plamen_ch написа: Да всички освен левскарите видях ,че Лудогорец се опитват да играят футбол.Вярно този път не винаги се получаваше,но това е пътят.
Няма нужда да се злорадства от тези, които не харесват разградския отбор.Като преглеждав дискусията май в тази категория спадат феновете на тима от Сухата река....
На тях ще задам един въпрос:
Кое боли повече да те ритне офицер с лачена обувка или циганин на бос крак?
Каква дискусия би имало ако всички са на едно мнение? Нормално е да има различни мнения.Аз пък бих казал, че носталгията по домуса мъчи феновете на червено/белите.И сега му се подмазват , а дано подхвърли някоя добра дума поне.
drvasko98 написа:Значи Лудогорец въобще не се дръпна в защита, а беше смачкан с преса, но нямаше никакво дърпане в защита, нито позиционно, нито по схема на игра, а всъщност трябваше да има.
С оглед на футбола, който Базел игра до 55-та минута (нападения със среднодълги пасове зад защитата с увличащ защитниците в предмостието Щокър) треньорът трябваше да промени защитната стратегия като:
1.Извади дясното си крило и включи Мантула, със задача да пази персонално Салах, като Кайсара получи по-голяма свобода.
2. Изтегли защитната линия с около 5 до 10 метра назад.
3. Даде указания на Златински и Дяков да не дават топката да стига до Щокър по възможност. Самият Сио беше обезличен, а останалите играчи на Базел не представляваха съществена заплаха за Стоянов.
4. И все пак някой да ми каже мотивът по който беше сменен Безяк при 2-1 току що станало. Платини да владее повече топката? ОК, но с 15-20 минути по-късно и не в тази позиция, а по-скоро зад Марселиньо.
Тези неща се виждаха от самолет по време на мача още първото полувреме. Затова на Стоев му пиша чисто 2. Голът през второто полувреме му дойде дюшеш да се изяви, но той го пропусна.
Ив.Стоянов каза ,че са се дръпнали в зашита да ги хванат на контри.Сио след 2 рия гол на Лудогорец имаше 2 чисти положения и вкара едно.Не знам кое е обезличаването.Както писах по-напред - никаква идея за игра срещу Базел.Лудогорец игра все едно играе срещу нашата Б група.Това отговаря на въпроса ти за смяна на Безяк.Пак въпроса опира до тактическата неграмотност на българските треньори и футболисти.Само Хубчев ми направи впечатление срещу Левски - гледа 15мин. стана пренареди отбора и Левски угасна.Ако тренера Лудогорец беше на ниво можеше поне да минимализира щетите.