donpacko написа:Фенчица,недей да даваш коментари по неща които не ги вярвам въобще.Защото и аз съм от Разград и баща ми(обадих му се нарочно да го питам)от миналата година е пенсионер от тоя голям завод със основна заплата от 330 лева ИДВ-95 кинта(това какво е нямам си на идея),и някакви други добавки от 20 лева,ако мислиш че няколко стотинки за нощен труд на час е добре значи мислим различно,сега пиша защото си взела отношение по тия неща.Не те знам дали си карала някога смяна,и той ми каза,че такъв синдикален лидер е нямало който ДА НЕ Е бил на заплата във фабриката,спомня си за една която била задигнала членския внос и изчезнала.За друго нищо позитивно от синдикатите не се сеща да са направили за толкова време.Макар,че го каза,единственото хубаво на фабриката е,че е 8 часа,а да той не е от тия които останаха на работа,и сега си е на село и не го вълнува нищо,но сам той ми сподели,че не е нормално на смени да взема 400 кинта и купони 60,сега като пенсионер да взема 436 лева,има разлика,и о чудо нито еднин месец не му е взет за формитането на пенсията му от както БИОВЕТ е собственик на завода.
Последно давам мнение по този въпрос и спирам. Никъде не твърдя, че парите са много. Казах, че се получават редовно и се спазват всичко законови наредби, както и КТ. Баща ти е щастливец, че е успял да се пенсионира, защото аз, ти и много други хора, които работим в частния сектор и не ни осигуряват на реалната заплата едва ли ще имаме това щастие. По отношение на синдикатите. Баща ти не е запознат в детайли с нещата и не е хубаво да се дават подобни квалификации. "Една която задигнала членския внос"- цитирам те, е пълна лъжа! Няма как да се задигне членски внос, когато той е акумулиран като заеми на ВСК. Именно хората, които бяха съкратени, не си върнаха заемите покриха, се и около 10 човека от общо 500 не успяха да си вземат членския внос. Аз съм вътре в нещата участвах в ревизията и много добре знам за какво става въпрос. Много е лесно да набедиш някой просто ей така за да има виновен! Сега разбирам, че клюките и слуховете са много силен манипулатор, който може да унижи човек до огромна степен без да има и грам вина.