Мнениеот Ross_ty » 25 окт 2024 12:49
Браво на Лудогорец, показаха силен дух и отборна игра и затова трябва да ги поздравим, че играха достойно и смело. Колкото до мненията за съдията и картоните - след 20 мин беше ясно, че Лудите няма да се дадат лесно и може и да победят - по-силния отбор на терена бяха в тия първи минути - 2-3 чисти положения изтърваха; та тогава ни сготвиха съдиите. Червеният картон беше неправилно показан, ситуацията се разви след грубо задържане на Видал, който след като беше полусъблечен, се освободи от защитника, но след свирено нарушение за задържане. И тук са детайлите, съдията много добре знае, че това е така и в първия момент даже и не помисли за жълт картон за Кайо, но след "подсказване" от ВАР извади жълтия, който беше преразгледан от ВАР за червен. Трябва да се каже, че удар в лицето имаше и ако това нарушение беше първо, т.е. Кайо да беше ударил защитника без да има задържане, съм съгласен за картоните, но това не е така. Това го знаеха всички там на стадиона и съдии и треньори и състезатели, затова мачът се изнерви и после тенденциозно се показаха още жълти картини, не се дадоха картони за Андерлех за подобни или по-груби нарушения срещу Лудогорец - така, че мачът стана много грозен и цирков - видя се, че УЕФА не търпи своеволия - щом са "предвидили", че Лудогорец няма да се класира нагоре, това и се изпълнява. Апропо, същата ситуация и в други мачове - ПАОК - Пилзен - пак червен картон и инфарктно изравняване в последните минути. Фенерите и Ман Юнайтен, да не говорим. Голът на Лудогорец беше чист, от ВАР графиката не се виждаше рамото на защитника на Андерлехт, което покриваше засадата, но аз бях сигурен и без ВАР графиката, че голът ще е отменен, ако не засада то нарушение щяха да измислят. За мен този мач беше добър урок за Лудогорец и пример как се играе задружно и храбро срещу силни отбори, да продължават все така напред.