Фенове на Черноморец засипаха Лазур с протестни плакати

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
fred
Контакти:

Re: Фенове на Черноморец засипаха Лазур с протестни плакати

Мнениеот fred » 04 фев 2011 14:04

NEFTOCHIMIK 1962,приятелю,
Радвам се че намирам човек, който си пази изрезки оттолкова стари мачове...
Не съм искал да обидяникой фен на Нефтохимик, просто не искам да се изопачават някои истини, като например:
Черноморец винаги е имал много пъти повече публика от Локо Бс , за Нефтохимик по това време изобщо не бива да го намесваме....
В Локото играеха или футболисти на края на своята кариера, или такивакоито не намираха място в Черноморец.
Примери бол, само виж кои си цитирал в статията за въпросния мач.....
Колкото до този мач от 80 година с 11 хил зрители = можеш ли със сигурност да твърдиш че повече от половината не са били именно фенове на Черноморец? Аз лично на този мач не съм бил, но много мои познати тогава отидоха за да подкрепят Локо-то на новия стадион, тъй като те нямаха тогава щото им го събориха....Да, името на отборатогава е Нефтохимик, но състрава си беше на локомотивци...Помня една година първия полусезон почнаха като Локо и завършиха като Нефтохимик за съжаление не съм много по датите и годините (не съм първа младост и никога не съм бил добър със запомнянето на дати и имена...)
Виж ако ми намериш статиите за посещаемостта на следващите 10 мача на отбора и цифрата е подобна, евала, но надали (не искам никой да се засяга)
Много бургазлии си обогатяваха футболната културас ходене на мачове на други отбори от Бургас и околността.
Аз лично в буйната си младост съм ходил на мачове в Грудово, на Локото, в по-нови времена съм ходил достана ПОрт Бургас, 2пъти на Космос и един път на Морска фауна...
Дори съм бил на мач на Атлетик ако искаш дазнаеш - играеше един мутрафон от Зорница лие, ли е от Изгрев ли е - Красьо Манекена - огромен мъж културяга някъв....Танев още караше мерцедес Е класа потовавреме...
Както и да е, искам да ви кажа само дасе уважавате и едните и другите, ако можете де...
Аз лично уважам много хора от старата агитка на нафтата, виж тия новите дечица на по 17-18 години нямам много взимане даване а и не виждам какво да си говоря с тях....Старите мазути знаят кои бяхме във влака за финала в Пловдив
Последна промяна от fred на 04 фев 2011 14:21, променено общо 2 пъти.
Бургас в кръвта, Черноморец в сърцето!

Потребителски аватар
fred
Контакти:

Мнениеот fred » 04 фев 2011 14:19

Малдини, млади момко, мислех да не отговарям на поредния ти опит за провеждане на уроци по морал, но всепак ще ти отделяи на теб малко време (не че го заслужаваш, но...):
Ти явно адски се надценяваш мойто момче, за да раздаваш присъди ей така на хората (по твоитедуми излизаче всичките сме едни бунаци, леваци, наивници и лесно манипулирани хорица) Нц, ще те разочаровам мойто момче, тия мазутски филми, митове и легенди са доста преувеличени:
Към датата на обявяването на Черноморец Аренакакто знаеш лесно се намираха инвеститори за големи проекти (вярвай ми занимавам се със строителство), имаше редица компании готови да инвестират, сблъсък Ершов=Събев нямаше, общината подкрепяше и подкрепявсе още проекта.
Все предпоставки да се случи проекта. Знаеш много добре че забавянето във времето (фактора дражев )и кризата прецакаха нещата, но ти си дебела глава и сеопитваш да си наложиш мнението че не е имало въобще идея дасе строи....
Общо взето колкото и да го мразите Събев май не е излъгал за много неща?!?! Не казвам въобще, но направи ремонт на Лазур, направи база, подкрепя отбора финансово и е на челни позиции, бием хартиените грандове....Тук искам да ти кажа че хич не ме е еня дали источва собствената си фирма или не.......нали не източва общината, държавата.....то посочи ми един фут.президент дето да не е нещо съмнителен - Лупи, Венци Стефанов, титаните, Гришата, Тимаджии ли кой, Гигов ли, Коко пайнера, Жоро илиев лека му пръст....и т.н. да не изреждам....списъка е дълъг
Не можеш да обясниш обаче защо тогава се построи тази база (купи се земя, вкара се в регулация, построи се сграда, 3 терена, рампи, паркинги т.н.)
Всъщност мога да опровергая доста м,итовеи легенди които витят в такива млади и немирни главици като твоята, но не искам, защото ще доведе само до напрежение и конфронтация....И преди да говорите за безплатен вход и екскурзии погкледнете назадвъв времето кой вкара тази практика в Бургас....И с какви пари, и тогава говорете за платени фенове и за източване....
Последна промяна от fred на 04 фев 2011 15:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
fred
Контакти:

Мнениеот fred » 04 фев 2011 15:03

Накратко обобщено казано:
Черноморец е моята футболна любов, но не отричам другите отбори (бургаските и околията) и не ги мразя.
Аз не мога да мразя хора, които са ми приятели, колеги,роднини или само познати само заради това че били фенове на други отбори....
Не желая и фенове на другите бургаски отбори да ме мразят, най-малкото повечето от тях дори не ме познават....
Ако не желаят си е техен проблем, имат си причини, ще ги разбера. Все пак разбирам (бях на мача със Ботев и видях че над 80 процента от агитката бяха на видима възраст около 18 год.) че някои от тях са малки и футбола за тях започва от сега или от 95 година....
Въпроса е да не си натрапват на всяка цена мнението на околните....(случая малдин1)
Тази антагония дето е шопия не е присъща на бургазлии (с изключение на малки групички в синия и зеления лагери).
Фен съм на Черноморец, но кой би ми забранил да ида да гледам мач на Мастърхаус в момента или на Камено (имам много покани от авери ит Камено и Българово)????И това ще значи ли че съм изменил на своята футболна любов?
Та нима всички вие уважаеми фенове на нафтата във този а и по други форуми ще се заклеете с ръка на сърцето че не гледате мачове на Черноморец дори и да е само по телевизията (знам че по-твърдите от вас не ходят на стадиона откакто е със сини седалки, но гледат редовно по телевизията и знам че идваха допреди ерата на сините седалки, когато играеха и 2тъа отбора на Лазур, знам че и по-старите нафтаджии все още се уважат с нас по-старите цаци ;) )
Виж при младите е друго - то и начина на живот е различен, и искат всичко сега и веднага и наготово и че агресията е в повече и т.н.
Че в Англия съм бил дори на мач на Кристъл Палас и на Милуол, минавал съм покрай новия стадион Емиратс на Арсенал (видя ми се доста скъп билета и се посвених това да иса за което сега съжалявам), значи ли че съм национален предател?!?

Потребителски аватар
fred
Контакти:

Мнениеот fred » 04 фев 2011 15:49

mazut,
Аз помня времената когато имаше проблеми със снабдяването с бензин и се чакаше на опашка.
Помня когато в Нефтохима работеха над 12 000 души на 3 смени....
Помня и колко отровен беше въдуха тогава и как миришеше кофти вечер...
Помня и как се радвах после че поне даваха пари за икарусите (онези със хармониките), помня и как после Порточанов ги накара да дават пари за отбора, за ремонт на стадиона и т.н.
Помня и как и по какъв начин се отклоняваха едни бетони, построиха се едни вили със парите на завода покрай ремонта и т.н. и как сина на Порточана имаше фирма за горива преди да има 18 години...
Помня и какво се случи със един съдия (май беше предишния съдийски шеф Димо Момиров) на повремето във стаята за съдийската тройка.
Помня и как когато мачовете почваха после на новото табло първо беше лика на мустакатия, после като почна да агитира за зелената партия, как агитираше срещу Данчо Ментата, помня как използваше фенската маса (огромна по това време за нечисти политически цели и лични облаги)
Помня и как Асен Златаров беше само един Пуц към Нефтозавода....
Помня падането на комунистите от власт и как сградата на партийния им дом щеше да става хотел.....Помня как се събрахме бургазлии и протестирахме пред Кирил и Методий площада, колко хиляди спахме на площада и настоявахме града ни да си има истински университет!!! И го постигнахме!
Помня после и барикадите на пътя за София и аз пак бях там (и много други бургазлии).
Да ми обясняваш как и за какво се прави протест ми звучи малко като яйцето да обяснява на кокошката как да снася яйца...
Сега ако искаш ми кажи онези неща които искаше да ми кажеш - какво мислиш за мен и останалите фенове...Можем да побъбрим малко за близкото минало...

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 04 фев 2011 16:38

fred написа:Малдини, млади момко, мислех да не отговарям на поредния ти опит за провеждане на уроци по морал, но всепак ще ти отделяи на теб малко време (не че го заслужаваш, но...):
................

Не могат да разделят стадион "Черноморец" от клуба 24 януари 2011 10:58
Решението на общинския съвет в Бургас за разделяне на спортния комплекс "Черноморец" от едноименния общински клуб и обособяването им като две отделни дружества все още не се случва.
Представители на местния парламент и на футболния клуб проведоха среща, на която са обсъдили причините за това забавяне.
Зам. председателят на общинския съвет Костантин Луков беше един от преговарящите, който настоява за изпълнение на решението за "отделяне".
От "Петрол" Холдинг - спонсор на "Черноморец" заявиха готовността си да изградят върху площ от 140 дка уникален спортен комлекс, наречен "Черноморец Арина" с приблизителна стойност 800 млн. евро.
След последните трусове в компанията, причинени от разногласия между партньорите Митко Събев и Денис Ершов, излязоха информации за сериозни финансови затруднения.
Всичко това поставя много въпросителни и пред реализацията на огромния по размах и мащаби проект.
В края на миналата година г-н Събев изрази несъгласието си с предложението за "разделяне" на клуба от стадиона с аргумент, че такъв акт би понижил интереса на потенциалните инвеститори.
Предстои да бъде извършена проверка, която да установи как са били формирани внушителните разходи от страна на футболния клуб.
Повече за преговорите и за посоката, в която се движи сложния казус, ще чуете в прикачения звуков файл.
[offtopic]http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=657268&audio_id=72596[/offtopic]
Ами да ти кажа говори се за задлъжнялост на футболния клуб,в който 50 % има и Общината на стойност 30млн лв.+ Не знам кой ще ги плаща тия задължения.Едва ли г-н Месията Събев....
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Потребителски аватар
fred
Контакти:

Мнениеот fred » 04 фев 2011 16:42

Убеди ме, ставам мазут ;)
Сега сериозно: има сблъсък Ершов-Събев, има прекомерни разходи, ст.Черноморец е занемарен - фактите са факти.
Ама ти пак си подбрал каквото ти върши работа.....

El greco
Контакти:

Мнениеот El greco » 04 фев 2011 20:25

Браво Фред ,
само че браточка няма смисъл да спориш с хора , които не харесват нищо по - различно от собствените си глас и мисли и които боравят с истините абсолютно изберателно и подбират лесно смилаемата информация , такава каквато им харесва . От собствен опит ти го казвам , само се нервиш..... и бзатова съм сложил знак за равенство между фен на мазута и чалга субкултура .

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 05 фев 2011 08:53

Fred, като писа за Бургаския университет - аз бях първия випуск, който влязохме там. Момчето, което първо се покатери по оградата и стъпи в Партийния дом ( тогава ) се казваше Иван Карагитлиев и беше мой съвипускник и съученик родом от Казанлък. "Учехме" на стълбите, а Стойчо Кьосев ни беше преподавател и един от основателите на първия демократичен клуб в Бургас и идеолог на много, много митинги, шествия и прочие...Та мисълта ми бе: Явно имаме спомени от времена, в които пряко или косвено сме искали нещо, борили сме се и сме го отстоявали за града си и за... тези момченца, които сега търсят СВОИТЕ парцалки, ама ги търсят пред компютъра, а иначе и идея си нямат преди 20 - на години на какви нещица сме се радвали и как сме си мислели, че всичко е за града ни. От ония години мина бая време и нещата отдавна са се деформирали включително и в подрастващата или пръкваща се тогава младеж, която сега ни набива в мозъците "вечната" футболна омраза и "новата" футболна вълна...Пак казвам: Стадиона е САМО на бургазлии па ако ще те да са фенове на Космос, Мастерхаус, Нефтохимик, Черноморец, Глиган Средец или каквото се сетите там.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Върни се в “Черноморец”