fred написа:Conan написа:Че аз какво съм ти писал . Три парцела земеделска земя - ПИ ( поземлен имот ) . Прави се смяна на статут за да може да се строи върху нея . Не е необходимо да се вкарва в регулация . Съгласен ли си ?
Ей сега се усетих защо си се заблудил....Грешката е във текста на РИОСВ който съм ти копирал - парцелите не са ПИ, а са земеделска земя......Всъщност тъпаците от РИОСВ когато пускат тези съобщения във сайта си изобщо не внимават - доста често е пълно със правописни грешки, а понякога дори бъркат имената на местностите....А и очевидно бедното момиче което въвежда инфото на сайта (което е едно туркинче - нищо против детето, ама) не прави разлика между ПИ и зем. земя.....Виж другото инфо от Кадис-а дето съм ти пуснал - не може да е ПИ и да е поливна площ....И нещо друго ПИ не е земеделска земя - за з.земя се взима скица от териоториалната служба Земеделие и гори (или от кадастъра ако е влязла новата карта за съответното населено място), а за ПИ от общинската служба ТСУ (териториално и селищно устройство). Иначе си прав ако беше ПИ, но не е - 3та категория зем. земя е - инфото ми е от кадастъра.
ПИ са всички парцели във вилните зони - така е и на Инцараки, на Каптажа в Изворище, на Лозницата в Българово, Острицата във Банево и т.н., и за да се строи там се иска само един ПУП (500 лева някъде), а за зем. земя процедурата е около година и е 2 евро на кв. с държавните такси, в случая е малко повече, защото земята се води поливна и във формулата за държ. такса се прибавят едни 20%....и освен това Сарафово се води курортно селища, така че и там има малко увеличение, но не ми се смята сега - мога да ти кажа със точност до стотинка колко са се бръкнали - можеш и ти да го направиш - формулата я има във нета навсякъде....
Така вече звучи съвсем различно