавате с нещо извън футбола?
- Не, там ми е мястото. Може да заема ръководен пост в клуб или изобщо във футбола.
- Какво предложение би ви изкушило да напуснете "Черноморец"? Неведнъж сте заявявали амбиции да работите в Германия.
- В момента трудно може да ме откъсне нещо от този проект. Имам морален ангажимент към него и трябва да имам съгласието на Митко Събев, за да си тръгна. Да напусна обаче само защото съм получил предложение, няма да стане. Аз вече съм бил треньор в клубове като "Щутгарт", "Грасхопър", "Санкт Гален". Разбира се, целта на един треньор е да върви само нагоре. Аз обаче не изключвам възможността да се развивам и като мениджър или в друго направление на футболния бизнес. Големите треньори в наши дни се броят на пръсти - Моуриньо, сър Алекс, Манчини, Капело, Феликс Магат. Същото е и с наистина големите отбори. Да получа предложение от тях, в момента е утопия. Всичко друго е еднакво. Сега ми доставя удоволствие да влагам енергията си в работата с един екип. На терена бях индивидуалист, сега е обратното. С т.нар. златно поколение постигнахме успехи, защото бяхме силни индивидуалности. Парадокс е обаче, че тогава не усещахме, че сме били и голям колектив.
- Част от него сега управлява българския футбол. Как се справя?
- Не съм в позиция, от която мога да отговоря на този въпрос. С работата си в "Черноморец" се опитвам да внеса нов заряд в българския футбол. Преди всичко обаче в България много малко хора вярват, че нещата могат да се променят. Загубили сме надежда и вярата в себе си. Дори когато говоря с моите бивши съотборници, чувам, че това или онова трудно може да стане у нас.
- Когато в края на 2008 г. се прибрахте в България, бяхте пред договор с "Левски". Какво се случи?
- Обикновено гледам напред, но ще отговоря. Нямаше как да стана треньор на "Левски". В Бургас бях една седмица и разговаряхме с Митко Събев за всичко около "Черноморец". За условията ми се разбрахме за 10 мин. Започвам по същия начин да преговарям с "Левски". С господин Батков имахме две срещи. Още на първата той искаше, ако може, да се разберем и да подпиша договора. Неговото желание бе да бъда мениджър, какъвто в момента е Гонзо, и да ръководя всичко. Казах си част от изискванията. До по-сериозни разговори не се стигна, защото повече нямахме контакт след това. Не можех да стана треньор на "Левски", без да съм изслушан докрай и футболната ми философия да бъде разбрана. Тук не става въпрос за пари, а за начин на работа. При връщането ми в България след дълго отсъствие се разбрахме с Лъчо Танев да ми помогне да навляза в обстановката и при контактите. И на него господин Батков не е вдигал телефона. Като чета вестници, същото се е случило по-късно и с Наско Сираков, и с Илиян Илиев. За каква футболна култура у нас да говорим, като няма елементарна такава.
- Как се отразява кризата на обикновения българин?
- Кризата продължава вече втора година и се усеща не само в България, но и в световен мащаб. Може би това ще спре част от хората да идват на стадионите. Ако трябва да съм честен обаче, в момента българинът често се оправдава със световната криза. В същото време по ресторанти и нощни заведения е пълно с хора. И да се смята, че 5 или 10 лева лв. за билет за мач са много... Не мога да възприема това. Ако искаме да бъдем общество, трябва да имаме ценности.
- А българската завист, която се среща често? Не смятате ли, че може да я възбудите още повече с участието си напоследък в телевизионна реклама?
- Живял съм много години в Германия и съм привърженик и партньор на положителните немски образци. Затова и изобщо не се замислих дали да участвам. Не ме интересува завистта. Рекламата е свързана и с маркетинговата стратегия на "Черноморец".
- За финал - ще мине ли Балъков през националния отбор на България?
- Мога да мина отвсякъде, но трябва да имам свободата да развия и осъществя идеите си.
Браво БалаНие вярваме в теб
От това интервю става ясно че Батков е един боклук
![]()
Красимир Балъков: Трудно се работи професионално в България!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Красимир Балъков: Трудно се работи професионално в България!
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
Re: Красимир Балъков: Трудно се работи професионално в България!
Така е .
След , като човек е извън България доста години - след връщането си не може да свикне , пак толкова време. То - таз страна е за ,,Чудо и Приказ,,
Перуки и диванета , банички и кифли - Те най великите.
,,Литекс ,, ще бъде шампион , браво -ама ,на есен - първи или втори кръг ?
Ивелин Попов - плещи глупости - и него ще видим .
Всички отбори са под всякаква критика.
Валентин Михов - отново се изкара най-знаещия.
Ало ,Другарю Михов
последните 18 години , футбола в България го дължим на твоите ЕКСПЕРИМЕНТИ и вмешателства.
След , като човек е извън България доста години - след връщането си не може да свикне , пак толкова време. То - таз страна е за ,,Чудо и Приказ,,
Перуки и диванета , банички и кифли - Те най великите.
,,Литекс ,, ще бъде шампион , браво -ама ,на есен - първи или втори кръг ?
Ивелин Попов - плещи глупости - и него ще видим .
Всички отбори са под всякаква критика.
Валентин Михов - отново се изкара най-знаещия.
Ало ,Другарю Михов
последните 18 години , футбола в България го дължим на твоите ЕКСПЕРИМЕНТИ и вмешателства.
Аз пък ще те контирам с друг материал:
И престанете да вярвате като малките деца на всичко ,което ви казват.Вижда се ,че тези чужденци нищо не става,а той продължава да си ги налага и налага.Е не знам Балъков беше велик ИГРАЧ и няма да е добър ТРЕНЬОР
Зомбитата на Балъков
Измислени чужденци превърнаха Черноморец в най-грубото и невъзпитано нещо, мотало се из "А" група
Владимир Зарков
SPORTLINE.BG
България никога не е случвала на поробители. Факт, признат от всички историци, а и не само от тях. Не случи и българският футбол, и в частност Бургас. Мислехме, че Красимир Балъков е довел там латините, оказа се, че са пристигнали хуни от всички краища на света.
Тези същите само за година превърнаха Черноморец в най-грубото и невъзпитано нещо, мотало се из "А" група. 64 жълти картона и в добавка рекордните 10 червени са единственото, с което ще се запомни първият пълен цял сезон на Красимир Балъков в елита. Сигурен съм, че ако се потрудят здраво в оставащите три кръга, оцъклените състезатели на Бала ще успеят да счупят рекорда и да станат първият тим този век, минал границата от 100 наказателни картона.
Когато даваше сълзливите си пресконференции в началото на своя престой край морето, Балъков заблуждаваше местните трудови хора, че идва да проповядва европейско поведение. Такъв щял да е и неговият Черноморец. А когато пък четяхме що за добри хора кацат в Бургас като Борел и Кардозо, ни идваше да изгоним съседите си от десния апартамент, за да настаним там тихите и възпитани легионери на Краси.
Оказа се, че Бала е един ужасно мил лъжец. Това, че лъже Митко Събев да харчи по 20 милиона на сезон за едно пикливо 7-о място, си е проблем на глупостта на олигарха. Но това, че пробва да излъже българския футбол, вече е проблем. Сериозен проблем, както се видя в Ловеч. Доведените от Балъков световни анонимници явно имат самочувствието на недосегаеми, щом 60 процента от времето им на терена минава в ругатни по съдии, съперници, че дори и по дечицата, дето гонят топките.
Чакайте бе, пичове, футбол тук е имало и преди Борел, ще има и след него. Бургас се е радвал на големи футболисти и преди Хайри, и след него. Недейте да живеете с илюзията, че сте дошли при аборигени, които допреди появата ви само са маали пръжки с лук и са играели на чилик.
Аман от такива като Балъков. Слушам го след срещата съвременният български Христофор Белокровский* да обяснява, че нямало да накаже Борел, защото той се бил афектирал. И дори обвини България, че е допуснала Борел да се афектира! Че ако всички афектирани в Бургас от половингодишната серия без победа бяха реагирали като Борел, още морските реанимации да са пълни с подути черноморски звезди. Този човек на вратата 90 минути псува всичко, което се движеше около него, че дори и нископрелитащото. И накрая почти окървави носа на съдията. Добре че Ангел Ангелов има опит от военната обсада на апартамента му, та се опази от могъщите лапи на немския Кинг Конг. А след мача Балъков отива в стаята на реферите и дежурния делегат да се моли да смекчат тона в доклада. Щял да ги похвали в газетката на Митко Събев!
Това ли е европейското поведение на Балъков, на Черноморец? Значи вместо да потърсим сметка на вратаря, че напук на физиката е възможно на 190-сантиметров дингил да му се вкара гол от нулев ъгъл, ние правим инициативен комитет за неговото спасение. Скандално е и друго - заради това протеже на Балъков кликата му съсипа най-перспективния български вратар Владислав Стоянов.
Преди двубоя с Литекс Балъков призна: "От два месеца се готвим за тази среща". Тук съперникът на бургазлии е най-малко важен. Те ритат с еднакво ожесточение и оранжеви, и сини, и зелени. Затова и имат вече близо 80 картона.
Въпросът е в сбъркаността на треньорската мисъл. Да готвиш момчетата си два месеца за мач, в който на практика няма какво да спечелиш, е гаранция, че в срещата ще влязат не футболисти, а зомбита. А както знаем, зомбитата са лесно манипулируеми от своя господар и готови на всякакви кръвнишки неща. Ето дотам го докара Балъков неговият Черноморец. Някога там, край Бургас, се играеше футбол за удоволствие и стадионите бяха пълни. Днес край морето отглеждат зомбита. Което съвсем не е безопасно, защото в един момент като огладнеят, те могат да се обърнат срещу всеки. И тогава ще е интересно да видим Балъков в ръцете на Борел.
* Героят от "Пази Боже, сляпо да прогледа" от Алеко Константинов
И престанете да вярвате като малките деца на всичко ,което ви казват.Вижда се ,че тези чужденци нищо не става,а той продължава да си ги налага и налага.Е не знам Балъков беше велик ИГРАЧ и няма да е добър ТРЕНЬОР
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!
Изобщо не мисля, че хората на Бала играят грубо. Просто не е нормално в половината от мачовете си акулите да завършват с намален състав. Балъков се опитва да направи нещо много хубаво, но очевидно това не се харесва на някои хора и те всячески му пречат. Личното ми мнение на стар левскар е, че ако съдиите свиреха нормално в мачовете на "Черноморец", този отбор най-малкото щеше да е в тройката.
Много отдавна съм казал, че с този проект "Черноморец" нищо няма да се получи. Не може да доведеш в България цял отбор смешни чуждестранни анонимници и да разчиташ да се изгради европейски отбор. За треньорските качества на Балъков също нямам много добро мнение, но не искам да коментирам, защото може и да не съм прав.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Отговорът на горната статия:
Митко Събев с декларация: Бюджетът на Черноморец е 3 779 619 лв.
GONG.BG
Собственикът на Черноморец Бургас Митко Събев излезе с декларация, която публикуваме в оригинал, без корекции и съкращения:
Във връзка с публикации, тиражирани в две медии ( коментар на Владимир Зарков, озаглавен „Зомбитата на Балъков” във вестник „7 дни спорт” и „До Щутгарт и назад” от Иван Василев във вестник „Меридиан Мач”), трябва да заявя следното:
Двата материала минават всякакви допустими граници на журналистическата етика и професионализъм, като умишлено акцентират върху изцяло неверни и манипулативни тези, разпространяват обидни квалификации и клевети, целящи да накърнят доброто име на клуба и на неговия треньор. Тези словесни разправи, както и публикуването на непроверена и недостоверна информация, са насочени не само срещу конкретни лица и клубове, но и срещу българския футбол. Никой не печели от подобни инсинуации, напротив - безотговорното и безнаказано разпространение на лъжи трови цялото публично пространство. Точно затова се чувствам длъжен да реагирам.
Винаги съм зачитал правото на критичен коментар и на независима журналистическа позиция на всяка медия. За съжаление в посочените публикации, свободата на словото се е превърнала в тояга, която журналистите размахват като типични герои на Алеко Константинов, когото иначе съвестно цитират и в двата материала.
Абсолютна спекулация са твърденията за неограничено наливане на милиони в ПСФК „Черноморец – Бургас”. Клубът разполага с одобрен бюджет, както и с финансов и маркетингов план, които стриктно изпълнява, при строга отчетност и прозрачност.
Параметрите на бюджета на първия отбор за периода от 30.06.2009 – до 30.06. 2010 година са: Възнаграждения – 2 786 077 лева, платени премии – 562 152 лева, контрактни суми – 431 390 лева. За тези, които не могат да събират, бюджета на представителния отбор за посочения период възлиза на 3 779 619 / три милиона седемстотин седемдесет и девет хиляди шестстотин и деветнайсет/ лева.
Инвестициите, правени от акционерите на ПСФК „Черноморец – Бургас”, са част от мащабен план за развитие на спортната инфраструктура и създаване на повече възможности и отлични условия за спортуване на младите хора в града. Неведнъж съм казвал, че когато става дума за финансови средства, усилията ни са насочени именно към изграждането на клуб на базата на най-добрите европейски стандарти, към създаването на школа и на условия за активен спорт. Това няма нищо общо с харченето на милиони за играчи и спортно-техническо ръководство, така както го описват цитираните по-горе публикации.
Четвъртата власт – медиите, също както останалите власти, трябва да имат съзнанието за своята отговорност спрямо обществото. Тази отговорност не включва набеждаване, лъжи, манипулации, както и речник, който може да засрами дори Алековите герои. Истината е, че Бай Ганьовското начало в журналистиката е пагубно за самата журналистика. Затова единственото, което мога да допълня е, че искрено се надявам авторите на посочените публикации да вникнат в истинските проблеми на футбола и да започнат да ги отразяват в материалите си. Иначе ще се случи така, че цитираните тук журналисти последни ще разберат за промените, които вече настъпват в българския футбол.
В заключение трябва да подчертая отново, че аз лично, спортно-техническото ръководство на ПСФК „Черноморец – Бургас” и играчите, ще продължат да следват поставените цели за развитието на клуба, въпреки всички атаки.
Митко Събев
Председател на Съвета на директорите
на ПСФК „Черноморец – Бургас” АД
Митко Събев с декларация: Бюджетът на Черноморец е 3 779 619 лв.
GONG.BG
Собственикът на Черноморец Бургас Митко Събев излезе с декларация, която публикуваме в оригинал, без корекции и съкращения:
Във връзка с публикации, тиражирани в две медии ( коментар на Владимир Зарков, озаглавен „Зомбитата на Балъков” във вестник „7 дни спорт” и „До Щутгарт и назад” от Иван Василев във вестник „Меридиан Мач”), трябва да заявя следното:
Двата материала минават всякакви допустими граници на журналистическата етика и професионализъм, като умишлено акцентират върху изцяло неверни и манипулативни тези, разпространяват обидни квалификации и клевети, целящи да накърнят доброто име на клуба и на неговия треньор. Тези словесни разправи, както и публикуването на непроверена и недостоверна информация, са насочени не само срещу конкретни лица и клубове, но и срещу българския футбол. Никой не печели от подобни инсинуации, напротив - безотговорното и безнаказано разпространение на лъжи трови цялото публично пространство. Точно затова се чувствам длъжен да реагирам.
Винаги съм зачитал правото на критичен коментар и на независима журналистическа позиция на всяка медия. За съжаление в посочените публикации, свободата на словото се е превърнала в тояга, която журналистите размахват като типични герои на Алеко Константинов, когото иначе съвестно цитират и в двата материала.
Абсолютна спекулация са твърденията за неограничено наливане на милиони в ПСФК „Черноморец – Бургас”. Клубът разполага с одобрен бюджет, както и с финансов и маркетингов план, които стриктно изпълнява, при строга отчетност и прозрачност.
Параметрите на бюджета на първия отбор за периода от 30.06.2009 – до 30.06. 2010 година са: Възнаграждения – 2 786 077 лева, платени премии – 562 152 лева, контрактни суми – 431 390 лева. За тези, които не могат да събират, бюджета на представителния отбор за посочения период възлиза на 3 779 619 / три милиона седемстотин седемдесет и девет хиляди шестстотин и деветнайсет/ лева.
Инвестициите, правени от акционерите на ПСФК „Черноморец – Бургас”, са част от мащабен план за развитие на спортната инфраструктура и създаване на повече възможности и отлични условия за спортуване на младите хора в града. Неведнъж съм казвал, че когато става дума за финансови средства, усилията ни са насочени именно към изграждането на клуб на базата на най-добрите европейски стандарти, към създаването на школа и на условия за активен спорт. Това няма нищо общо с харченето на милиони за играчи и спортно-техническо ръководство, така както го описват цитираните по-горе публикации.
Четвъртата власт – медиите, също както останалите власти, трябва да имат съзнанието за своята отговорност спрямо обществото. Тази отговорност не включва набеждаване, лъжи, манипулации, както и речник, който може да засрами дори Алековите герои. Истината е, че Бай Ганьовското начало в журналистиката е пагубно за самата журналистика. Затова единственото, което мога да допълня е, че искрено се надявам авторите на посочените публикации да вникнат в истинските проблеми на футбола и да започнат да ги отразяват в материалите си. Иначе ще се случи така, че цитираните тук журналисти последни ще разберат за промените, които вече настъпват в българския футбол.
В заключение трябва да подчертая отново, че аз лично, спортно-техническото ръководство на ПСФК „Черноморец – Бургас” и играчите, ще продължат да следват поставените цели за развитието на клуба, въпреки всички атаки.
Митко Събев
Председател на Съвета на директорите
на ПСФК „Черноморец – Бургас” АД
Крадеца вика дръжте крадеца.Не съм съгласен със Събев ,а и след тази негова декларация доказа,че и той не знае какво прави и колко харчи.В началото на сезона беше казано,че бюджета на отбора ще е 8 млн лева.Сега ми излиза със сума по-малка от половината на тази,която е заявил в началото на сезона.Е на коя негова декларация да вярвам ? А и да приемем ,че е вярно това за 3 779 619 лв бюджет,тя опровергава една много малка ,част от статията и отново се натяква на обществото какво се "правело" в Бургас и отклонява вниманието ни в една друга желана от него насока.Пак казвам тази декларация изобщо не ме убеди,че Балъков може да си свърши работата като треньор , и всичко което прави не е "ала-бала" .Със здраве.
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!
- unist_gp
- Контакти:
еми прав е човекът, трудно е да се работи професионално. но мисля че това тормози най-много хората на изкуството (разни художници, актьори в театър), после медицинските сестри и други професии преди да стигнем до футболните тренери
Бала е имал впредвид,че много лесно се работи непрофесионално във футбола, като е визирал последния провник в момент на афект

Бала е имал впредвид,че много лесно се работи непрофесионално във футбола, като е визирал последния провник в момент на афект

- Captain Stottlemeyer
Tommi написа:Много отдавна съм казал, че с този проект "Черноморец" нищо няма да се получи. Не може да доведеш в България цял отбор смешни чуждестранни анонимници и да разчиташ да се изгради европейски отбор.
+1

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Незнам от къде сте повечето, които пишете тук.Аз съм бургазлия и ще ви кажа следното.Мен не ме интересува за какво си харчи парите Митко Събев.Важното е че с тези пари издържа част от отбора, другата част е община Бургас и изгражда спортна база, която ще устане за град Бургас.Преди 10год. имаше друг президент на друг бургаски отбор, който също беше трън в очите на всички в България.Той остави стадион Красавец.Митко Събев ще го доукраси.Просто няма да има на този етап друг такъв в България.Колкото и да злорадстват софийските грандове трябва да свикнат че не всичко се върти около тях.Не виждам нищо лошо в това в Черноморец да играят чужденци, докато школата започне да дава продукт.Парите Събев ги налива във бази и школа, а не за покупка на скъпо платени звезди.Задайте си въпроса защо Балъков и Бобич не отидаха в Левски.Спрете да злорадствате на Бургас, просто тук парите се влагат по предназначение а не се крадат.