Прав си, но какво общо има това с договора за състезателни права, които е следствие на трудовия договор т.е. сключва се след наличие на трудов договор?b0unc3 написа:pampi написа:b0unc3 написа:Ограничение при прекратяване на договор (състезателни права) по време на сезона.
Чл. 43. Сключен договор или [b]упражняване на състезателни права не може едностранно да се прекрати по време на сезона.[/b]
Дори да е на лице, каквато и да било причина за прекратяване на договора, то договорът следва да се прекрати след приключване на спортно-състезателната година.
Айде още един новоизлюпен адвокат. Колега юрист, тук иде реч за трудов договор по КТ.
Договори сключени по КТ по общия ред ( обикновени трудови договори ) се разтрогват по общия ред предвиден в него . Трудово-правни отношения на трудови договори по КТ, но съдържащи в себе си специални клаузи , се прекратяват по указания в договора ред ...
Излезе втората серия на "ЦСКА" - "Черноморец"
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Излезе втората серия на "ЦСКА" - "Черноморец"
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
- bobonikolov
b0unc3 написа:pampi написа:b0unc3 написа:Ограничение при прекратяване на договор (състезателни права) по време на сезона.
Чл. 43. Сключен договор или [b]упражняване на състезателни права не може едностранно да се прекрати по време на сезона.[/b]
Дори да е на лице, каквато и да било причина за прекратяване на договора, то договорът следва да се прекрати след приключване на спортно-състезателната година.
Айде още един новоизлюпен адвокат. Колега юрист, тук иде реч за трудов договор по КТ.
Договори сключени по КТ по общия ред ( обикновени трудови договори ) се разтрогват по общия ред предвиден в него . Трудово-правни отношения на трудови договори по КТ, но съдържащи в себе си специални клаузи , се прекратяват по указания в договора ред ...
Това от пръстите ли си го изсмука?Защото аз уча право.В момента съм пред държавни изпити и всички тези неща съм ги учил.Да не говорим,че съм чел и КТ дори и в момента го четох и по специални раздела с прекратяването на договорите.И мога да ти кажа,че никъде в българското законодателство не фигурират "специални трудови договори".Трудовите договори са само тези посочени в кодекса.А там изрично е посочено как стават нещата.И никоя комисия на БФС не може да пренебрегва Кодекса на труда и всички международни актове в тази сфера,които са ратифицирани от българското правителство и имат правна тежест у нас.Ако БФС си позволи точно в този случай да постави своите актове над разпоредбите на закона,то със сигурност ще имат близка среща с българския съд.
Точно по този начин си мисля, че Черноморец се опитват да се защитят. Когато сключват договор футболистите, въпреки че е по КТ, той първо трябва да спазва разпоредбите на БФС(повтарящи изцяло изискванията на ФИФА) и тук вече се въвеждат допълнителни изисквания за прекратяване на трудовия договор, респективно за прекратяването на състезателните права на футболистите.
Не претендирам, че съм прав, просто се поразрових днес из докоментите, които Черноморец са представили и до този извод стигнах(може и да съм много далеч от истината).Нямам правно образование, тъй че ако имаш неуборими доводи бих се съгласил.
Не претендирам, че съм прав, просто се поразрових днес из докоментите, които Черноморец са представили и до този извод стигнах(може и да съм много далеч от истината).Нямам правно образование, тъй че ако имаш неуборими доводи бих се съгласил.

- bobonikolov
b0unc3 написа:Точно по този начин си мисля, че Черноморец се опитват да се защитят. Когато сключват договор футболистите, въпреки че е по КТ, той първо трябва да спазва разпоредбите на БФС(повтарящи изцяло изискванията на ФИФА) и тук вече се въвеждат допълнителни изисквания за прекратяване на трудовия договор, респективно за прекратяването на състезателните права на футболистите.
Не претендирам, че съм прав, просто се поразрових днес из докоментите, които те са представили Черноморец и до този извод стигнах(може и да съм много далеч от истината).Нямам правно образование, тъй че ако имаш неуборими доводи бих се съгласил.
Не че са необорими,но просто начина на прекратяване на трудовите договори в България се определя само и единствено по КТ.В този договор се съдържа арбитражна клауза.Сега ако идат на съд,съдът ще каже"Трябва първо случая да се разгледа от арбитражния съд и след това можете да обжалвате по нормален съдебен ред."Страните отиват на арбитраж,където случая ще се реши в една или друга полза.Арбитражният съд може да вземе предвид и разпоредбите на БФС.После обаче примерно една от страните решава да обжалва пред обикновения нормален български съд.Там вече съобразяване с наредбите на БФС е невъзможно.Съдът ще се съобрази с разпоредбите на КТ.Във всички случаи ще има протакване на делото.През това време най-много Анеси да няма право да бъде картотекиран докато не се произнесе съда и не се изясни случая.Ако пък БФС реши,че може да се изявява като български съд и наложи наказание на играча и ЦСКА,то тогава самото БФС ше бъде дадено на съд от ЦСКА или от играча.До произнасяне на съда санкции за играча и ЦСКА няма да има.Такива ще има ако съда по някаква случайност потвърди решението на БФС.Тогава вече ще бъдат наложени наказанията,но те ще се наложат от момента на влизане в сила на съдебното решение.Във всички случаи се очертава интересен казус и нови съдебни битки на ЦСКА с Черноморец.
-
- Контакти:
bobonikolov написа:b0unc3 написа:pampi написа:Ограничение при прекратяване на договор (състезателни права) по време на сезона.[/b]
Това от пръстите ли си го изсмука?Защото аз уча право.В момента съм пред държавни изпити и всички тези неща съм ги учил.Да не говорим,че съм чел и КТ дори и в момента го четох и по специални раздела с прекратяването на договорите.И мога да ти кажа,че никъде в българското законодателство не фигурират "специални трудови договори".Трудовите договори са само тези посочени в кодекса.А там изрично е посочено как стават нещата.И никоя комисия на БФС не може да пренебрегва Кодекса на труда и всички международни актове в тази сфера,които са ратифицирани от българското правителство и имат правна тежест у нас.Ако БФС си позволи точно в този случай да постави своите актове над разпоредбите на закона,то със сигурност ще имат близка среща с българския съд.[/quote]
Мойто момче, ще ти кажа, че си в голяма грешка. Помисли си за хаоса, който ще настъпи във футболния свят, ако твоите размисли са верни. Така че допълнителните споразумения, с които са се съгласили и двете страни, са първостепенни. Ако не е така, защо ще ги добавят.
Последна промяна от k.dimitrov на 26 яну 2012 17:17, променено общо 1 път.
Аз мислех, че тези дела се гледат от Спортно Арбитражният Съд в съответната страна и ако има обжалване, то е към Арбитражният Съд в Лозана, не в обикновен български съд, където да паднат клаузите на БФС. Явно съм в грешка. От всичко, май най-вече футболиста ще си изпати!
P.S. Разгледах Устава и Наредбите на Арбитражния съд, но как се обжалват техните решения и пред кой важът не намерих.
P.S. Разгледах Устава и Наредбите на Арбитражния съд, но как се обжалват техните решения и пред кой важът не намерих.
- Синият Болярин
- Контакти:
Договорът е сключен по чл. 70, което означава, че служителят(Анисе) е в изпитателен срок. Ако има посочено в полза на коя страна е договорът, то въпросната страна има право едностранно да го прекрати. Ако не е посочено в чия полза е, и двете страни имат право да прекратят договора. В конкретния случай ползата е упомената и е за Черноморец, тоест Анисе има шест месеца договор с тях, като за него не важи правото да прекрати договора. Опцията за продължаването на договора е изцяло в ръцете на Черноморец и тяхното желание е достатъчно договорът да продължи до 2014. За Анисе договорът практически е съвсем обикновен, защото изпитателния срок облагодетелства единствено клуба, но не и играча. Затова той не разтрогва по чл. 71, който се отнася до изпитателния срок, а по член, отнасящ се до обикновените трудови договори. Контрактът, който има не се отличава по нищо от контрактите на останалите играчи в "А" група. От разпоредбите на ФИФА, за които е обяснено в мотивите на Черноморец, е разяснено подробно, че в случая националното законодателство не е от значение. Кодекс на труда съществува не само в България, но и навсякъде по света. С изключение на някои местни особености този закон е много сходен в отделните държави и включва условията за предсрочно прекратяване на договор. Това е причината ФИФА да въведе свой регламент. Ако БФС позволи на Анисе да прекрати договора си без грам основание, това би било прецедент, от който може да се възползва всеки играч по всяко едно време. Според някои форумни глупаци/наглеци, ако утре Неймар реши, че не му се играе за Сантос, той ще прати предизвестие, че след 1, 2, 3 или колкото месеца изисква бразилското законодателство, прекратява трудовите си взаимоотношения със сегашния си клуб и напуска. Даже може да си извади в кеш няколко заплати и да анулира договора още утре. Да не говорим, че има неопровержими доказателства за контакт с играча зад гърба на клуба.
П.П.
До момента Георги Градев има редица изгубени дела по подобни спор(т)ни казуси. Всъщност май няма спечелено дело що се отнася до разтрогване. Това е първи случай, в който той е от страната на разтрогналия футболист, но не ми се вярва да е първата му победа.
П.П.
До момента Георги Градев има редица изгубени дела по подобни спор(т)ни казуси. Всъщност май няма спечелено дело що се отнася до разтрогване. Това е първи случай, в който той е от страната на разтрогналия футболист, но не ми се вярва да е първата му победа.
Аз даже не мога да разбера ЦСКА, как се доверява на Градев, след като делото което Пламен Марков беше завел срещу ЦСКА адвокат му беше Градев и самите адвокати на ЦСКА го обвиниха в некадърност и некопетентност(заради него Марков загуби 40 000 шв.марки и май продължава да се бори за парите си), а те сега разчитат на него!!! 

Red_Girl написа:Хахаахха още 1000 документи да извадите, пак нема се промени нищо. Обаче ми е много забавно. Първоначално искът беше да се махне ЦСКА от А група, виде се , че няма как да стане и сега искат да спрат картотеките.. Уви и това няма как да стане.. Очаквам следващите пошли обвинения и декларации с друго искане.![]()
Ти сега ли разбра, че ЦСКА е трън в очите на всички?

Последна промяна от RedeviL на 26 яну 2012 17:42, променено общо 2 пъти.
Син Болярин, не че нещо- обаче пълни глупости си написал. Най-малкото ТД във всички случаи няма как да бъде прекратен по чл. 71 от КТ. Членовете, които засягат прекратяването на трудово правоотношение са от 325 до 331 в КТ. Прочети нещо и тогава пиши- не се води само от омразата към "червения" клуб.
Последна промяна от Blagoy на 26 яну 2012 17:43, променено общо 1 път.
[center]
[/center]