ММ1914 написа:Alex написа:ММ1914 написа:Гранд, в Европа са не-повече от 7-10 отбора /Реал, Милан, Байерн, Ливърпул, Барса, Юнайтед, Юве/ Отбори печелили и доказали се през различни периоди от време и връщали се пак на върха, не такива имали 5-6 силни години и после нищо. Има отбори, които са сред най-големите, но в момента не са във форма, обикновенно от грандовете има 2-3 отбора които едновременно са във форма/имат в момента комбинацията от страхотни играчи и треньор/.
Сега за капитана и за да разбереш че за 15-те си години нищо не си видял във футбола. Арсенал имаха капитан на има Фламини - е замина си, почти за без пари, не като Джерард от Ливърпул, който вече си беше в напреднала футболна възраст, а на много добра за футбол възраст. Направи справка в последните 20 години кои капитани са напускали Арсенал, мисля без Парлър всички. Капитанът ти е душата и сърцето на отбора, когато той си тръгне с трансфер от отбора - е значи не вижда нищо като перспектива. Като изключение е когато се скара с треньор или вече е на 33-35 години, някои просто искат ново предизвикателство. Това май решава кой отбор е от грандовете.
Другата простотия написана от теб. Естествено че ще изберат отбор в който имат шанс да спечелят нещо. Арсенал кога са спечелили нещо за последно в международен мащаб? Ако си европеец искаш ШЛ, не някаква умряла купа в Англия, за спечелването на която ще имаш честта да се ръгаш с Уест Хем, Саутхемптън, Кардиф и подобни отбори.
Еми, при това положение не знам как точно нарече Арсенал отбор малко над средното ниво. От тези седем отбора, които си изброил, два е очевидно, че са по-слаби от Арсенал, в директна елиминация срещу още два мисля, че Арсенал ще излезе победител. Байерн и Реал са фаворите, но не е чак толкова огромна ралзиката в класите, че да не е възможна изненада. Единствено Барса ми изглеждат непреодолими, просто защото играта и слабостите на Арсенал пасват идеално на стила на Барса.
Ако наистина си вярваш на написаното, ще изчакаме сезона да напредне и Арсенал да срещнат един от отборите, които съм изброил, тогава ще има съсредоточаваме се в първенството. Къде е КЕШ на този отбор? Някъде в бъдещето?
Първо, айде стига си пял тая стара песен! Всички фенове на Юнайтед, Ливърпул и Челси сте много смешни начи! Като спечелим един ден ШЛ на такива като тебе ще им завра купата в ГЪЗА! И помни, че това ще стане далеч преди някой от наречените от теб "грандове" да спечели купата два пъти поред! Второ, за какви европейци ми говориш? Ако анкетираш футболистите от Англия (особено англичаните), съм сигурен, че поне половината от тях ще ти отговорят, че за тях купата от Премиършип е много по-значима от ШЛ... Все пак, забравяш, че това са англичани и такива като нас никога няма да ги разберат! И трето, ти току що нарече грандове отбори като Нотингам форест, Аякс, Фейенорд, Астън Вила, Селтик, Стяуа, Цървена звезда и т.н.. Според моите разбирания, някои от тях наистина са, но не просто защото са спечелили една купа, а защото са изградили традиции, школи, известни играчи...