28-ми кръг от "А" ПФГ: Лудогорец - Черноморец - 3:1

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Re: 28-ми кръг от "А" ПФГ: Лудогорец - Черноморец - 3:1

Мнениеот ntodorov » 14 май 2012 11:15

Искахте ретроспекция за играта на нашия отбор. Давам я.
Минаха два дни, афекта ме напусна. Слаб Черноморец. По-слаб мач този сезон не бях виждал. Бяхме обезкървени от предходните мачове, в които за натрупани картони не игра основния ни разбивач Цонков. Контузията на Боли и липсата му унищожиха атаката и свежестта ни. Като за капак още в първата четвърт на мача загубихме и Асис, който получи контузия при оная контра-атака, когато бяхме трима на двама, а Миро Иванов го подсече отзад. За тази ситуация не получихме и нарушение дори. Точно тук са ми претенциите, защото за подобно нарушение се свирна дузпа и се показа жълт картон. :shock: ...Както и да е.
Паланков се нагърби с несвойствените задачи да изнася топката и да гради атаки. Нещо, което никога не му се е отдавало, но липсата на креативен материал наложи това. Атиф - беше слаб или по точно беше иглата на шевната машина, но когато до него не са Асис и Боли все едно му е скъсан конеца. Коце Дяков - все още не е възстановен след дългата контузия, а игровия му облик е на разстояние от тук до луната. Кишишев - от мач на мач се задъхва. Годинките му пречат вече и не знам дали е уместно да играе под напрежение. Венци Христов - той пък е все още млад и крехък. Във втори мач Херо го ползва, като таран, но е мнооого далеч от класата на Боли. Преслав влезе, като смяна, а на него му трябват минимум 15 минути за да се "разпали" в мача. Мелконян - също влезе, като смяна, но освен скорост не демонстрира нищо друго. С Асис не са сработени и не си усещат играта. В защита: Уалембо - противоречив играч. Според нас той е десен халф - не е защитник. Умее да центрира от движение и да дублира атаката по фланга, но когато трябва да се браним е неорентиран. В тази зона може да играе само в домакинските ни мачове, когато владеем топката и мачкаме противника. За гостувания - не става. Огъва се лесно и увисва, като прилеп в скална фуга. Гошо Терзиев - много се разви това 19 годишно момче. Стабилен е, но няма сигурността на човека от дясно. Много грешки на Уалембо покри. Пастата го усети и го "поущри" с жълт картон и с отсъждане на пресилени фалове. Марселиньо се опитваше да му изпроси аленг цвят на картона, като при всяко съприкосновение с него се гмуркаше, като водолаз на земята. Същия този Марселиньо усещаше благоразположението на съдията и си играеше "театъра". За съжаление и Терзиев усети неразположението на чернодрешко и не случайно реши да се пази за по-важните ни два кръга. Гошо каза в прав текст:
Всяко протягане на крака ми стана рисково, не знам дали ще доиграя мача...Е, доигра го, но Паланков ( важен играч с Цонков до себе си) получи "направлението". Траян Дянков. Викаме му векики. Винаги е с нас.Невероятен човек и спортсмен е. На няколко пъти получи тежки удари, но никой не ги видя, а публиката го обвини в симулация и излишно лежане. Траян никога не пада без причина и никога не прави гримаси без болка. Все пак - игра добре, но пък в много ситуации оставаше сам. В повечето случаи се справи - в два - не можа. Фо Поре. Беше несъсредоточен в този мач. Беше единствения, който се опази от провокации, но познавайки неговата суровост ( не само във визия) се изненадах на яда му след края на мача. Виждал съм го разочарован, но не и ядосан. Стоян Колев. Другия голям Човек в отбора. Направи, каквото можа, но и той попадна в нервна дупка, когато на два пъти поиска обяснение от страничния за не отсъдена засада. Дали има право ? Сигурно - щом си позволи да разкрие яда си, въпреки тихата си и скромна природа...
В общи линии не можах да позная отбора си, но признавам, че рядко съм ги гледал в така нагласена откъм съдийство среда. Колегата ми писа: "Да пикаеш срещу вятъра е обречена на опикаване работа". Много футболисти признават, че мачът за тях е свършил още след изгонването на Херо. Пастата е бил не по-малко ядосан и притеснен относно развоя на мача, а Марселиньо материализира след това неистовото му желание ( сигурно по-голямо от вашето) да "обърне" развоя на срещата веднага ...и успя. Незаитане на нарушение преди гола ви, изгонването на Херо, незачитане нарушението срещу Асис в головата ни атака и последвалата след това негова контузия, избирателния аршин в отсъждане на нарушения и, като за капак пресилената ( измислена) дузпа наклониха везните. Момчетата ни заявиха, че още след първото полувреме са предпочели да доиграят двубоя с мисъл за следващите мачове и да се пазят от картони или контузии. Странно защо Пастата свири и двата ни мача с вас. Индикации за пристрастие имаше и в Бургас, но пред наша публика нямаше как да бъде толкова нагъл, като оня ден.
Както и да е. Мачът вече е в историята, но колкото и да се опитвам да гледам безпристрастно на нещата друго обяснение за слабата ни игра( доколкото ни беше позволено да играем) освен нарушения феърплей нямам.
Що се касае за обвиненията, че не можем да губим. Ами не е така. Губили сме не веднъж и дваж, но когато аргументите за това са само футболни, какво да кажем. За загубата ни с Локо Пд имахме претенции за отменен наш гол, но всички се съгласихме, че може да се отсъди, може и да не се отсъди. Бяхме надиграни. След мача празнувахме заедно с феновете на Локо Пд и им честитихме победата лично...
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 14 май 2012 11:21

Как пък един не се намери да коментирата играта на отбора от Бургас, ей така от кумова срама, поне един. А те го заслужаваха, с уникалния мач който изнесоха. То не бяха ювелирни подавания, техника на скорост, издръжливост, спиращи дъха голови положения и как дори за 20 секунди някой не полежа търкаляйки се по терена в опит да бави играта. И изведнъж идва някаква "торта", представител на мрачните тъмни сили и не им разрешава да запишат заслужена разгромна победа. Каква всеселенска несправедливост господи, каква мъка.
Като му гледам феновете на футбола ни, хич не се учудвам на какво дередже е. То затова футболистите ни никога не са виновни при загуба, всеки друг само не и те.

Дидо. Моли се никога да не си на нашето място. Тогава и думите от по-горния ми поуст няма да ти стигнат. Впрочем вие лежахте на терена в пъти повече. Ако ние бяхме истински БГ ОТБОР, а Херо бе загърбил същността си след онова 1:0 в 4-тата минута щяхме да си паркираме автобуса пред вратата и надали щяхте да имате шанса да ви свирнат и половината от това, което ви свирнаха. Игра се руши по-лесно отколкото да се състезаваш срещу вятъра. Нашите избраха последното и там вече ги обвинявам.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 14 май 2012 13:16

@ntodorov,
мерси за пространния анализ, но ми се струва, че трябва да минат още няколко дни за да погледнеш обективно.
Казваш за нарушение преди гола на Лудогорец, но и преди гола на Черноморец може би имаше нарушение - Шоко беше съборен в наказателното поле и това позволи на ваш играч да стреля, топката рикошира в гредата и друг футболист я вкара. Шоко не падна сам. Играчът от дясната му страна уж посегна за топката (която беше в краката на играч на Черноморец отляво на Шоко), а реално препъна Шоко, който остана да лежи, сигурен, че ще се свири нарушение. Така, че има някакъв баланс за нарушенията преди головете и на двата състава, да не говорим, че непосредствено преди гола на Лудогорец нямаше абсолютно никакво нарушение.
Казваш, че играчите ви са се пазели да не получат картони, но в началото на мача те играха крайно грубо и не получаваха картони. Лудогорец в никакъв случай не отвръщаше със същото. Беше прозрачно, че футболистите ви искаха да вземат мача и с цената на нарушения и на бавене, след като вкарахте гола си.
За засадите. Имаше една вдигната засада, която спря атака на Лудогорец. Аз бях по-близо до другата врата и не видях добре ситуацията, но виждах публиката на отсрещната трибуна. Какво ми направи впечатление - хората, които бяха наравно точно със страничния съдия скочиха като един и запротестираха. Точно тези, които бяха с неговата гледна точка.
Виж третия гол на Лудогорец. Колко е близо до засадата. Но няма засада. Перфектно пласиране. Но точно играчът който покрива Гъргоров с крачка напред вдига ръка. Истествено е играчът, който си мисли че оставя в засада Бадема да си мисли, че засада има. Но на повторението ясно се вижда, че няма. Така, че Стоян Колев може и да се е объркал. Лудогорец често правят комбинации, в които са доста близо до засадата.
Червеният картон - напълно заслужен. Това беше най-грубото (а и най-глупавото нарушение), което видях в мача.
Дузпата - за нея писах преди. Виж внимателно видеото. Марселиньо не симулира. Наистина е съборен. За пресилена дузпа може и да се говори, но за измислена е несериозно дори да се отваря дума. Марселиньо получаваше перфектно подаване и можеше да вкара гол.
Подробностите около състоянието на отбора ви обясняват защо играхте слабо. Може и да сте се пренавили или кой-знае какво.
[center]Изображение[/center]

dido77
Контакти:

Мнениеот dido77 » 14 май 2012 20:40

НТодоров, виждам че си свястно момче и оценявам стремежа ти да бъдеш обективен и обстоятелствен. Анализа ти е много интересен, но категорично не мога да се съглася с няколко неща. Преди първия ни гол абсолютно категорично няма нарушение - ситуацията се разигра на 10-15 метра от мен, а и изгледах десетки повторения. За ситуацията с Асис, предвид траекторията на топката също съм убеден, че няма фаул - за картон пък е несериозно да се говори. Дузпата определено е 50/50 и каквото и да отсъди там съдията, единия отбор задължително ще е недоволен. Относно изгонването на Херо, то нямаше нищо общо с гола ни, а стана заради забавяне при смяната на Асис и репликите му към четвъртия съдия (лично за мен много пресилено изгонване, без да знам какви точно реплики са си разменили). Без да ти звуча пристрасно, не виждам как така или иначе щяхте да устискате без допуснат гол до края на мача - просто около 35-40 мин видимо отпаднахте физически и вече нямаше и помен от пресата, която сравнително успешно упражнявахте.
Иначе от анализа ти, много ми хареса оценката ти за Уалембо - същото едно към едно се отнася и за наш Шоко. Много голяма част от неприятностите ни пролетния полусезон се получиха заради неговите нелепи грешки - включая и вашия гол.
Искрено ви желая да задържите третото място, без никакво съмнение го заслужавате заради играта си през цялото първенство!

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 15 май 2012 18:05

Шефът на Съдийската комисия към БФС Костадин Костадинов:
"Според мен драмата в Разград беше изкуствено създадена, защото не виждам в отсъжданията на съдията да има драма. Според нас Стефан Спасов се справи. Оценката му е добра, не мисля, че с нещо е повлиял на крайния резултат, въпреки претенциите на Херо. Не само, че заставаме зад съдията... всеки един човек, малко разбиращ от футбол, може да види, че повече претенции могат да имат от Лудогорец, а не от Черноморец".

http://gong.bg/view_article.php?article_id=270887
Дано спекулациите престанат!

Потребителски аватар
snakebite
Контакти:

Мнениеот snakebite » 15 май 2012 19:57

Колегата от Бургас трябва пак да изгледа мача. Няма никакви нарушения срещу Азис (там имаше контакт, но Миро Иванов избива топката), а срещу Шаешу - няма никакъв фаул Иван изби топката и залита, а Шаешу направи една крчака видя че топката се пое от наш играч и се строполи за да се спре атаката, абсолютна симулация !!!
Твърдя че не само има дузпа на Марселиньо ( главата му направи едно движение, както каза един колега като от камшичен удар) , а има и втора - Тинката Кишишев хваща с ръце Марселиньо... Има и червен картон за Улембо за задържане на Витиня, който го направи смешен и му е прекара между краката, ама айде с 10 човека да дава и още един картон, разбирам.
Бях говорил за една засада, за една върната топка уж играч от Черноморец - няма такава, така че се извинявам за това си мое твърдение !!
Единственото което е ощетил Черноморец е мисля един картон на Миро Иванов, но подобно влизане имаше и на Траян Дянков срещу Марселиньо!!

Искам и да се върна и на дузпата уж срещу Литекс , на ютуб се вижда ясно на забавен каданс че Минев избива ПЪРВО топката, и после от инерцията има контакт тяло в тяло с Галин Иванов ! Изгледайте клипчето внимателно, стига сте плюли Лудогорец !!Свалете си очилата и гледайте обективно !!!
ЛУДОГОРЕЦ
ПРЕДИ - НАШАТА ЧЕСТ, СЕГА - НАШАТА СЛАВА

http://forum.ludogorec.com/

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 15 май 2012 20:00

snakebite написа:Колегата от Бургас трябва пак да изгледа мача. Няма никакви нарушения срещу Азис (там имаше контакт, но Миро Иванов избива топката), а срещу Шаешу - няма никакъв фаул Иван изби топката и залита, а Шаешу направи една крчака видя че топката се пое от наш играч и се строполи за да се спре атаката, абсолютна симулация !!!
Твърдя че не само има дузпа на Марселиньо ( главата му направи едно движение, както каза един колега като от камшичен удар) , а има и втора - Тинката Кишишев хваща с ръце Марселиньо... Има и червен картон за Улембо за задържане на Витиня, който го направи смешен и му е прекара между краката, ама айде с 10 човека да дава и още един картон, разбирам.
Бях говорил за една засада, за една върната топка уж играч от Черноморец - няма такава, така че се извинявам за това си мое твърдение !!
Единственото което е ощетил Черноморец е мисля един картон на Миро Иванов, но подобно влизане имаше и на Траян Дянков срещу Марселиньо!!

Искам и да се върна и на дузпата уж срещу Литекс , на ютуб се вижда ясно на забавен каданс че Минев избива ПЪРВО топката, и после от инерцията има контакт тяло в тяло с Галин Иванов ! Изгледайте клипчето внимателно, стига сте плюли Лудогорец !!Свалете си очилата и гледайте обективно !!!

Между другото, камшичен удар и подобно отмятане на главата се получава и при игра рамо в рамо. Дори и да е по-твърдо, това трудно може да бъде нарушение. За останалото сте общо взето прави.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
subzero
Контакти:

Мнениеот subzero » 15 май 2012 20:05

snakebite написа:Колегата от Бургас трябва пак да изгледа мача. Няма никакви нарушения срещу Азис (там имаше контакт, но Миро Иванов избива топката), а срещу Шаешу - няма никакъв фаул Иван изби топката и залита, а Шаешу направи една крчака видя че топката се пое от наш играч и се строполи за да се спре атаката, абсолютна симулация !!!

Добре,бе пичове...Значи според вас Миро Иванов не е касапин. За мен е!!! Абсолютен касапин!!! Вече няма абсолютно никакъв смисъл да спорим. Мача отдавна свърши. Сега е по-важно да си вземем останалите. Проблемът остава за вас. Цяла България вече гледа по друг начин на "победите" ви. А и идва Жилина-примерно. ;)
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Мнениеот mad forest » 15 май 2012 20:14

subzero написа:

Добре,бе пичове...Значи според вас Миро Иванов не е касапин. За мен е!!! Абсолютен касапин!!! Вече няма абсолютно никакъв смисъл да спорим. Мача отдавна свърши. Сега е по-важно да си вземем останалите. Проблемът остава за вас. Цяла България вече гледа по друг начин на "победите" ви. А и идва Жилина-примерно. ;)

Симпатичен си ми , но извинявай си кон с капаци! След мача е ясно емоциите пречат и са замъглили съзнанието! Но щом цесекарите признават, че всъщност секира НЯМА за какво да говорим! Не познавам вашите футболист, но в началото имаше няколко много груби влизания, така че за какъв Миро Иванов ми говориш! Да влезе много грубо, но това е част от играта! Случва се в почти всеки мач или сега ще кажеш, че и те са купени! Пари в този мач съдията е взел само за наряда си и в главата на Херо!
Съжалявам, че го казвам, но колкото добър треньор е, още толкова глупаво избухва и пречи на вашия отбор с това!
Поздрави!
2012 - Шампион и носител на Купата на България!
2013 - Шампион на България!

Потребителски аватар
nedko
Контакти:

Мнениеот nedko » 15 май 2012 21:08

Какво го дъвчите още този мач!? Като позатихнаха емоциите се видя, че нито Черноморец е бил ощетяван, нито Херо пресилено изгонен, нито пък че дузпата била пресилена. Всичко това, ако беше на мач на всеки друг отбор, пък особено на ЦСКА, нямаше даже да му се обърне внимание. Тук едва ли не ни изкараха престъпници и се опитват да настроят хората срещу клуба. Хайде поспрете се малко и гледайте по-обективно. Видно е - Лудогорец надигра акулите и заслужено спечели. Предстоят ни още важни мачове и пожелавам успех на Лудогорец!

Върни се в “Лудогорец”