Corwin написа:Красавци, не можеш да разбереш, защото отборът от родния ти град е отбор с успехи и традиции в А група, а не отбор, който се мъчи да върже двата края в Б и В група. И все пак да ходиш да го подкрепяш винаги, защото си е отборът от града ти, но от малък си възпитан и си заобичал и друг отбор, защото в България никога не е било популярно да подкрепяш местния си отбор (с изключение на тези от големите градове с успехи). Радвай се, че си се родил там, а не в градове като Плевен, Русе, Шумен, Петрич, Смолян и т.н.

Колкото до сателитите - абсолютно си прав.
Мале, мале, какви болни теми сте разисквали.

Да взема да ви светна малко за нещата...

Единственият проблем що се отнася до живота в Смолян е, че хората тук са много бедни, няма абсолютно никаква работа, но въпреки тези проблеми хората са истински- ще те нахранят с топла гозба, ще те подслонят и ще кажат някоя добра дума за теб на всеки. Уверявам ви, няма нищо по-хубаво от това да се родиш в хубав и спокоен град като Смолян! Проблемът е, че немотията принуждава младите хора да се изселват от тук и се заробват в чужбина. А колкото до мачовете между Родопа- Левски, Родопа- ЦСКА и т.н. не говорете, защото някои от вас дори не са били родени, а аз тогава разбрах какво е уреден мач и какво не. Дотогава имах само съмнения, но тези комични изпълнения се запечатват в съзнанието завинаги! Мачовете с ЦСКА никога не са били уредени, докато с Левски бяха съмнителни абсолютно всичките- даже като гости си спомням Родопа надиграваше Левски на полувремето резултатът беше 0-0, а след това на бързо 4 гола и така... Но пък има нещо друго- в Родопа играеха много опитни футболисти първите два сезона с поне 10-годишен стаж във футбола, играли в Марек, Беласица, Берое, Ботев, ЦСКА, Левски,Литекс, Славия и т.н. Навън винаги сме имали проблеми с мачовете си, ние почти нямахме точки навън - много рядко. Но тук всички падаха на колене, уверявам ви! Питайте Гонзо той никога няма да забрави мача с Родопа, в който му посочиха вратата - и знаете ли защо, отиде след нарушението за ж.к. и наплю съдията. Е, кой ще ги търпи тия магарии! Цели три сезона бяхме в А група, а в първия ако не се лъжа бяхме на 6-то място в края на сезона. А най-важното е, че при капацитет от 3,500 някъде бяха в началото местата, стадионът се пълнеше до дупка и хората се катереха по паметници и скали, защото и тогава нямаха по 2 лв. да влязат като бели хора на стадиона.

Разровете се повечко и ще видите, че като домакини биехме абсолютно всички, единствено Литекс и Локо пд си вземаха мачовете много лесно- за мен лично и те бяха много съмнителни, но не твърдя със сигурност. (аз нямах възможност да отида на мачовете с Литекс, но радиото винаги е добър помощник в такива случаи).

Мачовете с ЦСКА бяха истински, гледал съм ги и съм единственият, който при головете на ЦСКА не сдържа емоциите си и извика "Гоол!" от сърце, а малко ме изгледаха на кръв от трибуните ама ми се размина тогава, хаха. Колкото до проблеми с феновете- най-големите простаци, които ходят само за да си мерят мъжеството на мачовете са феновете на Ботев- тези, които бяха дошли бяха някъде 30-40 човека, но са истински откачалки - не им пукаше въобще от Полиция и нищо ви казвам. Не казвам, че всички фенове на Ботев са такива, но не ви пожелавам да видите как изглеждаха тези 30-40 човека. Феновете на Локото и те са щури, но не са правили изцепки, то и мачовете се развиваха в тяхна полза, може и заради това да е.Така че не говорете глупости, без да знаете. За мен имаше един много съмнителен мач, бараж за А група с Конелиано- ние просто им го дадохме, понеже тогава нямаше как да се издържа отбора в А група! Чак вече на следващата година се класирахме при "майсторите" и мачкахме здраво наред основно като домакини! Но пък въпреки че се радвахме всички на един много добър отбор, при една среща с предишната Кметица тя сама си каза, че не е за разправяне в какво състояние е общината заради прането на пари в Родопа- а корените на Лудогорец, който е в момента, са изцяло свързани с Родопа. Нима ви се струва случайно, че разградчани се подготвяха в Смолян едно лято? Няма случайности в тоя живот! Във футбола основно се перат пари, това го знаем всички.