Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 09 фев 2014 00:37
По отношение на Лудогорец думата гранд звучи силно казано, дори по български стандарт. В България грандове на местно равнище са ЦСКА и Левски. Не защото сега са много силни, а с оглед на историята на участията им в родните турнири. С това не подценявам постиженията на Лудогорец, но ГРАНД не се става за година-2.. И пак повтарям: дори ЦСКА и Левски са грандове само на родна сцена.
Червените фенове да ме прощават: ЦСКА никога не е бил европейски гранд. Бил е отбор, който предизвиква уважение зад граница, кара противника да внимава, способен да бие почти всеки.. но на европейската сцена е далече от грандовете - отбори като Барса, Реал, Ман Юн, Милан, Ливърпул. Те и такива като тях са еврограндовете. Което не значи, че трябва да подценяваме успехите на ЦСКА, макар и да съм левскар пръв ще призная, че ЦСКА е евробоеца на България, поне в исторически план. Ние имахме шанса да ги заместим, не стана (Борат...). ЦСКА като история в ЕКТ е по напред не само заради доброто си класиране в ЕКТ през годините (1/2 финали и т.н.), което все пак се е постигало с малко мачове, но и заради имената, които стават жертви на ЦСКА, а отстраняването на 3 актуални шампиона на Европа наистина дава повод за гордост на червените. Тая част от историята на ЦСКА става дори забавна, защото времето, когато този отбор е детронирал шампиони отмина отдавна, но дори в последния си сблъсък с европейски първенец ЦСКА успя да спази традицията с победа на Анфийлд.. макар и за протокола.
Сините колеги ги разбирам защо опитват да изкарат своите най-най, но в този спор сме зад ЦСКА. Да, през последните 2 десетилетия червените ни отстъпват в ЕКТ, но за съжаление когато Левски се допря до големия футбол политиката на Борат ни осигури живуркане обратно в блатото, наречено БГ футбол. 1/4 финал в ЕКТ, Шампионска лига - групи.. и това беше. Просто се случи не когато трябва, случи се при грешния собственик.. и подема в Левски не беше използван правилно, парите също. Оттогава насам ми се иска едно: ако отново достигнем подобно ниво Батков да не е в Левски, собственик да ни е някой като Домусчиев или Ганчев, който да знае какво да прави нататък с отбора..
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein[/center]