Мнениеот Emmanuel » 05 сеп 2014 21:35
Пълната пародия на УЕФА! Оказа се, че хората там освен корумпирани (справка Легия Варшава) са и расисти! Но нека ви докажа това свое твърдение с факти. Няколко наши фена наричали румънците по време на мача със Стяуа на Национал Арена Букурещ цигани(факт, имаше такива възгласи, не ги одобрявам и не съм бил част от тях, внимавам какво излиза от устата ми както на стадиона, така и извън него) и по тази причина сладуранковците от УЕФА затварят сектор А за мача с Реал Мадрид! Защо? Нима е обидно да наречеш някого циганин? Циганина (не обичам думата ром, циганин е добра дума и в нея няма нищо лошо) е равен по стойност човек на българина, американеца и румънеца например. Та какво обидно има в това да те нарекат циганин. Аз съм българин, но за мен няма разлика между цигани, турци и българи, затова не приемам тези възгласи за обидни. Още повече имайки предвид факта, че поне 40% от онези румънци са си чистокръвни цигани, в което няма нищо лошо. Нашите не им викаха "Тъпи цигани" например, а просто цигани, мен ако ми викат българин на мач в Европа ще се пъча, а не обиждам. Та явно за УЕФА да те нарекат циганин е обидно, което ги прави расисти. Ако съм циганин бих се гордял с произхода си и бих осъдил УЕФА за отношението и. Цирка обаче продължава. Стотина фена на ЦСКА бяха в агитката на Стяуа на реванша и ни викаха "Турци сте!" Не виждам нещо обидно и в това, много голяма част от агитката е съставена от български турци и те също са равни по стойност човешки същества. Нима да си турчин е обидно? За мен не е. За УЕФА обаче да те нарекат турчин е десет пъти по обидно от това да те нарекат циганин, защото затвориха 60 000 стадион на Стяуа за мача им в Лига Европа! Значи ако наречеш някой циганин гърмиш с 6000 сектор, а турчин 60 000. Е не са ли расисти в УЕФА ми кажете. Не само считат някой национални принадлежности за обидни, ами даже ги и степенуват. Циганин 1точка, турчин 10 хахаха. А каква е истината? Всички сме равни по стойност и няма нищо обидно в горните скандирания. Обидни ги правят само предразсъдъците в умовете ни. Затова в УЕФА нека махнат първо предразсъдъците в собствените си умове и после да ми казват "Say no to the racism!" Защото те са расисти, а аз не съм