Краят или началото ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Краят или началото ?
Не знам, може и да не се опитва да фалира Черноморец, но тогава защо първо унищожи нафтекс и чак тогава създаде Черноморец ?
PFCB написа:Не знам, може и да не се опитва да фалира Черноморец, но тогава защо първо унищожи нафтекс и чак тогава създаде Черноморец ?
Аз си имам мнение по въпроса и ще го напиша, но с уговорката че не предентирам да е непременно вярно.
Огромната разлика между Нафтекс преди и Черноморец сега се нарича Красимир Балъков.
Събев има пари и желание да известира във футбола, но в действителност е пълен лайк в тази област. Неуспешният експеримент с Нафтекс (а и Спартак (Вн) преди това) го доказват. Той нямаше идея, а и ноу хау как да превърне един клуб в печеливш и успешен бизнес модел. На практика всичко хубаво в Черноморец (кампуса; ремонта на стадиона; излючително профисионалния пресцентър и ПР; привличането на близо 6 мил. външно финансиране от 24 спонсора; работата с фен клуба; фен шопа и пр.) започна с идването на Балъков и Бобич. Тук изобщо не говорим за чисто спортната страна на нещата - класиране, турнири и т.н. На практика Събев е оставил на Балъков цялото управление на клуба и в този смисъл Балъков е единственият треньор в България, който покрива напълно понятието футболен менажер. Тези двамата чрез привличането на нови спонсори успяха за една година да намалят драстично загубите, които се трупаха досега и които в близко бъдеще със сигурност щяха да доведат до бърз фалит. Вън от всякакво съмнение е, че Събев се облизва за стадиона и базите на Черноморец и това е всъщност причината за цялата еквилибистика с прехвърляния на лицензи, създаване, преименуване и т.н., но в крайна сметка ако няма възможност за печалба дали изобщо би се хванал с всичко това.
Носи се като слух, че заради Балъков Нафтекс престана да съществува и лиценза му премина в Черноморец Поморие. Дори и да е така, мисля че това беше добър вариант защото позволи възраждането на истинския Нефтохимик. Алтернативата беше ликвидирането на клуба. От друга страна аз много се съмнявам в почтенноста на сегашния собственик на Нафтата Евробилдиг, най-вече заради голямата им обвързаност и зависимост от Петрол Холдинг (те строят кампуса и се облизват за подизпълнители в големия проект на Черноморец Арина). По последна информация поне 6 отбора от Б група най-вероятно няма да получат лиценз, а има и отказали се. Това означава, че Нефтохимик ще получи право на бараж за Б група (ако не и възможност за директно влизане). В този случай ако от Евробилдинг откажат участие поради каквато и да е причина, това поне за мен ще сигурен знак, че отборът продължава да е под влиянието на Събев и феновете ще са за пореден път излъгани. Дано да не съм прав.
PFCB написа:Сега вече няма да има свободен вход, нито инвеститори и това ще направи живота на поредното футболно недоразумение (добре, че този път с цел да се направи нещо стойностно) много труден. Предстоят интересни години в европейския футбол.
За вашето недоразумение ли говориш ? ...И не мога да рзбера какво ви човърка в анусчето безплатния вход в Бургас

Бургас движи икономиката в БГ, бургазлии са платили входа си отдавна и го плащат за да може такива, като вас да виреят под слънцето, макар и, като кръвосмучещи паразитчета...Та с една дума не хапете ръката, която ви храни.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.