Минаха два дни, афекта ме напусна. Слаб Черноморец. По-слаб мач този сезон не бях виждал. Бяхме обезкървени от предходните мачове, в които за натрупани картони не игра основния ни разбивач Цонков. Контузията на Боли и липсата му унищожиха атаката и свежестта ни. Като за капак още в първата четвърт на мача загубихме и Асис, който получи контузия при оная контра-атака, когато бяхме трима на двама, а Миро Иванов го подсече отзад. За тази ситуация не получихме и нарушение дори. Точно тук са ми претенциите, защото за подобно нарушение се свирна дузпа и се показа жълт картон.

Паланков се нагърби с несвойствените задачи да изнася топката и да гради атаки. Нещо, което никога не му се е отдавало, но липсата на креативен материал наложи това. Атиф - беше слаб или по точно беше иглата на шевната машина, но когато до него не са Асис и Боли все едно му е скъсан конеца. Коце Дяков - все още не е възстановен след дългата контузия, а игровия му облик е на разстояние от тук до луната. Кишишев - от мач на мач се задъхва. Годинките му пречат вече и не знам дали е уместно да играе под напрежение. Венци Христов - той пък е все още млад и крехък. Във втори мач Херо го ползва, като таран, но е мнооого далеч от класата на Боли. Преслав влезе, като смяна, а на него му трябват минимум 15 минути за да се "разпали" в мача. Мелконян - също влезе, като смяна, но освен скорост не демонстрира нищо друго. С Асис не са сработени и не си усещат играта. В защита: Уалембо - противоречив играч. Според нас той е десен халф - не е защитник. Умее да центрира от движение и да дублира атаката по фланга, но когато трябва да се браним е неорентиран. В тази зона може да играе само в домакинските ни мачове, когато владеем топката и мачкаме противника. За гостувания - не става. Огъва се лесно и увисва, като прилеп в скална фуга. Гошо Терзиев - много се разви това 19 годишно момче. Стабилен е, но няма сигурността на човека от дясно. Много грешки на Уалембо покри. Пастата го усети и го "поущри" с жълт картон и с отсъждане на пресилени фалове. Марселиньо се опитваше да му изпроси аленг цвят на картона, като при всяко съприкосновение с него се гмуркаше, като водолаз на земята. Същия този Марселиньо усещаше благоразположението на съдията и си играеше "театъра". За съжаление и Терзиев усети неразположението на чернодрешко и не случайно реши да се пази за по-важните ни два кръга. Гошо каза в прав текст:
Всяко протягане на крака ми стана рисково, не знам дали ще доиграя мача...Е, доигра го, но Паланков ( важен играч с Цонков до себе си) получи "направлението". Траян Дянков. Викаме му векики. Винаги е с нас.Невероятен човек и спортсмен е. На няколко пъти получи тежки удари, но никой не ги видя, а публиката го обвини в симулация и излишно лежане. Траян никога не пада без причина и никога не прави гримаси без болка. Все пак - игра добре, но пък в много ситуации оставаше сам. В повечето случаи се справи - в два - не можа. Фо Поре. Беше несъсредоточен в този мач. Беше единствения, който се опази от провокации, но познавайки неговата суровост ( не само във визия) се изненадах на яда му след края на мача. Виждал съм го разочарован, но не и ядосан. Стоян Колев. Другия голям Човек в отбора. Направи, каквото можа, но и той попадна в нервна дупка, когато на два пъти поиска обяснение от страничния за не отсъдена засада. Дали има право ? Сигурно - щом си позволи да разкрие яда си, въпреки тихата си и скромна природа...
В общи линии не можах да позная отбора си, но признавам, че рядко съм ги гледал в така нагласена откъм съдийство среда. Колегата ми писа: "Да пикаеш срещу вятъра е обречена на опикаване работа". Много футболисти признават, че мачът за тях е свършил още след изгонването на Херо. Пастата е бил не по-малко ядосан и притеснен относно развоя на мача, а Марселиньо материализира след това неистовото му желание ( сигурно по-голямо от вашето) да "обърне" развоя на срещата веднага ...и успя. Незаитане на нарушение преди гола ви, изгонването на Херо, незачитане нарушението срещу Асис в головата ни атака и последвалата след това негова контузия, избирателния аршин в отсъждане на нарушения и, като за капак пресилената ( измислена) дузпа наклониха везните. Момчетата ни заявиха, че още след първото полувреме са предпочели да доиграят двубоя с мисъл за следващите мачове и да се пазят от картони или контузии. Странно защо Пастата свири и двата ни мача с вас. Индикации за пристрастие имаше и в Бургас, но пред наша публика нямаше как да бъде толкова нагъл, като оня ден.
Както и да е. Мачът вече е в историята, но колкото и да се опитвам да гледам безпристрастно на нещата друго обяснение за слабата ни игра( доколкото ни беше позволено да играем) освен нарушения феърплей нямам.
Що се касае за обвиненията, че не можем да губим. Ами не е така. Губили сме не веднъж и дваж, но когато аргументите за това са само футболни, какво да кажем. За загубата ни с Локо Пд имахме претенции за отменен наш гол, но всички се съгласихме, че може да се отсъди, може и да не се отсъди. Бяхме надиграни. След мача празнувахме заедно с феновете на Локо Пд и им честитихме победата лично...