Мнениеот ntodorov » 28 окт 2010 11:19
Когато пусках тази тема точно това ми беше презумпцията. В хода на темата обаче спора тръгна от "твое", "мое", "наше" и "ваше". Истината е различна за всеки, но аз се опитах да кажа на по-младите колеги в този форум, че футболната история в Бургас не е от вчера, не е от времето на Порточанов, Събев, Тома Томов, Дражев и прочие. Моето поколение ( а и по-големите ) ако са ходили на мачове преди 20 - тина години знаят и няма как да са забравили, че деление между фенове никога не е имало. На мен, а и на много други не ни е било безразлично как играе Нефтохимик и във "В", в "А" и в "Б" група, как играе Черноморец в А и Б група...
Колелото на историята се върти и ако има нередности сега, то след време нещата ще се подреждат, но да вандалстваме, да трошим, да се настройваме един срещу друг е меко казано дразнещо и неадекватно на фона на това, което се прави в Бургас. Пак казвам - дали този, който го прави ще се казва Събев, Мъбев, Балъков, Херо и бог знае кой - не ме интересува. Децата ни имат база, където да се развиват. Дай боже всеки отбор да заиграе на свой стадион, дай боже отново да пълним стадионите заедно. Бургас не е Манчестер, Милано, Торино или Мадрид. Ние сме град с 250 000 население от, които поне на 200 000 не им пука що е то футбол и има ли почва в града ни. Излишно е да се делим или омаловажаваме традиции, история, факти. Достатъчно за мен е в града ни да има винаги силен отбор, който да "дразни" така наречените ни грандове. Дай боже и искренно го искам - тези отбори да са два...
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.