Стига вече заучен плач срещу Лудогорец

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
danimann
Контакти:

Стига вече заучен плач срещу Лудогорец

Мнениеот danimann » 30 сеп 2012 22:16

Минаха 24 часа от двубоя между Локомотив Пловдив и Лудогорец. Мач, който ще се запомни с категоричната победа на гостите, красивите голове и комбинации и определено мъжката игра на Локомотив Пловдив. Игра, която обаче не бе достатъчна, за да бъде спечелено нещо. Факт, е че в момента има сериозна разлика в класите между двата отбора. Най-малкото Лудогорец вече е сработен и научен отбор, а на Емил Велев му се налага да сглобява нещо в последния момент, но това е друга тема.

Изчакахме чинно едно денонощие, за да може да видим положението, което взриви Лаута. Положението за 4-тия гол на Лудогорец, който доведе до грозни сцени около страничния съдия и в ложата на стадиона. И какво показа видеото? Голът е напълно редовен. Във всяка една от фазите си – при първия пас на Иван Стоянов към Гъргоров, при втория пас и при третия пас и трите са в рамките на правилата. Нещо, което хората от щаба на Локомотив видяха веднага след мача и логично Емил Велев не засегна темата на пресконференцията. Темата остана за трибуните и медиите, които определиха мачът като „скандален“, което определение увисна след разпространения запис от двубоя.

В публичното пространство обаче се наслои поредното мнение, че едва ли не Лудогорец пак е спечелил благодарение на рефера, но фактите показват друго.

Да! Мачът на Лаута бе доста твърд. Може би Ивайло Стоянов спести някои и друг жълт картон, както за Локомотив, така и за Лудогорец, но до там. Петте попадения на Лудогорец и двете на Локомотив са напълно редовни - точка.

Така поредните атаки срещу Лудогорец приличат вече на един заучен плач. На всеки стадион, всяка по-тънка и спорна ситуация в полза на Лудогорец и реферът ще се изкарва „хванат“. Така е всеки кръг, май така ще продължи и за напред. Мнение, което се наслои още миналата година. Нали е по-лесно да се оправдаеш със съдиите, вместо да признаеш, че си загубил заслужено. Този филм ще го гледаме май цяла година.

Оказва се, че на практика всички се опитват да снижат Лудогорец до нивото на целия бг футбол, вместо да се опитват да го достигнат. Това винаги е било по-лесно. На терена е много по-лесно да рушиш играта благодарение на лоши терени, постоянно накъсване и други хитринки, от колкото да градиш и да се надиграваш. Така е и извън терена. От подобно мнение страда българския футбол, защото всички говорят повече за договорени мачове, черно тото, купени съдии, а добрите комбинации, хубавата игра и красивите голове остават на заден план. Е! В Пловдив Лудогорец вкара изработени голове. Локомотив също игра мъжки и със сърце. Това обаче остана на заден план и всички се огледаха в съдията, който ограбил труда на момчетата, а оказва се съдията е прав.

И още нещо реферите не са машини и те бъркат. Грешките винаги са в определена посока. От грешките едни страдат, а други се радват. Дали има отбор, който не е бил облагодетелстван от съдийски грешки? Със сигурност няма и Левски, и ЦСКА, и Локомотив Пловдив, и Ботев, та дори и Видима, и Светкавица в определени ситуации са печелили от съдийските грешки, някой се печелили дори титли. Такива са допускат и са част от играта не само в България, а и в Европа и света. Крайно време е да приемем, че не всяка съдийска грешка означава 5000 кеш примерно.

Колкото до клубовете и организацията. На Лаута, а и на други стадиони в България трябва да се замислят за сигурността на гостите, защото най-малкото може да се стигне до наказания за клуба, а не дай си боже някой да пострада (последен пример мачът на Локомотив София в Перник). Добър пример за това е Левски. След скандал в ложата на „Герена“ сложиха плексиглас, който да пази представителите на гостуващия отбор от „сините“ фенове. В Левски го направиха, но след като нещо се случи. Защо другите трябва да чакат да стане гаф, за да последват примера на „сините“? Сега сигурно и в Перник ще повишат сигурността, но случката вече се е случила...
ЕДНА БОРБА ЕДНА ЛЮБОВ ЕДИН ОТБОР -ЦСКА

Потребителски аватар
Обичам Левски
Контакти:

Re: Стига вече заучен плач срещу Лудогорец

Мнениеот Обичам Левски » 30 сеп 2012 22:31

D.Georgiev написа:
LSFC 1914 написа:Домусчиев и тази година е купил титлата. Аз от една страна се радвам, че не дават жалкото ни и корумпирано първенство по телевизията :!:

Айде да ни посочиш спорните и неуспорими аргументи, които ще ти защитят мнението? Стига те ревали всички, ще перефразирам една поговорка - "Нашите са още в автобуса, а вие вече сте си събули гащите..."

Здравей колега :) Отдавна не сме си писали незнам защо ??? Няма смисъл да му обръщаш внимание на този.Все още съм на мнение,че отбора ви е класа над всички останали в България.Имам един колега съдия,който е държал съдийски норматив в Гнездото на Орли и остана очарован от базата ви.Даже е успял да говори със Марселинъо.Имате най-добрата база и отбора и заслужено според мен сте на първо място !!! А за измислените медийни атаки отвсякаде няма смисъл даже да коментирам-жалка история
Последна промяна от Обичам Левски на 30 сеп 2012 22:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
danimann
Контакти:

Мнениеот danimann » 30 сеп 2012 22:33

Ето това е най-хубавата статия откакто се помня.Отдавна имам същото мнение,но е още по-добре,че някой журналист ги написа.И за да не ме опрекне някой,че съм фен на Лудогорец,ще кажа,че съм фен на ЦСКА.Но просто ме е много яд,че българите сме адски завистлив народ и само знаем да плюем и да отричаме истината.Затова никога сме нямали ние футбол,ама никога.И дори казвам съвсем отговорно,че световното 94 беше или адски късмет или игра на много ама много пари(говоря за последните 2 мача на Франция).Прочетете горната статия и се замислете защо България няма да я има след 20 години.
П.с. Съвсем отговорно заявявам и се надявам отбора Локомотив (Пловдив) да бъде наказан по възможно най-строгия празвилник за селянията,в която не съм се и съмнявал,че могат да направят.Едно наказание,най-строго при това за онзи келеш,който вие всички уважавате ( Зума),затова че човек не може да скрие колко е малоумен и нагъл.Защото това,което е станало вчера на мача,е обидно за всички истински ценители на футбола.Другите вън от футбола,дори от България!!!!!! :evil:
ЕДНА БОРБА ЕДНА ЛЮБОВ ЕДИН ОТБОР -ЦСКА

Потребителски аватар
Обичам Левски
Контакти:

Мнениеот Обичам Левски » 30 сеп 2012 22:35

Лудогорец играят най-добрия футбол в България !!! Вместо да се опитаме всички останали отбори да станем като Лудогорец ние искаме да ги докараме до картофените ниви и селски футбол

Потребителски аватар
Pupper_
Контакти:

Мнениеот Pupper_ » 30 сеп 2012 22:36

По темата: момчета (и момичета) свиквайте. На върха е ветровито. Ще има атаки, провокации, плюнки ... Ще има мрънкане и подли номера. Но важното е крайната цел! Бъдете победители и не обръщайте внимание на ревльовците.

Потребителски аватар
russia

Мнениеот russia » 30 сеп 2012 22:40

Pupper_ написа:По темата: момчета (и момичета) свиквайте. На върха е ветровито. Ще има атаки, провокации, плюнки ... Ще има мрънкане и подли номера. Но важното е крайната цел! Бъдете победители и не обръщайте внимание на ревльовците.

Браво, подкрепям те напълно! Изображение
THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 30 сеп 2012 22:52

LSFC 1914 написа:
D.Georgiev написа:
LSFC 1914 написа:Домусчиев и тази година е купил титлата. Аз от една страна се радвам, че не дават жалкото ни и корумпирано първенство по телевизията :!:

Айде да ни посочиш спорните и неуспорими аргументи, които ще ти защитят мнението? Стига те ревали всички, ще перефразирам една поговорка - "Нашите са още в автобуса, а вие вече сте си събули гащите..."

Вие сте временно, но историята си остава ЗАВИНАГИ! Никога няма да достигнете славата на Левски и ЦСКА в Европа! Помни го.

Ау какъв аргумент, направо ме уби. Домусчиев наистина си купува титлата пак, просто постоянно влга в клуба си. Който се седи на едно място а се развива. За това бяха и единствените които отпаднаха нормално, макар и най-болезнено от Европа.
Този отбор тепърва ще се развива, защото там се работи правилно, разбира се и там има грешки на разтежа, но с много упорит труд и работа се поправят
Стига мислете като ултраси вредно е

dido77
Контакти:

Мнениеот dido77 » 30 сеп 2012 23:13

Ау какъв аргумент, направо ме уби. Домусчиев наистина си купува титлата пак, просто постоянно влга в клуба си. Който се седи на едно място а се развива. За това бяха и единствените които отпаднаха нормално, макар и най-болезнено от Европа.
Този отбор тепърва ще се развива, защото там се работи правилно, разбира се и там има грешки на разтежа, но с много упорит труд и работа се поправят
Стига мислете като ултраси вредно е

Респект, Милене. Като фен на Левски, това мнение само ти прави чест.
За мен също най-важното е, че продължаваме да се развиваме като отбор и стремежа е нещата да се правят така, както е в белите държави. Имам възможност да наблюдавам как наистина се работи здраво и съм убеден, че предстоят още по-добри дни за нас. Иначе грешките на растежа са неизбежни, важно е да не ги повтаряш, а благодарение на тях, да ставаш по-силен.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 30 сеп 2012 23:15

И каква всъщност е целта на статията, да се "вдигнат акциите" на Лудогорец ли? :roll: Като изключим феновете на Лудогорец и Локо, на никой не му пука имало ли е засада, фаул, картон в еди-коя си ситуация. Затова и никой (отново изключвайки пловдивчани) не е "плакал" срещу Лудогорец. Така че изрази като "В публичното пространство се наслои мнението..." са леко неуместни. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Лудогорец”