ЕВРО 2012:1/4 Финал: Англия - Италия - 0:0 -2:4 (pen)

Модератори: TodorT, paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Re: ЕВРО 2012: 1/4 Финал: Англия - Италия

Мнениеот Viktor4o_Rs » 24 юни 2012 23:00

Madridist написа:
RedeviL написа:Ха-ха-ха т'ва не го знаех! :)

Испанският химн, прочутия "Кралски марш" няма текст от 1978 година. До тогава е имал, но през същата 1978 година, баските и каталунците в испанския парламент, оспорват текста ,в който се пее "Да живее Испания" и "Слава на Испания". Според тях, това накърнява тяхната етническа принадлежност и самостоятелност. И от тогава, Кралския марш се изпълнява само и единствено с мелодия, без текст. Другия интересен факт, който знам е, че английския химн е единствения, който си сменя текста. В зависимост от това, дали държавния глава е крал или кралица се пее "Господ да пази краля" или "Господ да пази кралицата" ;)

Да, факт е това за английския, а за испанския със сигурност знаеш повече от мен. В тази връзка за химни, доколкото знам в Европа най-дългият химн е украинският. А в полския се споменава Наполеон Бонапарт :)
Изображение

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 24 юни 2012 23:01

Madridist написа:

Испанският химн, прочутия "Кралски марш" няма текст от 1978 година. До тогава е имал, но през същата 1978 година, баските и каталунците в испанския парламент, оспорват текста ,в който се пее "Да живее Испания" и "Слава на Испания". Според тях, това накърнява тяхната етническа принадлежност и самостоятелност. И от тогава, Кралския марш се изпълнява само и единствено с мелодия, без текст. Другия интересен факт, който знам е, че английския химн е единствения, който си сменя текста. В зависимост от това, дали държавния глава е крал или кралица се пее "Господ да пази краля" или "Господ да пази кралицата" ;)

Жесток си, Вики. Браво и благодаря за информацията
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Потребителски аватар
smart
Контакти:

Мнениеот smart » 24 юни 2012 23:01

Най после влязоха Уолкот и Керъл, сега ингилизите ще бият ;)
Bill Shankly : "If you can't support us when we lose or draw, don't support us when we win."

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 24 юни 2012 23:02

Касано е трагичен много атаки провали, Супер Марио поне се бори и се старае, въпреки че пропуска....а Бонучи прави пореден блестящм мач :!:
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

dimitar59
Контакти:

Мнениеот dimitar59 » 24 юни 2012 23:04

Яяяяяяяяя.........кого виждам да влиза на смяна - Анди Керъл.С нетърпение очаквам от него да спринтира поне веднъж,за да видя дали ще запази равновесие на терена.За мен той е типичния пример за футболна карикатура.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 юни 2012 23:07

dimitar59 написа:Яяяяяяяяя.........кого виждам да влиза на смяна - Анди Керъл.С нетърпение очаквам от него да спринтира поне веднъж,за да видя дали ще запази равновесие на терена.За мен той е типичния пример за футболна карикатура.

За краткия си престой на терена,дори успя да отрази удърът на Йънг към вратата :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

antmonev
Контакти:

Мнениеот antmonev » 24 юни 2012 23:08

Оня ден казаха, че гръцкия химн има над 150 стиха текст. Типично по гръцки :roll: Не знам дали има по-дълга поема

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 юни 2012 23:10

antmonev написа:Оня ден казаха, че гръцкия химн има над 150 стиха текст. Типично по гръцки :roll: Не знам дали има по-дълга поема

Може да е написан от поета Одисей :lol: :lol: :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 24 юни 2012 23:10

CTAHKO написа:
antmonev написа:Оня ден казаха, че гръцкия химн има над 150 стиха текст. Типично по гръцки :roll: Не знам дали има по-дълга поема

Може да е написан от поета Одисей :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 24 юни 2012 23:10

ros написа:
Madridist написа:

Жесток си, Вики. Браво и благодаря за информацията

Наистина мерси за полезното инфо! ;) И двата химна много ми харесват, както и тези на Германия и Франция!

Върни се в “Евро 2012”