Собственкът на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви, че сериозно обмисля да спре инвестициите си в българския футбол, и по-конкретно в шампиона Лудогорец.
Той бе гост в предаването "Лице в лице" по БТВ, където говори за несигурната икономическа и политическа обстановка, която отблъсква заможни компании да инвестират в нашата страна.
"Не съм от бизнесмените, които искат да вземат собствеността в ЦСКА. Не се занимавам с това нещо.
Обмислям сериозно да намаля инвестициите си във футбола. Просто не си струва да инвестирам в българския футбол. Те те убиват отвсякъде, държавата не инвестира в този спорт, въпреки че го използва, прибира пари от спортния тотализатор и т.н. Защо тогава аз да не намалявам инвестициите? След като държават прибира толкова пари, а нищо не дава за спорта", каза Домусчиев.
"Финалът за Суперкупата ще завърши с победа на Лудогорец. Ще надъхам момчетата. Да не се притесняват за това, което казах за инвестициите. Каквото съм поел към тях като ангажимент, ще си го изпълня", завърши финансовият благодетел на тима от Разград.
http://www.livesport.bg/Domuschiev--Spi ... bola-94384