Великия мач : ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 11:10 сл.дузпи

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
snakebite
Контакти:

Великия мач : ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 11:10 сл.дузпи

Мнениеот snakebite » 22 окт 2012 19:56

По молба на donpacko
Най-великия мач за Лудогорец, с оглед разликата в класите и показаното мъжество.
Радвам съм че съм бил свидетел, препълнен стадион, този път бях в сектор "В" в средата, където съм и днес... ;)

No 1 - МАЧА: ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 11:10 след дузпи, 0:0 след прод., 21.11.1990г., 1/16 финал, Купа на БФС

ПРЕДИСТОРИЯ: Преди този мач Лудогорец (6-ти в Североизточна В група към момента) е отстранил в I кръг отбора на Текстилмаш Габрово (А окръжна- Габрово) с 3:1 на 24.10.1990 в Габрово и във II кръг Академик Свищов ( 8-ми във единната Б група), на 31.10.1990 в Разград, с 8:7 с. дузпи, 0:0, в редовното време 1:1 в продълженията, голмайстор: Георги Щерев (р.1970, мир на праха му :silent: )
За 1/16 финалите жребият е убийствен- Лудогорец приема , 5-тия в А група, Локомотив София, много силен отбор с куп национали...

ДЕЙСТВАЩИ ЛИЦА:
ЛУДОГОРЕЦ: Славов, Д.Димитров, Кирчев,З.Златев,Ст.Йорданов,М.Богомилов,Цонев(116-Хр.Тончев), Тих.Димитров,Г.Щерев,Ст.Лазаров,Г.Иванов - Геша
ЛОКОМОТИВ: Пламен Николов, Александър Дудов,Арсов,Миланов,Павел Дочев, Николай Тодоров, Александър Панталеев,Радослав Вардаров(62 Александър Бончев), Тодор Праматаров, Кирил Метков,Георги Христов

ОПИСАНИЕ: Както се вижда от състава на Локо-то отсъства единствено контузения Димитър Васев.Мача преминава под диктовката на Локо-то, запомнят се и две греди , които спасяват Славов. Лудогорци обаче с много воля и себерездаване , запазват резултата, имат и те едно положение в края. Стига се до дузпи....

ДУЗПИТЕ: Редовното време и продълженията завършват 0:0. Следват дузпите..не една и две, а цели 30 :shock:
Ето ги:
ЛУДОГОРЕЦ:
Лазаров - гол
Щерев -гол
Златев-гол
Геша-гол
Тончев - пропуска
ЛОКО:
Дочев-гол
Христов-гол
Праматаров-гол
Дудов-гол
Арсов-пропуска
нова серия когато всеки пропуск е фатален
Кирчев (Луд) - пропуск !
Панталеев (локо) - пропуск !
Тих.Димитров(Луд) - гол
Бончев(Локо) - гол
Д.Димитров(Луд)-гол
Тодоров-Кайзера(Локо) - гол
Ст.Йорданов(Луд) - гол
Пл.Николов(Локо) - гол
Богомилов(Луд) - пропуск !
Метков(Локо) - пропуск ! (уффф...)
Славов(Луд, вратаря :wink: ) - гол
Миланов (Локо) -гол
всички играчи са се изредили, започват наново....
Лазаров(Луд) - гол
Дочев(Локо) - гол
Тончев(Луд) - гол
Христов(Локо) - гол
Щерев(Луд) - пропуск
Арсов(Локо) - пропуск !
Златев(Луд) - гол
Праматаров(Локо Сф) - пропуска...Славов спасява. Лудогорец елиминира Локо-то :first:

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Постигнатото тогава е геройство, защото Локо Сф в крайна сметка завършва 4-ти в А група, докато Лудогорец е едва 3-ти в Североизточна В група, трябва да отбележим и успеха над Академик Свищов предния кръг, защото Академик завършва на 4-то място в единната Б група !!.
В следващия кръг -1/8, Лудогорец играе пак в Разград, на 12.12.1990 срещу Нефтохимик ( първи в Югоизточната В група) и губи с 1:2 гол на Мартин Богомилов за Лудогорец. Нефтохимик стига до финала след като след Лудогорец отстранява много силните Ботев Пд с 2:0 и Левски с 2:1 :shock: и играе финал с Етър, който губи с 1:2
Мача е сладък реванш за Лудогорец, персонално срещу Праматаров, който пропуска последната дузпа. През пролетта на 1990, в последния кръг, с два негови гола Септ.слава (сега Монтана), бие Лудогорец с 4:1 и изпраща Лудогорец във В група...
ЛУДОГОРЕЦ
ПРЕДИ - НАШАТА ЧЕСТ, СЕГА - НАШАТА СЛАВА

http://forum.ludogorec.com/

donpacko
Контакти:

Re: Великия мач : ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 11:10 сл.дузпи

Мнениеот donpacko » 22 окт 2012 20:06

Това е за мене най-великия мач на Лудогорец.Даже и сега като четох статистиката ми се навлажниха очите.Даже и титла и купа бледнеят пред този мач.

Потребителски аватар
percival
Контакти:

Мнениеот percival » 22 окт 2012 20:08

Този мач също го гледах малко от страни на сектор "В" близо до стълбите.Поне бях близко до вратата на която се биха дузпите :)
Те тогава си имаше доста футболисти от региона и един великолепен Цецо Йончев с мустачките ! Сегашният вариант на отбора има да извърви доста път преди да ме трогне.
Праматаров си го върна след време като игра с екипа на Спартак Пл или Пловдив забравих кой беше .Спомням си ,че беше зимата,имаше сняг и изяде доста топки !Мача беше за купата и той мисля ,че вкара 2 гола.
Кашчей:Никаква песен няма да пея.Ще тегля една сочна на БФС и футбола и ще го заеба!
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора

Потребителски аватар
snakebite
Контакти:

Мнениеот snakebite » 22 окт 2012 20:20

percival написа:Този мач също го гледах малко от страни на сектор "В" близо до стълбите.Поне бях близко до вратата на която се биха дузпите :)
Те тогава си имаше доста футболисти от региона и един великолепен Цецо Йончев с мустачките ! Сегашният вариант на отбора има да извърви доста път преди да ме трогне.
Праматаров си го върна след време като игра с екипа на Спартак Пл или Пловдив забравих кой беше .Спомням си ,че беше зимата,имаше сняг и изяде доста топки !

Грешиш..Праматаров направи впечатляваща кариера и игра само в А група ( с един кратък период в Шумен) и не се е срещал повече с нас, но наистина бяхме му много набрали, че ни изпрати във В група , много псувни отнесе и иронични възгласи "Прами, Прами" ;)
В Спартак Пловдив имаше друг Праматаров - Николай Праматаров, сигурно за него говориш !!. Почти съм сигурен че сме играли със Спартак Пловдив за купата ,май през есента на 1995 или 1996г.
ЛУДОГОРЕЦ

Потребителски аватар
percival
Контакти:

Мнениеот percival » 22 окт 2012 20:23

snakebite написа:
percival написа:Този мач също го гледах малко от страни на сектор "В" близо до стълбите.Поне бях близко до вратата на която се биха дузпите :)
Праматаров си го върна след време като игра с екипа на Спартак Пл или Пловдив забравих кой беше .Спомням си ,че беше зимата,имаше сняг и изяде доста топки !

Грешиш..Праматаров направи впечатляваща кариера и игра само в А група ( с един кратък период в Шумен) и не се е срещал повече с нас, но наистина бяхме му много набрали, че ни изпрати във В група , много псувни отнесе и иронични възгласи "Прами, Прами" ;)
В Спартак Пловдив имаше друг Праматаров - Николай Праматаров, сигурно за него говориш !!. Почти съм сигурен че сме играли със Спартак Пловдив за купата ,май през есента на 1995 или 1996г.

Може и така да е ,долу горе тогава беше .Просто фамилията ми е позната ,а и се водеше за звездата на отбора.И съм сигурен ,че вкара в него мач и Спартак продължи напред.
Кашчей:Никаква песен няма да пея.Ще тегля една сочна на БФС и футбола и ще го заеба!
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора

donpacko
Контакти:

Мнениеот donpacko » 22 окт 2012 20:23

Играхме със Спартак Пловдив,годината е 1995 или 1996 преди това победихме Хасково които бяха пак във Б група а Спартак Пловдив във "А" група,те ни биха със 1:0 на със много мъка и доста съдийски аванти.На мача със Хасково ме валя такъв дъжд какъвто после никога не ме е валял а със Спартак Пловдив беше кучешки студ и над половин метър сняг,много снежни топки отнесоха тогава се сещам.

Потребителски аватар
snakebite
Контакти:

Мнениеот snakebite » 22 окт 2012 20:37

donpacko написа:Играхме със Спартак Пловдив,годината е 1995 или 1996 преди това победихме Хасково които бяха пак във Б група а Спартак Пловдив във "А" група,те ни биха със 1:0 на със много мъка и доста съдийски аванти.На мача със Хасково ме валя такъв дъжд какъвто после никога не ме е валял а със Спартак Пловдив беше кучешки студ и над половин метър сняг,много снежни топки отнесоха тогава се сещам.

Щом Спартак Пловдив е бил в А група, значи е било есента на 1995, защото изпаднаха същия сезон !
А Хасково си бяха много стабилен отбор в Б група, по това време.- мисля че играеше един черничък Киро Василев - безпощаден голмайстор (от Хебър иначе)
А ние сме били във В група и сме ги затруднили и отстранили !!

Много добре си играехме за купите, помня как едва-едва Славия ни би с гол на Петър Александров в последните минути, Берое също в последните минути ни мушнаха след няколко контри, и то бяха пристигнали като шампиони !
Помня и Ботев Враца на четвъртфинала за КСА през 1984 тогава пак с дузпи ги бихме, Тогава Враца си бяха отбор отвсякъде (за разлика от сега, когато точка срещу нас се равнява на финал за ШЛ ;) ..
Помня и едно знаменито 5:0 над Черно море ( когато те бяха сред най-добрите в А група), това е все едно.....Любимец да бие Литекс с 5:0 сега.
Постиженията ни не са били кой-знае какво, но съм бил истински щастлив и горд, и затова много ме яд на подмятанията, че сме еднодневка !!!
ЛУДОГОРЕЦ

donpacko
Контакти:

Мнениеот donpacko » 22 окт 2012 20:57

Бяхме във "В" група когато играхме със Спартак Пловдив.

Потребителски аватар
james
Контакти:

Мнениеот james » 22 окт 2012 21:03

Незнам защо не го помня този мач ,но това беше една от годините през които бяхме най-добрия отбор в България и не ни позволиха да станем Шампиони само по политически причини както през 1995,2007,2008,2010.

Потребителски аватар
snakebite
Контакти:

Мнениеот snakebite » 22 окт 2012 21:08

james написа:Незнам защо не го помня този мач ,но това беше една от годините през които бяхме най-добрия отбор в България и не ни позволиха да станем Шампиони само по политически причини както през 1995,2007,2008,2010.

Така е бяхте много добри, и имахте убийствена контраатака и много твърда защита ! А за Киро Метков каквото и да се каже е малко !! Надявам се някой ден пак да бъдете фактор..
ЛУДОГОРЕЦ

Върни се в “Лудогорец”