Лудогорец ще искат чужди съдии за мачовете с грандовете

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
forzajuve
Контакти:

Лудогорец ще искат чужди съдии за мачовете с грандовете

Мнениеот forzajuve » 01 окт 2011 23:02

http://gong.bg/view_article.php?article_id=228605

Ръководството на Лудогорец излезе със специално изявление, в което критикува съдийството на Александър Костадинов в мача срещу Ботев Враца, спечелен с 1:0 от разградския отбор.

Водачът във временното класиране ще настоява за сурови наказания, заради това, че играчите на „зелените” са били малтретирани на терена, а носилката не влизала навреме, към тях хвърчали бутилки, отправяни били обиди на расова основа. От управата на Лудогорец смятат, че съдията Александър Костадинов е заплашван, като доказателство изтъкват фактът, че на полувремето в стаята му са влезли „нелицеприятни мускулести персони с пистолети на кръста”.

„Въпреки всичко, което търпим, ние вярваме на българските съдии, но срещу отборите като тези, които се смятат за абонирани за челните места, ще искаме чужди рефери, за да сме сигурни, че ако някой от двата тима бъде ощетен, ще е заради човешка грешка, а не умишлено.” – обявяват още от Лудогорец.

Ето и пълният текст на изявлението от Лудогорец:

Втори мач поред „Лудогорец” е принуден да се надиграва с отбори, в чийто стартови състави има по 12 играчи. Преди седмица цяла България видя как столичният гранд „Левски” се опита да оцелее на „Лудогорец Арена” със съдийско побутване. Наглостта стигна до там, че на нашия стадион страничният съдия казал на четвъртия: „Направихме каквото можахме, но и Левски да бяха поиграли”.

Пет дни по-късно зрителите в интернет на мача „Ботев”, Враца – „Лудогорец”, Разград станаха свидетели на безобразно съдийство, резултатът от който играчите ни усещат върху насинените си и подути крака. Съдийските тесли не успяха да спрат победната серия на „Лудогорец”, но ни припомниха думите на Йордан Лечков, който в началото на сезона обяви категорично, че отборът ни няма да бъде допуснат да направи нещо по значимо в шампионата. Вече усещаме на гърба си какво е имал предвид този врял и кипял във футбола специалист. Ние не страдаме за недадената дузпа, отменения ни чист гол срещу „Ботев”, Враца или за десетките други спорни отсъждания на съдията, понеже умеем да създаваме и реализираме положения. Ние претендираме, че нашите играчи бяха малтретирани. Претендираме за това, че наши играчи бяха под обстрела на расистки обиди от публиката във Враца, която очевидно е доста примитивна и си позволява подобно отношение към играчи, които вдигат нивото на футбола у нас. Всичко това съдията Александър Костадинов подмина с ледено мълчание. Така както не реагира, когато на терена не влизаше носилка, хвърчаха бутилки или пък се криеха топките – тарикатлъци, които не отиват на отбор от А група. За поведението на съдията Костадинов може би има логично обяснение и то е, че на полувремето в съблекалнята са влизали нелицеприятни мускулести персони с пистолети на кръста, които очевидно не са пили кафе при рефера. И ако той е мъж на място нека си признае публично, че е бил заплашван, за да разбере цяла България с какви методи си служат в „Ботев”, Враца. И да се запитат всички футболни хора кой стои зад този тим. Явно във врачанския клуб не са разбрали, че времето на мутрите отмина, а подобно поведение е присъщо за селски отбори, а не за тимове, които претендират, че са елитни. Очевидно е, че в „Ботев” не могат да имат такива претенции след като и теренът им е като нива на ТКЗС, а публиката им издава маймунски звуци срещу играчи на „Лудогорец”. Така логично изниква въпросът какво прави тази шайка тарикати в А група, при положение, че при по-голямата част от мача ритаха не топката, а нашите момчета и се бяха окопали в третината си като опълченци. Но времето на героите на Шипка отмина преди повече от 130 години. За щастие сега сме в ерата на Интернет и всеки, който има съмнения в казаното дотук може да изгледа пълен запис на мача, за да се убеди, че отбори като „Ботев”, Враца теглят футбола ни не напред, а към средновековието.

Слава богу, че при гола на Иван Стоянов нямаше противников играч иначе можеше да го отменят и него заради нарушение или нещо подобно. Няма да се учудим ако в следващите мачове и съдиите започнат да вкарват, за да преодолеят защитния вал на Гулдан, Барт и компания.

Въпреки всичко, което търпим, ние вярваме на българските съдии, но срещу отборите като тези, които се смятат за абонирани за челните места, ще искаме чужди рефери, за да сме сигурни, че ако някой от двата тима бъде ощетен, ще е заради човешка грешка, а не умишлено.

Очакваме, че съдийската комисия и БФС като цяло ще вземат сериозни мерки срещу такива явления като случилото се във Враца, ако не желаят да изчезнат и малкото останали луди инвеститори в български футбол, които искат отборите им да играят красиво.

За да не сме трън в очите на абонираните за титли нашата цел ще си остане красивата игра, която да пълни сърцата на милионите любители на футбола в България, които скоро напълно ще изчезнат от стадионите, за да останат само мутрите с пистолети, които плашат съдиите.

„Лудогорец” няма да остави нещата без последствия и ще внесе възражение в БФС срещу съдийството и поведението на „Ботев”, оставайки в очакване на сурови наказания.

От ръководството на ПФК „Лудогорец”

Без коментар за малката Барса и новите Черноморец и Мездра!
Изображение

Изображение

Giampiero Boniperti : " Победата не е най - важното , това е единственото , което има значение . "

Parmalat

Re: Лудогорец ще искат чужди съдии за мачовете с грандовете

Мнениеот Parmalat » 01 окт 2011 23:15

След като тръгнаха така силно в първенството е нормално да започнат да ги режат съдиите след като няма друг начин другите отбори след ЦСКА да ги настигнат.Прочетох че са им отменили редовен гол във Враца,а и не са им дали и 100% дупа. :roll:
Последна промяна от Parmalat на 01 окт 2011 23:16, променено общо 1 път.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
forzajuve
Контакти:

Мнениеот forzajuve » 01 окт 2011 23:15

ок и така става,все пак ни опазил Господ от такава наглост.Отборът който е порязван най-много от началото на сезона, да се изкарва виновен за бг футбола,е направо безбожие.Жалко,че "хитът" на сезона вече се мисли за гранд.
Изображение

Изображение

Giampiero Boniperti : " Победата не е най - важното , това е единственото , което има значение . "

Потребителски аватар
forzajuve
Контакти:

Мнениеот forzajuve » 01 окт 2011 23:24

Все пак си задавам въпросът, Кои са Лудогорец та да си позволяват да обиждат по отбор дал толкова много на бг футбола?Много бързо забравиха, каде бяха допреди година!Отбор без нито един играч от своята школа да претендира за отбор за подражание.Отбор, който е спечелил мач с нередовен гол в 92 минута.На мен ми писна от новоизлупени отбори,които се крепят на един човек.Сега Бойко да нареди да се извади откаде Кирилчо има такова състояние и да видм кой е мутрата в случея.И много въпроси,за които показва,защо Бг футбола загива.А обидата за терена,че е терен като от ТКЗС,показва кой е крадеца и защо търси крадеца!Само Ботев

Жалко,че Мартин Петров и още куп играчи са излезли от терена на Ткзс.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
forzajuve
Контакти:

Мнениеот forzajuve » 01 окт 2011 23:32

Явно ще има затишие пред буря :) Няма да коментирам само Аз :P
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
D.Georgiev
Контакти:

Мнениеот D.Georgiev » 01 окт 2011 23:42

В прес-службата на Лудогорец има някакъв проблем и на мен ми се струва, че той се казва А.Петричев. Втора изключително просташка декларация, след тази с отговора до Златковски. Дори и така да е, всичко да е вярно, то не е това начина да си търсиш правата и да казваш кой е прав и кой крив.
Аз лично съм съгласен за публиката, която във Враца е някакъв по-висш вид и на терена трябва да играят само бели играчи. Изключително лошо говорят жестовете към чужденците за хората в този град.
Можеше по много по-приличен начин да се кажат тези неща и то без да се напада Ботев. В прес-службата не са чували за делови начин на разговар. Действията говорят много повече от думите и точно това трябваше да направят, а не за втори път да се опитват да настройват голяма част от футболна България срещу тях самите.
А иначе с пари или без пари, играта е една и съща и се нарича "футбол". Успех на Ботев, има доста млади момчета в този отбор, дано успеят да се развият и да успеят.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
forzajuve
Контакти:

Мнениеот forzajuve » 01 окт 2011 23:50

D.Georgiev написа:В прес-службата на Лудогорец има някакъв проблем и на мен ми се струва, че той се казва А.Петричев. Втора изключително просташка декларация, след тази с отговора до Златковски. Дори и така да е, всичко да е вярно, то не е това начина да си търсиш правата и да казваш кой е прав и кой крив.
Аз лично съм съгласен за публиката, която във Враца е някакъв по-висш вид и на терена трябва да играят само бели играчи. Изключително лошо говорят жестовете към чужденците за хората в този град.
Можеше по много по-приличен начин да се кажат тези неща и то без да се напада Ботев. В прес-службата не са чували за делови начин на разговар. Действията говорят много повече от думите и точно това трябваше да направят, а не за втори път да се опитват да настройват голяма част от футболна България срещу тях самите.
А иначе с пари или без пари, играта е една и съща и се нарича "футбол". Успех на Ботев, има доста млади момчета в този отбор, дано успеят да се развият и да успеят.

за феновете съм съгласен,но това са агитката,което има важно значение.Тя е от 100-200 човека с 1 човек който я ръководи,срещу 4-8 хиляди всеки мач.Не трябва да се изопачава,че феновете на Враца са расисти.Враца е футболен град и само простотията на Бфс,която ни сложи 90% от мачовете в работни дни,няма да покаже на какво е способен врачанския фен.Аз лично съм обиден от тази декларация и вече тези всевдо писци,ме правят враг на идеята Лудогорец,което е жалкото
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
D.Georgiev
Контакти:

Мнениеот D.Georgiev » 01 окт 2011 23:57

Аз не вярвам, че това е политиката на отбора. Просто както казах има хора, на които работата им е да накарат хората да симпатизират на отбора, а те правят точно отбратното и се изживяват като журналисти от Канал 3, което не им прави чест. Не може да си официалният глас на един отбор, който се опитва да прилага европейски практики, и да се изцепваш така.

Потребителски аватар
forzajuve
Контакти:

Мнениеот forzajuve » 02 окт 2011 00:00

Другарите от Лудогорец да се обадят и на другаря Моуриньо и да му връчат "Орден Стара планина" за приноса му в битката на опълченците на Шипка,нали са малката Барса.Няма да обиждам,споко!Жалко,че Ботев Враца бута бг футбола към дъното,а Лудогорец скоро ще срещне голямата Барса!Добре дошли в реалността!
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
D.Georgiev
Контакти:

Мнениеот D.Georgiev » 02 окт 2011 00:09

forzajuve написа:Другарите от Лудогорец да се обадят и на другаря Моуриньо и да му връчат "Орден Стара планина" за приноса му в битката на опълченците на Шипка,нали са малката Барса.Няма да обиждам,споко!Жалко,че Ботев Враца бута бг футбола към дъното,а Лудогорец скоро ще срещне голямата Барса!Добре дошли в реалността!

Не се хващайте за това определение. Дадоха го, заради тактиката и стила на игра, който се опитват да играят. На всички е ясно, че тук сравнение между класи, футболисти, треньори и история не може да става и дума. На мен лично ми харесва начина, по който се опитват да играят, но това че другите отбори се бранят няма смисал да се коментира. Ботев е дал много повече на българския футбол, но в днешно време без пари не става. Аз лично пожелавам на всички отбори собственици като нашия, той наистина е кадърен човек и каквото и да стане никой за нищо няма да му се сърди, при положение, че ни е дал възможност и ние да се порадваме на нещо.

Върни се в “Лудогорец”