Произведено в Бургас.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Re: Произведено в Бургас.

Мнениеот petkan » 25 окт 2010 13:43

С голямо закъснение попадам на темата, но не мога да се въздържа да не подкрепя разсъжденията на автора на думите:

ntodorov написа:Може и аз да греша, но поне се опитах да споделя това, което мисля и чувствам...и никой не може да ме накара да обичам повече или по-малко един от двата бургаски отбора и да не се радвам на това, което се прави в Бургас.

За добро или лошо, в Бургас никога не е имало съперничество на два отбора (с мн. малки изключения), както е в София, Пловдив и Варна. Просто никога не сме имали два отбора в една и съща група, в един и същ момент (пак с мн. малки изключения). Не разбирам защо се създава излишно напрежение. Обичам както Черноморец, така и Нефтохимик. Преживял съм всякакви и хубави, и лоши моменти и с двата отбора. Не обръщайте внимание на аватара - той не се отнася само до Черноморец. Това е символ на царицата на моретата.
Бургас има нужда от два отбора! Нека и двата да вървят напред!
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
fred
Контакти:

Мнениеот fred » 26 окт 2010 21:48

За огромно мое съжаление попадам твърде късно на темата, дискусията дето се вика се е развихрила и няма много за допълване, но:
- кой каквото и да си говори от феновете на двата отбора, и двата отбора са били, са и ще бъдат емблеми на града и ще защитават името на независимо във а,б,в, и т.н. групи и независимо от това дали се играе на стадион черноморец, лазур (нефтохимик) или червено знаме в Д.Е.....Нападките сме ги чували и си ги знаем и си знаем кирливите ризи и едните и другите....Мен много са ме радвали Нефтохимик когато са думкали като тъпан на сватба грандовете в Бургас, а и във столицата, също знам когато бихме левски и цска преди 20-30 години че и феновете на локото тогава са се гордяли с нас.
- скоро приятелство между феновете едва ли ще има, въпреки че преди ходихме заедно на мачовете, и едните са идвали да подкрепят другите когато играят важни мачове с 3ти отбори
Бургас в кръвта, Черноморец в сърцето!

Потребителски аватар
Sword Coast Boys
Контакти:

Мнениеот Sword Coast Boys » 27 окт 2010 03:12

Лично за мене е важно да има отбор от Бургас, ако има два още по-добре. Само не давайте примери с Ботев, както по-горе. Аз не искам отбор подпиран от БФС, от бивш президент на България, още по-малко отбор от депесарски общински съветници. А и фенската маса е безкрайно различна - публиката в Бургас цивилизована, онази от Пловдив дивашка до мозъка на костите.
Всичко, което е далеч от морето, е провинция

Потребителски аватар
fred
Контакти:

Мнениеот fred » 27 окт 2010 14:59

petkan написа:За добро или лошо, в Бургас никога не е имало съперничество на два отбора (с мн. малки изключения), както е в София, Пловдив и Варна. Просто никога не сме имали два отбора в една и съща група, в един и същ момент (пак с мн. малки изключения).
Бургас има нужда от два отбора! Нека и двата да вървят напред!

+1 !!!
Никога не е имало истинско съперничество поради обективни и субективни причини, сравнения с други градове са неуместни!
Бургас в кръвта, Черноморец в сърцето!

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 28 окт 2010 11:19

Когато пусках тази тема точно това ми беше презумпцията. В хода на темата обаче спора тръгна от "твое", "мое", "наше" и "ваше". Истината е различна за всеки, но аз се опитах да кажа на по-младите колеги в този форум, че футболната история в Бургас не е от вчера, не е от времето на Порточанов, Събев, Тома Томов, Дражев и прочие. Моето поколение ( а и по-големите ) ако са ходили на мачове преди 20 - тина години знаят и няма как да са забравили, че деление между фенове никога не е имало. На мен, а и на много други не ни е било безразлично как играе Нефтохимик и във "В", в "А" и в "Б" група, как играе Черноморец в А и Б група...
Колелото на историята се върти и ако има нередности сега, то след време нещата ще се подреждат, но да вандалстваме, да трошим, да се настройваме един срещу друг е меко казано дразнещо и неадекватно на фона на това, което се прави в Бургас. Пак казвам - дали този, който го прави ще се казва Събев, Мъбев, Балъков, Херо и бог знае кой - не ме интересува. Децата ни имат база, където да се развиват. Дай боже всеки отбор да заиграе на свой стадион, дай боже отново да пълним стадионите заедно. Бургас не е Манчестер, Милано, Торино или Мадрид. Ние сме град с 250 000 население от, които поне на 200 000 не им пука що е то футбол и има ли почва в града ни. Излишно е да се делим или омаловажаваме традиции, история, факти. Достатъчно за мен е в града ни да има винаги силен отбор, който да "дразни" така наречените ни грандове. Дай боже и искренно го искам - тези отбори да са два...
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

izumrud
Контакти:

Мнениеот izumrud » 29 окт 2010 09:09

хора, мислите като шопите, а аз смятах, че сме над тях като ниво...нашият основен проблем в момента е един. А той е: Възраждането на стадион Черноморец и изграждането му в ултамодерно съоръжение в категория УЕФА 4...
как ще бъде направено, няма особено значение - данъчните да проверяват правилно ли е или не...ние се задушаваме от липсата на база, не разбрахте ли? ако този стадион е готов - Черноморец ще се върне там, а Нафтата ще може да диша и ще се върне у дома (далеч съм от мнението, че ще стане лесно "хоп и готово". Ще има драми, но мисля че това ще бъде крайният резултат...
проблем номер 2 - изграждането на трети стадион в Бургас, малък до 4000 души капацитет и няколко тренировъчни терена....защото това е за аматьорският футбол (не за масовият). Направи ли се трети стадион, отбори като Олимпик Бургас и Мастерхаус, които играят кега в А окръжна и се скитат по селата, ще играят в града...а те ще имат и школи...а какво по-хубаво повече наши деца да тренират футбол:)
Може да са малки клубове и аматьорски, но в един момент ще се направи стабилен клуб във В група, от какъвто градът определено има нужда...както беше Порт Бургас навремето....

Върни се в “Черноморец”