Тотко Дремсизов за мача със ЦСКА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
fred
Контакти:

Тотко Дремсизов за мача със ЦСКА

Мнениеот fred » 04 мар 2011 18:47

Тотко Дремсизов: Мачовете между Черноморец и ЦСКА винаги са били със специален заряд (аудио)

Слушай:Легендата на Черноморец Тотко Дремсизов даде интервю за Novsport.com в навечерието на сблъсъка от 17-ия кръг на „А” група между бургаския тим и ЦСКА. Той сподели, че мачовете между тези два тима винаги са били със специален заряд.

„Получавали са се най-различни резултати в историята на българския футбол в мачовете между тези два отбора. Има ли сме падения. Примерно, падали сме със 7:0 в София от ЦСКА, но сме ги побеждавали неведнъж тук, побеждавали сме ги неведнъж и там. Общо взето мачовете между Черноморец и ЦСКА са били със специален заряд. Сигурен съм, че мачът ще бъде много здрав, но мисля, че преимуществото ще бъде на страната на ЦСКА”, заяви Дремсизов, който е играл за Черноморец от 1967 до 1971, след това в ЦСКА през 1971-1972 и пак при „акулите” между 1972 и 1982 г.

Той има 258 мача и 112 гола в "А" група (241 мача и 107 гола за Черноморец и 17 мача с 5 гола за ЦСКА). Шампион на България и носител на Купата на Съветската армия през 1972 г. с ЦСКА. Има 3 мача за "А" националния отбор, 6 мача с 2 гола за "Б" националния и 11 мача с 4 гола за младежкия национален отбор. "Майстор на спорта" от 1974 г. За ЦСКА има 1 мач в турнира за Купата на европейските шампиони.

Според него ЦСКА ще има предимство в предстоящия двубой.

„Непременно ще бъде оспорван мач, но си мисля, че в тази среща ЦСКА ще има преимущество с оглед срещата, която беше с Левски в миналия кръг”, смята Дремсизов.

Той си припомни един момент, когато е вкарал два гола на Черноморец и един на ЦСКА само в рамките на няколко месеца.

„В рамките 5-6 месеца играх веднъж от страната на ЦСКА срещу Черноморец. Стана така, че влязох на полувремето при 0:0, вкарах три гола и бихме с 3:0 нашия отбор. Лека му пръст Гошо Генчев беше на вратата. А след 4-5 месеца преминах в Бургас и само месец след това играхме в Бургас срещу ЦСКА. Тогава пък вкарах един гол и ги бихме 2:1. Вкарвал съм и други голове на ЦСКА, но това е нещо по-специфично. Все пак, защитавайки цветовете на един клуб съм играл честно и максимално отговорно.”

До скоро Тотко Дремсизов беше председател на Зоналния съвет към БФС в Бургас. Той внесе много творчество в чиновническата дейност и раздвижи осезателно на всички нива футбола в региона. Дипломираният инженер-химик даде да се разбере, че футболът е игра за умни хора.

„Сигурен съм, че няма от какво да се срамувам, даже съм горд от това, което свърших”, коментира той работата си извън футболния терен.

Дремсизов обясни причините, поради които нито един бургаски отбор не е триумфирал с титлата или купата на България.

„Трябва да се съчетаят в това време всички компоненти - футболисти, треньори, ръководство, база, публика, средства – което и да е от тези неща, ако липсва, е трудно да достигнеш върхов успех, особено ако преди това не си стигал до него.”

Тотко Дремсизов е и бивш треньор (1989-1994), главен селекционер и изпълнителен директор на Черноморец. От 2001 до 2003 г. беше треньор и на Камено.

Интервюто с Тотко Дремсизов чуйте в прикачения аудио-файл!

http://www.novsport.com/news133806_1062.html
Бургас в кръвта, Черноморец в сърцето!

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Re: Тотко Дремсизов за мача със ЦСКА

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 04 мар 2011 20:55

Alabalanica,ти гледал ли си Тотко Дремсизов(помниш ли го като играч)?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

izumrud
Контакти:

Мнениеот izumrud » 05 мар 2011 00:14

За мене Тотко Дремсизов е един от най-големите играчи на България изобщо
не само защото е бил най-младият капитан в историята на А група, не само за това, че реално той въведе модерният стил на футбола в Черноморец - дублиране не бек и външен халф, обръщане на външните халфове - александров и чалъма, всеки играе с обратния крак, за да влиза навътре и да бие от дъгата примерно

че наложи Росен Петров и Кишишев от по-младите, Петър Жабов също така...че извади максимума от Мишо Ганев

Велик, велик е бате Тотко Дремсизов. Гледал съм го само на мач на ветераните, защото съм средно голям - на 37, но просто е човекът-футбол
той наистина е емблема на футбола в града. И то не е само с играта си, а и с цялото си достойно поведение и отношение към всички хора

Потребителски аватар
черно-бял
Контакти:

Мнениеот черно-бял » 05 мар 2011 23:54

Днес Черноморец и ЦСКА спретнаха такъв Балшой театър какъвто небяхме гледали скоро.
Ако можете да гледате отново неадекватните действия на бранителите, особенно при първия и втория гол ще ви стане ясно за какво говоря. При четвъртия, акробатиката на защитника и гимнастиката на Борел бяха за аплодисменти! Ще ви кажа само, че в повечето бупмейкърски къщи за резултат 0:4 залог 1:42, просто имате да им връщате!
ГЛЕДАЙ ТЕ ОТНОВО ГОЛОВИТЕ И ЩЕ ВИДИТЕ ЗАЩИТНИЦИТЕ КАК ПРОСТО СПИРАТ ДА ГОНЯТ И БЯГАТ В СТРАНИ ОТ НАПAДАТЕЛИ ТЕ!

Потребителски аватар
Devian
Контакти:

Мнениеот Devian » 07 мар 2011 14:13

черно-бял написа:Днес Черноморец и ЦСКА спретнаха такъв Балшой театър какъвто небяхме гледали скоро.
Ако можете да гледате отново неадекватните действия на бранителите, особенно при първия и втория гол ще ви стане ясно за какво говоря. При четвъртия, акробатиката на защитника и гимнастиката на Борел бяха за аплодисменти! Ще ви кажа само, че в повечето бупмейкърски къщи за резултат 0:4 залог 1:42, просто имате да им връщате!
ГЛЕДАЙ ТЕ ОТНОВО ГОЛОВИТЕ И ЩЕ ВИДИТЕ ЗАЩИТНИЦИТЕ КАК ПРОСТО СПИРАТ ДА ГОНЯТ И БЯГАТ В СТРАНИ ОТ НАПAДАТЕЛИ ТЕ!

Първите 3 удара в очертанията на вратата на Черноморец бяха гол.Че имаше неадекватни отигравания при головете от страна на Борел и на стадиона се видя включително и при 3-я гол,който стана след рикошет.Ударът не беше толкова силен,а стената беше на 3-4 метра пред наказателното поле.Борел се хвърли към ъгъла преди още да е видял къде отива топката.Отиграването му при отменения гол на Делев също няма нужда от коментар.За цял мач Черноморец нямаха нито удар в очертанията на вратата,а дали е имало уговорка няма как да разберем,но съмнения ще се усилят,ако някой изкара информация за съмнително високи залози за точен резултат и 3+ гола
В БУРГАС СЕ АЗ РОДИХ,
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,
В ЧЕРНОМОРЕЦ ДА СЕ ВРИЧАМ!

Потребителски аватар
fred
Контакти:

Мнениеот fred » 07 мар 2011 15:27

Не съм фен на конспиративните истории, но няколко часа преди да ида на мача ми съобщиха доста странно нещо - че 5ма от нашите играчи са комбина за този мач. Истината е че точно имената които ми споменаха са точно на най-слабопредставилите се, което може и да си е чисто съвпадение, и тъй като такива информации няма как да са 100 % доказани, и аз няма да си позволя да твърдя че мача е нареден. Нямах и идея да го споделям във форума, но след като има и други които се съмняват реших да го направя. И защо по дяволите ще продават мач, които така или иначе щяхме да загубим? Ако е вярно, то отговора може да е само един - пари...
Бургас в кръвта, Черноморец в сърцето!

izumrud
Контакти:

Мнениеот izumrud » 07 мар 2011 19:11

брато, и аз имам един такъв мач. От миналата година, с Балъков. И то е победа...явно уредена победа. Доказателство ми е фиш за залагане, не в Еврофутбол, с голяма сума от дата, която е три дни преди мача. Мачът е срещу един от грандовете....И знакът е победа за Черноморец...А ние с Академик не можем да си вземем мачовете, та срещу грандовете ли някой ще е така сигурен????

Потребителски аватар
Devian
Контакти:

Мнениеот Devian » 07 мар 2011 20:24

izumrud написа:брато, и аз имам един такъв мач. От миналата година, с Балъков. И то е победа...явно уредена победа. Доказателство ми е фиш за залагане, не в Еврофутбол, с голяма сума от дата, която е три дни преди мача. Мачът е срещу един от грандовете....И знакът е победа за Черноморец...А ние с Академик не можем да си вземем мачовете, та срещу грандовете ли някой ще е така сигурен????

Не успях да разбера доказателството,ако мача е уреден фиша е печеливш,а за да си вземеш печалбата не го ли предаваш :roll И кой е бил собственика на фиша,че е толкова подозрително,не искам имена,а занимание :shock:
В БУРГАС СЕ АЗ РОДИХ,
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,

izumrud
Контакти:

Мнениеот izumrud » 09 мар 2011 10:40

собственикът е чужденец, мой приятел, който сравнително често идва в България по ред причини
и при едно от идванията си ми казва: мой човек, вашите ще бият в събота
аз: айде бе, кой ти каза? ние играем с...те са силен отбор
а той: Виж, получих информацията, че мача е 1 и съм го заложил - ето ти фиша....виж за колко пари

което леко ме накара да се зачудя и да гледам мача с особено внимание. Имаше някои неща, които ми направиха впечатление. Но дали футболистите са го правили умишлено или толкова са им качествата, те си знаят....А след мача просто снимах фиша с телефона си....това е

Потребителски аватар
Devian
Контакти:

Мнениеот Devian » 12 мар 2011 15:49

izumrud написа:собственикът е чужденец, мой приятел, който сравнително често идва в България по ред причини
и при едно от идванията си ми казва: мой човек, вашите ще бият в събота
аз: айде бе, кой ти каза? ние играем с...те са силен отбор
а той: Виж, получих информацията, че мача е 1 и съм го заложил - ето ти фиша....виж за колко пари

което леко ме накара да се зачудя и да гледам мача с особено внимание. Имаше някои неща, които ми направиха впечатление. Но дали футболистите са го правили умишлено или толкова са им качествата, те си знаят....А след мача просто снимах фиша с телефона си....това е

Въобще и не ме учудва,при Балъков реално не надиграхме нито един отбор от т.нар. силни отбори :roll:
В БУРГАС СЕ АЗ РОДИХ,
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,

Върни се в “Черноморец”