Мнениеот k.dimitrov » 20 юни 2013 12:34
Андрей Атанасов: Целта ми е да стана голмайстор с Черноморец ..20.06.2013 - 10:49 ТОП НОВИНИ..
© ТОП НОВИНИ
Първото лятно попълнение на Черноморец Андрей Атанасов е и единственият българин до момента, намерил място в селекцията на Димитър Димитров. В интервю за ТОП НОВИНИ нападателят изрази задоволство, че ще работи с най-добрия специалист в България и подчерта, че това е една от причините да избере Бургас. Футболистът сподели още, че преследва всяка цел, която си постави и не скри амбициите си да стане голмайстор с Черноморец.
Андрей, ти си един от малкото българи, намерили място в селекцията на Черноморец, с какво успя да впечатлиш треньорския щаб?
Може би с вкараните от мен седем гола в А група и постоянството в играта, което показах. Вероятно с тях съм привлякъл вниманието на Димитър Димитров.
Имаше ли други предложения и защо избра точно Черноморец?
Имах и други предложения, но предпочетох да дойда тук. Преди две години играх в Черноморец Поморие, чувствам се добре в Бургас и за мен е удоволствие да работя с най-добрия специалист в България.
Какви са първите ти впечатления, как те приеха момчетата?
Повечето от момчетата ги познавам още от престоя ми в Поморие, другите са нови – повечето чужденци. Отборът е доста сплотен и дисциплиниран и мисля, че ще направим добри игри този сезон.
От няколко дни сте на лагер във Велинград, каква е обстановката?
Всичко е нормално, на доста високо ниво. Мисля, че ще се подготвим добре за предстоящия сезон. Както на всеки един лагер повече се набляга на физическата подготовка. Също така и техническата, тактико-практическата и т.н. Това е хубаво, защото тази година форматът е доста дълъг и ще се играят по три мача.
Каза, че се познаваш с част от момчетата, с кои от тях си работил в Черноморец Поморие?
С Венко Филипов, Яни Пехливанов, Янко Георгиев, Крум Стоянов. С Георги Терзиев също се познаваме.
С отбора на Поморие успя да станеш голмайстор на Б група, ще можеш ли да повториш подвига и с настоящия си отбор?
Естествено, това ми е целта. Затова идвам и се надявам да го постигна. Вярвам, че с усилени тренировки, с труд и упоритост ще мога да го направя.
Последните години твоят пост е доста проблематичен, ще успееш ли да придадеш класа в нападение?
Аз съм централен нападател, работата ми е да вкарвам голове. Досега където и да съм бил, съм го правил, надявам се и тук да продължа. Когато си поставя дадена цел, я постигам винаги, така че мисля, че и тук ще го направя.
Разкажи малко повече за себе си.
Юноша съм на Янтра Габрово, после подписах първия си професионален договор със Сливен. Там изкарах две дост добри години, след това играх за Етър и за Волов Шумен. Станах голмайстор с Черноморец Поморие, сега в Ботев Враца също станах голмайстор на отбора заедно с Илия Илиев. Надявам се и сега с екипа на Черноморец Бургас да постигна високи цели.
От всички тези отбори къде си се чувствал най-добре и си развил най-добре потенциала си?
Именно в Черноморец Поморие и в Ботев Враца. В Шумен също изкарах две добри години и вкарах доста голове. Но мисля, че за големия футбол тръгнах от Черноморец Поморие.
Много от опитните футболисти напуснаха това лято. Порок ли ще е младостта и ще има ли кой да ви поведе?
Има една такава приказка, която се оказва доста вярна – младостта не е порок. Треньорът привлича само млади и качествени футболисти. В момента нивото в България не е чак толкова силно и мисля, че с тази селекция, която се прави в момента, ще сме на едно доста прилично ниво.
Какви са очакванията ти за новия сезон и форматът, който ще е по-различен тази година?
Очакванията ми са да се представяме достойно във всеки един мач, независимо срещу кого играем. Не ме притеснява това, че има малко време за подготовка, аз лично се чувствам по-добре когато е по-сгъстен цикълът.