Бургас е най-добрият град за живот в България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- ZelenOtbor
- Контакти:
Re: Бургас е най-добрият град за живот в България
Не мога да кажа нищо за Бургас, но сега си спомних ето този сайт за Бургас, който гледах преди 2-3 години и много се смях
http://b0urgas.hit.bg/

- Federer91
- Контакти:
Пичове стига сте се карали за Бургас.Всички знаят, че най-красивият и най-великият български град е Велико Търново
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nQqdjED77gk&feature=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nQqdjED77gk&feature=related[/youtube]
Предпочитам Варна!
- Владо_ЦСКА
- Контакти:
Обаче, Видин, май е доста незаслужено, напред в класацията... 

Warped написа:Владо_ЦСКА написа:Коя е столицата на Лихтенщайн?
Питай майкати тя нали вършее насам натам/.........
Истината е че ако си прост,злобен и некадърен където и да живееш е без значение! Нали некадърнико на 4 малки колелца? И за юношите не ставаш! 

Моля преди да коментирате да прочетете внимателно новината - критериите са 25 и се оценява от журналисти, има и паралелна на читателите. Бургас е награден, защото е взел най-голям брой точки в тези 25 критерия. Пише и къде сме дръпнали пред останалите и къде изоставаме.Едно от тези неща е престъпността, друго е замърсяването на въздуха - ами нормално, всички сме съгласни с това, но няма как да е иначе, след като Нефтозавода е на има няма 1десетина километра от града....Колкото до престъпността - субективен фактор - ние нямаме големи организирани банди както във София - било за наркотици, за проституция, нямаме банкови обири, отвличания.....Нашата престъпност е преди всичко ниска и предимно битова. Колкото до тия тъпите лапета дето са като подвижни аптеки - тях ги има във всеки български град! Бургас е награден, защото се развива добре и бързо и това е един добър стимул за общината да се старае повече - винаги може повече! Все пак сме на 1во място по усвояване на евросредства и то със смешните заплатки от 500-600 лева в общинската администрация. Потенциала на града е много добър - море, 3 езера, до 2 години магистрала до София, до 5-6 години и магистрала до Варна, международно летище, пристанище, свободна безмитна зона, ниска безработица, висока индустриализация, развит туризъм, макар и за нископлатени туристи...На 3 то място по цени на имоти сле дВарна и София, миналата година взехме наградата за най-добър град за правене на бизнес във същата класация...Определено има раздвижване в града и това е видно навсякъде в града - навсякъде се прави нещо...Нови улици,нови болници, осветление, нови спортни зали, спортни площадки, нови детски градини, всичките ни училища са вече ремонтирани, правят се нови пречиствателни станции, сменя се канализацията....Може и повече, но все пак и това иде да покаже че се движим в правилната посока! Ако и когато се построят проекти като Супер Бургас и Черноморец Арена града ще стане още по-привлекателен център за младите и няма да бягат в София за реализация след като завършват университет в Бургас. На тези които само мърморят ще кажа само следното - ако Ви болеше всеки път когато измрънкате - до сега да не сте сред живите. Поздрави на всички усмихнати бургазлии и нека ни е честита тази награда
Бургас в кръвта, Черноморец в сърцето!
Честито на града ни. Аз си го харесвам и отпреди тази награда...Някой го беше вметнал, но лоши станаха хората и тук. Всичко се комерсиализира, забравиха се чисто човешките нещица в Бургас. Преди се славехме, като бохеми сега, като снобари. Синтезирам това си мнение, защото имам наблюдения и от друг град - Плевен ( жена ми е от там ). Там хората живеят много по-скромничко, но все още пазят човешки ценности. В Бургас девалвирахме последните 10-15 години. Що се касае за Адидас. В неделя пих кафе на "Бакарди". Стана ми смешно наистина. 7-8 момчета на около 18-20 години бяха облечени отдолу догоре в черни анцузи Адидас. Екипите не бяха случайна сглобка явно. Седяха на общо сепаре, а аз се почувствах малко неловко, че не бях в "отбора" им
. Същите тези момченца бяха лъснати, причесани, татуирани по вратовете, но поне на половината от тях анцузите им седяха, като на свинче - звънче, ама карай нали е наша родна мода. Жалкото и тъжно беше, че си брояха стотинките, когато си плащаха сметката, а видът им на бургаски "тежкари" се изпари, като юлска локва. На излизане от заведението момченцата се понесоха с походки на преяли чапли. Смешен и весел фалш. Аз съм свикнал и определено не се дразня.Отчитам всичко, като колорит на навъсеното ни ежедневие.
ПС: Иначе, когато съм в Плевен въй-кам и винаги ме изхващат, че съм от Бургас. Що се касае за солниците и на оня свят пак ще си ги почуквам на масата. Навици.
Към всичко издайно прибавям и "твърдото" НЕ в говора ни. Мяченето си е наш патент. 

ПС: Иначе, когато съм в Плевен въй-кам и винаги ме изхващат, че съм от Бургас. Що се касае за солниците и на оня свят пак ще си ги почуквам на масата. Навици.

Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.