Лудогорец - БАЗЕЛ 2-4 FT / плейоф ШЛ

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Re: Лудогорец - БАЗЕЛ 2-4 FT / плейоф ШЛ

Мнениеот GA_ veliki » 23 авг 2013 21:56

plamen_ch написа: Да всички освен левскарите видях ,че Лудогорец се опитват да играят футбол.Вярно този път не винаги се получаваше,но това е пътят.
Няма нужда да се злорадства от тези, които не харесват разградския отбор.Като преглеждав дискусията май в тази категория спадат феновете на тима от Сухата река....
На тях ще задам един въпрос:
Кое боли повече да те ритне офицер с лачена обувка или циганин на бос крак?

Каква дискусия би имало ако всички са на едно мнение? Нормално е да има различни мнения.Аз пък бих казал, че носталгията по домуса мъчи феновете на червено/белите.И сега му се подмазват , а дано подхвърли някоя добра дума поне.

drvasko98 написа:Значи Лудогорец въобще не се дръпна в защита, а беше смачкан с преса, но нямаше никакво дърпане в защита, нито позиционно, нито по схема на игра, а всъщност трябваше да има.
С оглед на футбола, който Базел игра до 55-та минута (нападения със среднодълги пасове зад защитата с увличащ защитниците в предмостието Щокър) треньорът трябваше да промени защитната стратегия като:
1.Извади дясното си крило и включи Мантула, със задача да пази персонално Салах, като Кайсара получи по-голяма свобода.
2. Изтегли защитната линия с около 5 до 10 метра назад.
3. Даде указания на Златински и Дяков да не дават топката да стига до Щокър по възможност. Самият Сио беше обезличен, а останалите играчи на Базел не представляваха съществена заплаха за Стоянов.
4. И все пак някой да ми каже мотивът по който беше сменен Безяк при 2-1 току що станало. Платини да владее повече топката? ОК, но с 15-20 минути по-късно и не в тази позиция, а по-скоро зад Марселиньо.

Тези неща се виждаха от самолет по време на мача още първото полувреме. Затова на Стоев му пиша чисто 2. Голът през второто полувреме му дойде дюшеш да се изяви, но той го пропусна.

Ив.Стоянов каза ,че са се дръпнали в зашита да ги хванат на контри.Сио след 2 рия гол на Лудогорец имаше 2 чисти положения и вкара едно.Не знам кое е обезличаването.Както писах по-напред - никаква идея за игра срещу Базел.Лудогорец игра все едно играе срещу нашата Б група.Това отговаря на въпроса ти за смяна на Безяк.Пак въпроса опира до тактическата неграмотност на българските треньори и футболисти.Само Хубчев ми направи впечатление срещу Левски - гледа 15мин. стана пренареди отбора и Левски угасна.Ако тренера Лудогорец беше на ниво можеше поне да минимализира щетите.
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
subzero
Контакти:

Мнениеот subzero » 23 авг 2013 22:05

tsonpen написа:
СВОБОДЕН написа:Лудогорец игра на върха на възможностите си в този момент. Базел е по-класния тим и логично и заслужено победи. Не разбрах само, защо Лудогорец след втория гол се дръпнаха така тотално назад. Така и така нямат здрава защита за такава игра(още срещу Партизан късмета ги покри) да си бяха играли нападателно до края независимо, че пак щяха да загубят.

Аз въобще не съм убеден, че Лудогорец сами са се дръпнали след втория гол. По-скоро Базел се хвърлиха с всички сили, защото резултатът никак не им изнасяше, а и може да са се притеснили, че може да стане още по-лошо за тях ако не променят нещата.
Не съм убеден също, че Лудогорец е играл на върха на възможностите си. Имаше няколко перфектни наши атаки, някои от които завършиха с прекрасни голове. Но в защита направихме няколко фрапантни грешки. Грешките едно, че бяха няколко и второ - играчите на Базел не пропуснаха да се възползват на 100% от тях. Имало е мачове в които защитата ни е била по-концентрирана.
Като гледах репортажи от другите прейофи, никак зле не сме стояли. При повече стегнатост в защитата, можеше да е съвсем друго. Но предвид позицията, в която се намираме, няма за какво да съжаляваме.
Не бива да изпускаме и другия елемент, а той е психологическия. През второто полувреме беше лесно да се разпознае неопитния в евротурнири мачове от опитния и рутинирания. Иначе, нашите атака не спраяха, имахме ги и след като останахме с 10 човека. Тогава дали ние се стегнахме, дали Базел не искаха повече да ни натискат - не знам.
И накрая - това е първи мач със съперник от такова ниво, когато се играе за нещо толкова важно, за каквото Лудогорец никога не е играл (както и почти всички български отбори). Трудно е да се прецени от един мач разлика в нивото, потенциал и т.н. Ще видим и следващия мач и играта в групите. Да не забравяме, че изтеглихме възможно най-тежкия жребий. При това Базел трябва да са приели много на сериозно този мач, предвид миналогодишното им отпадане на тази фаза. А и Лудогорец си е изградил образ на много неудобен съперник в предварителните кръгове на ШЛ. Базел е първият отбор, който няма проблеми с нас.

Чета и стигам до извода,че едните взеха мача на сериозно,а другите са взели себе си на сериозно. ;)
[center]Изображение[/center]
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

Потребителски аватар
siniq_fen
Контакти:

Мнениеот siniq_fen » 23 авг 2013 22:06

siniq_fen написа:Момчета , спокойно. Това е реалността ;) В ЛЕ ще имате повече поводи за радост :)
Днес ще отмъстим за Лудогорец , наплясквайки Швейцария в Универсиада! :twisted:

8-) 8-) 8-)
Само Левски!

Потребителски аватар
Неутрален58
Контакти:

Мнениеот Неутрален58 » 24 авг 2013 00:55

Много добре играха Лудогорец в този мач , да обърнеш Базел от 0:1 , до 2:1 малко отбори го умеят! Последните 30 минути класата на Базел вече си каза думата! Е класиране в Лига Европа си е сериозен успех , ние какво искаме, нашият футбол не може да претендира за кой знае какво с тези бюджети в Европа!

plamen_ch
Контакти:

Мнениеот plamen_ch » 24 авг 2013 08:21

Колко бе бюджетът на БАТЭ когато оправиха Левски?
Ако слушахме думите на Батков за "измислената държава" или коментарите по време на мача на Явор Недев относно отбора и стадиона на домакините то БАТЭ-тата трябваше направо да си полегнат на Подуянци ама не стана.....

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 24 авг 2013 13:14

plamen_ch написа:
miti4nia написа:Видяхме какво играят-Ганкиното.

Да всички освен левскарите видях ,че Лудогорец се опитват да играят футбол.Вярно този път не винаги се получаваше,но това е пътят.
Няма нужда да се злорадства от тези, които не харесват разградския отбор.Като преглеждав дискусията май в тази категория спадат феновете на тима от Сухата река....

Пламене, май пропуснах да те поздравя за това, че се оказа свестен човек, не кон с капаци. Знаеш, че много сме спорили и си бях изградил мнение, че си като някои от тези, за които истината няма смисъл. Но съм сгрешил. Радвам се, че коментираш реално нещата, защото една друга групичка показа, че достойнството е нещо, което никога явно не са имали.
Поздрави!
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
JACKO
Контакти:

Мнениеот JACKO » 24 авг 2013 14:32

tsonpen написа:
plamen_ch написа:

Да всички освен левскарите видях ,че Лудогорец се опитват да играят футбол.Вярно този път не винаги се получаваше,но това е пътят.

Пламене, май пропуснах да те поздравя за това, че се оказа свестен човек, не кон с капаци. Знаеш, че много сме спорили и си бях изградил мнение, че си като някои от тези, за които истината няма смисъл. Но съм сгрешил. Радвам се, че коментираш реално нещата, защото една друга групичка показа, че достойнството е нещо, което никога явно не са имали.
Поздрави!

Хм...някои хора не искат да повярват,други да го приемат,а на трети "капаците" са им заварени-"лошо Седларов",МНОГО ЛОШО!!
[offtopic]М/у другото съм ти фен tsonpen!Бъди жив и здрав.[/offtopic]

Потребителски аватар
JACKO
Контакти:

Мнениеот JACKO » 24 авг 2013 14:45

tsonpen написа:
plamen_ch написа:

Поздрави!

Хм...някои хора не искат да повярват,други да го приемат,а на трети "капаците" са им заварени-"лошо Седларов",МНОГО ЛОШО!!
[offtopic]М/у другото съм ти фен tsonpen!Бъди жив и здрав.[/offtopic]

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 24 авг 2013 18:26

Неутрален58 написа:Много добре играха Лудогорец в този мач , да обърнеш Базел от 0:1 , до 2:1 малко отбори го умеят! Последните 30 минути класата на Базел вече си каза думата! Е класиране в Лига Европа си е сериозен успех , ние какво искаме, нашият футбол не може да претендира за кой знае какво с тези бюджети в Европа!

Бюджета няма да даде на тренерите тактическа подготовка, нито на футболистите ще я даде.Пътя е кадърни треньори в школите където ги има.Той станал на 25-30г и да учи азбуката на тактиката във футбола
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
Tzar na bulgarite
Контакти:

Мнениеот Tzar na bulgarite » 24 авг 2013 18:54

GA_ veliki написа:
Неутрален58 написа:Много добре играха Лудогорец в този мач , да обърнеш Базел от 0:1 , до 2:1 малко отбори го умеят! Последните 30 минути класата на Базел вече си каза думата! Е класиране в Лига Европа си е сериозен успех , ние какво искаме, нашият футбол не може да претендира за кой знае какво с тези бюджети в Европа!

Бюджета няма да даде на тренерите тактическа подготовка, нито на футболистите ще я даде.Пътя е кадърни треньори в школите където ги има.Той станал на 25-30г и да учи азбуката на тактиката във футбола

Ти защото си големия разбирач, в България всеки от всичко разбира, като гледам кой олигофрен си сложил на аватара си, ясен си ми професоре, колко понятие имаш от футбол, аре ходи се скрии, и си гледай некадърния отбор, дето само преди кръг яде здравия пердах от същия треньор, понеже Вие имате пък най-големия доаен в професията - най-големия некадърник обиращ комисионни, смешник :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Лудогорец”