ММ1914 написа:Пич, Арсенал са отбор, добър, дори много добър, но ти самия би ли ги определил като гранд в Европа? Постижения - КНК и УЕФА, да и един загубен финал за КЕШ/ШЛ - Реймс имат два. Да построиха стадион, налагат млади играчи, но нищо повече. Грандовете са нещо по-различно. Можеш да наречеш черното бяло, но това не променя фактите, някога Арсенал да са били фаворит за спечелване на ШЛ?
Моля те, изброи ми грандовете в Европа сега. Примерно 5-10 най-силни отбора.
Освен всичко друго Арсенал имаха и кофти късмет със жребиите в Европа. Ако не броим Монако (аз съм голям фен на Раниери и според мен той създаде Челси на Моуриньо преди 12-13 години и също създаде един много добър Монако, които после беше на ръба да стигна 1/2-финал в ШЛ) във всички други случай Арсенал отпадаха от отбори като Барса и Байерн. В годината, когато Байерн помете всичко по пътя към титлата в ШЛ, само Арсенал загубиха на голове на чужд терен от тях. Не виждам отбор в Европа, който в момента да излезе срещу Арсенал и да го приеме за добър жребии и да не се страхува от тоя мач.
ММ1914 написа:С кои играчи това? Йозил е световна класа, Чех и той. Липсват още 9-15 човека за равностоен отбор.
Чех / Белерин / Джака / Йозил / Санчес (Уолкът също порасна и започна да играе много смислен футбол). Трябват още 1-2 трансфера на нивото на Йозил) и Арсенал по нищо няма да отстъпва, на нито един отбор в света. Пък и да се надяваме ,че някой ще се развие така че да заслужи място в отбора сред най-добрите (примерно Уайоби?!). И мисля, че една титла и примерно 1/2-финал в ШЛ тая година, ще накарат играчите да преподпишат и тия 1-2 трансфера да станат осъществими (и да си пожелаем най-сетна Гризман)
Тоя сезон силата на Арсенал е именно резервната скамейка. Те дотук все са с по 4-5 липсващи футболиста. Ако всички са здрави на пейката са играчи като: Рамзи/Жиру/Уелбек/Окслейд-Чембърлейн/Мертезакер.