За мача - просто разглобихме "Локомотив"-а! Не знам какво друго да кажа - на терена имаше само един отбор, който се опитваше да играе футбол. "Черно-белите" нямаха никаква идея (отново) как да ни отбележат гол, просто бяха жалки с тия центрирания в наказателното при нарушения в центъра на терена. Общо взето играта им се изчерпваше с това и с безкрайните им симулации след като поведоха. От сърце съм се смял как Карвальо се гърчи като прегазено куче при най-лекото побутване. Да се радват жепейците, че мачът свърш само 1:2, че както беше тръгнало можеше им отбележим по един гол за всеки 1000 души от агитката им. Страхотени Марселиньо и Гъргоров! Във втори мач Бадема е в основата на успеха, като може да не бележи като останалите, но даде най-важните пасове и не спря да тича. С изключение на първите 20 мин Генчев и Дяков за пореден път спечелиха битката в центъра, където Велев беше с 5 човека. Защитата отнова направи така, че да не разберем, че Карвальо е на терена (освен със симулациите на голямото момче). Напълно се справиха и при гола не мога да виня никой, защото общо взето стана разбъркване.
Публиката - страхотна атмосфера, собено в началото на мача от страна на "локомотивци". След това обаче, както някой ми приказваше, че публиката им ще реши мача - съмнявах се, но се оказа точно така. Непрестанните им бомбички и факли ни помогнаха изключително много. Те не оставиха отбора си дори да опита натиск. След 1:2 никаква подкрепа не оказаха. Това ли беше прехвалената публика на "Локото"? Тази с големите усти? Богопомазаните, с които не може да се разговаря? Феновете им направиха победата ни изключително сладка! Един месец приготовления, то не бяха теми за мача, не издържаха и дори ни пуснаха темата и в нашия форум, хора се връщали от чужбина за финала и накрая какво стана? Изобщо не ми е жал за тези 9000 човека, само и единствено заради големите им усти и надменното им поведение, което демонстрират. Нека и тях малко да ги поболи, че сякаш бяха забрави какво е. Изпотрошиха стадиона на хората и унищожиха част от тревата. Пред сектора им беше като в Илиенци преди реконструкцията. Дори не останаха да уважат играчите си при награждаването. Просто нямам думи...