Лудогорец с 2 милиона приходи само от спонсори
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist
Re: Лудогорец с 2 милиона приходи само от спонсори
Дрън, дрън та пляс поредното изхвърляне на това мекотело Домусчиев. На този може да му се вярва колкото и на Борат. И тези които си мислят, че е точен нека да видят коментарите в bgrabotodatel.com какви са мненията за хювефарма и биовет.
tsonpen написа:Нека преценяваме хората по действията им! Проектът Лудогорец показва, че е направен с много мисъл и желание. Човек, който само разполага с пари не може да сътвори подобно нещо. Това не е просто отбор направен с пари и с цел да побеждава. Вижте играта, вижте настроението и реда на стадиона, вижте футболистите, които не се предават. Мачът в София беше много показателен. Допуснаха два гола за които сами си бяха виновни, веднага се взеха в ръце, но съдията почна с теслата и направо ги зачеркна. Не се предадоха и ставаха все по-напористи докато не обърнаха нещата и не започнаха да нахлуват като завоеватели в наказателното поле на противника.
За разлика от Литекс при Лудогорец е запазено оригиналното име и той ще разчита на външни рекламодатели, но за да се подпише дългосрочен договор трябва отборът да се докаже в А група. И аз очаквам да се появи лого на екипите след като от лятото са без реклама. Може би моментът е дошъл.
Също мисля, че Лудогорец може да се окаже печеливш проект. Макар, че дори и да е на минимална финансова загуба собственикът пак печели - положително обществено мнение и дава тласък на града в който е бизнеса му.
Струва ми се, че за Лудогорец се харчи доста премерено. Вижте надстрояването на стадиона - как става на етапи и всеки етап идва след като отборът докаже, че върви напред. Вижте футболистите - не са купили звезди с които да мачкат. Не са се концентрирали в това да имат само остър отбор за да обърнат първенството, а инвестират в добрата и красива игра, както и в школата едновременно с отбора. Това също е голяма разлика с Литекс. При Литекс школата идва много по-късно.
И друго - треньорът. Лудогорец го води същият човек още от преди влизането в Б група и 2-3 месеца преди Домусчиев да купи клуба. Повечето собственици на български отбори постоянно въртят някакви гръмки имена и много рядко някой изкарва дори и година на поста си. Също прави впечатление колко сериозни са на тема обучение и тренировки. Залагат на повечето работа. Като цяло имат ясни цели и не ги забравят, което е признак за сериозен бизнес.
Не познавам Домусчиев и в началото се отнесох дори негативно към него четейки материали по медиите. Бил съм участник в стартиращ бизнес с големи амбиции където се наливат милиони при поискване и имам някакво впечатление от този тип материя. Виждам, обаче че в Лудогорец ги няма негативите, които почти винаги съпровождат подобни проекти. Начинът по който се развива клубът ме накараха да променя мнението си и съм убеден, че Домусчиев наистина знае как да инвестира, иначе нещата нямаше да изглеждат така, както днес.
Какъв сериозен бизнес прави Домуса. Изтезава служителите си за сметка на неговите си прищявки.
houlta написа:Какъв сериозен бизнес прави Домуса. Изтезава служителите си за сметка на неговите си прищявки.
Нека те светна, че всичките му компании си имат мениджмънт. Наричам ги сериозен бизнес заради пазарите и оборота, който имат. Няма да седна да разглеждам компаниите му в подробности. Аз говоря за отбора като бизнес-проект и този бизнес-проект прави отлично впечатление.
[center]
[/center]

houlta написа:Дрън, дрън та пляс поредното изхвърляне на това мекотело Домусчиев. На този може да му се вярва колкото и на Борат. И тези които си мислят, че е точен нека да видят коментарите в bgrabotodatel.com какви са мненията за хювефарма и биовет.
Ти може да продължаваш да си дрънкаш и да си пляскаш и ще си останеш един недоказан комплексар. Има едно ядро българи които наричам "мрънкалници". Превърнали са се в едни мрънкащи и вечно недоволни хора. Губят способността си да виждат нормалното, реалното, красивото и доброто. Губят вярата, а с нея си отива и надеждата. На всичкото отгоре се опитват да насаждат негативизма си! Тия, които ги споменаваш ( за мненията им във форума на Бг работодател) са част от тях. Ти колко души познаваш, които са доволни от работодателя си? Ако ти си работодател дали ще са доволни от теб? Ще задоволяваш ли всеки един каприз на работниците си? Ще раздаваш ли достатъчно пари за заплати без да са показали резултат? И като са недоволни защо работят там? Никой никого не държи на сила нали? Ама нямат избор! А нее! Избор има, ама така им изнася! Стоят там и се натискат, защото знаят че на договореното число си вземат заплатките, и платената им годишна отпуска е сигурна! Осигуряват ги на реална заплата, получават бонуси, заплаща се извънареден труд, работно облекло, ваучери за храна и др. Това го знам защото член на семейството ми работи именно в Биовет!Колко частни фирми могат да си го позволят това? Имаш ли си на идея, че аз не знам какво е отпуска от 3 години? Когато не си наясно с нещата по добре не коментирай глупости! Премълчи си, иначе попадаш в онова ядро на "недоволните мрънкалници".
-
- Контакти:
fen4ica написа:houlta написа:Дрън, дрън та пляс поредното изхвърляне на това мекотело Домусчиев. На този може да му се вярва колкото и на Борат. И тези които си мислят, че е точен нека да видят коментарите в bgrabotodatel.com какви са мненията за хювефарма и биовет.
Ти може да продължаваш да си дрънкаш и да си пляскаш и ще си останеш един недоказан комплексар. Има едно ядро българи които наричам "мрънкалници". Превърнали са се в едни мрънкащи и вечно недоволни хора. Губят способността си да виждат нормалното, реалното, красивото и доброто. Губят вярата, а с нея си отива и надеждата. На всичкото отгоре се опитват да насаждат негативизма си! Тия, които ги споменаваш ( за мненията им във форума на Бг работодател) са част от тях. Ти колко души познаваш, които са доволни от работодателя си? Ако ти си работодател дали ще са доволни от теб? Ще задоволяваш ли всеки един каприз на работниците си? Ще раздаваш ли достатъчно пари за заплати без да са показали резултат? И като са недоволни защо работят там? Никой никого не държи на сила нали? Ама нямат избор! А нее! Избор има, ама така им изнася! Стоят там и се натискат, защото знаят че на договореното число си вземат заплатките, и платената им годишна отпуска е сигурна! Осигуряват ги на реална заплата, получават бонуси, заплаща се извънареден труд, работно облекло, ваучери за храна и др. Това го знам защото член на семейството ми работи именно в Биовет!Колко частни фирми могат да си го позволят това? Имаш ли си на идея, че аз не знам какво е отпуска от 3 години? Когато не си наясно с нещата по добре не коментирай глупости! Премълчи си, иначе попадаш в онова ядро на "недоволните мрънкалници".
+1

ludogorets1945 написа:fen4ica написа:houlta написа:Дрън, дрън та пляс поредното изхвърляне на това мекотело Домусчиев. На този може да му се вярва колкото и на Борат. И тези които си мислят, че е точен нека да видят коментарите в bgrabotodatel.com какви са мненията за хювефарма и биовет.
+1
Сега ще ти светна за някои неща и големия работодател и бизнесмен Домуса. Това е една истинска история за краха на БМФ.
Казвам се Деян Георгиев Кацов, До 17. 06. 2011г. работих в " Параходство Български морски Флот" АД на длъжност моряк. Имам 7 години работени в тази фирма, сега съм на 36г. Всичко беше наред до идването на новите собственици през август 2008г.,като до тази дата предприятието беше държавно и чудесно функциониращо и всички негови служители бяха доволни и живееха добре- както и техните семейства.След приватизация на едно РАБОТЕЩО предприятие, незнайно ЗАЩО? Всичко тръгна надолу, и защо ли никой не беше изненадан от това. Всяка приватизация в България води до сигурен крах!С идването си тези нови собственици неразбиращи нищо от кораби и корабоплаване съсипаха всичко, което е било градено до сега. Първо орязаха заплатите, премахнаха извънреден труд на екипажите, премахнаха валутните плащания и куп други работи и оставиха хората, които отиват далеч от дом и семейство да "се давят" за мизерни пари. Преди години си струваше да бъдеш моряк- изкарваха се ПАРИ, а сега лъжат и крадат и стават богати, на гърба на обикновения моряк. На 17. 06. 2011 бях съкратен,преди и след мен още около/ не е ясна цифрата/ 500-600 човека работещи в предприятието с мотив,че се бракуват 12 кораба и хората стават излишни. Почват се едни лъжи, че съкратените имат лоши атестации, че пак ще върнат някои като купят нови кораби и т.н. Да не говорим, че това което са купили са 5 китайски кораба/ китайците и кораби правят - като всичко китайско, което стига до нас/боклук. Съкратени- добре! Ама как съкратени- типично по техния подъл и некоректен начин! Задължават всички да прекратят трудовото правоотношение на основание чл.325.1- взаимно съгласие. Който откаже го заплашват с уволнение по друг член, точка, алинея. По този член според кодекса на труда на съкратения се полага изплащане на 4 месеца обезщетение от НОИ. НО! От НОИ получих Разпореждане, че парично обезщетение за безработица ми се отказва защото „Лицето няма осигуряване за 9 месеца от последните 15 месеца във фонд Безработица. Веднага извадих фишовете за работните си заплати за последните 2 години и установих,че за цялата 2010 година нямам плащане от работодателя си на перото –процент безработица. В дясната страна на фишовете за 2010г. липсва този процент удръжка и от там аз не мога да получавам „Парично обезщетение за безработица” след като съм работил 7 години в това предприятие, коректно и съвестно. Към момента в „ Параходство Български морски Флот" АД- не допускат съкратени до счетоводството, за да получим обяснения за действията им. От НОИ ми казаха,че поне 110 преди мен съкратени от предприятието са „ужилени” по този начин и не могат да получават обезщетение за безработица. Каква подлост! На съкратените хора така и така им е трудно, те правят да е още по трудно и то с измама и ощетяване на ДЪРЖАВАТА и укриване на дължими плащания от работодателя към НЕЯ. Попитах в НОИ дали мога сам да си внеса този процент безработица/ и да получавам паричното обезщетение, което ми се полага по закон/ за месеците, когато работодателя незнайно защо и известно за него не го е правил/, ми отговориха,че не може и,че това може да направи само работодателя ми. А той дали ще го направи? А защо не го е направил? Кой му дава право да ощетява нас и държавата!? Докога това беззаконие в „нашата” държава!? Тя въобще дали е наша или на такива като моите бивши вече „ коректни”работодатели!?
@houlta
Изместваш темата. Тук говорим за Лудогорец, не за фирмите на Домусчиев.
Но все пак да кажа две думи офтопик:
Обикновено купувачът оздравява закупеното предприятие и често това включва съкращения и преструктуриране. Държавата може да си позволи да има предприятие на загуба, но не и частният собственик. Докато е държавно всички плащаме загубите, но не се сещаме за това.
Трудовото законодателство не допуска работодател да осигурава работник без да му внася процент за безработица и болнични. Такова осигуряване е възможно само за самоосигуряващ се. Мисля, че въобще не е възможно работодател да направи подобно осигуряване на работник защото в платежното към НАП трябва да се попълни несъвместим параграф по ЕБК. Ако такова нещо е станало, то и НАП ще са сгазили безкрайно закона.
Ако модераторът прецени, нека изтрие тези мнения, които не се отнасят до футболния клуб.
Изместваш темата. Тук говорим за Лудогорец, не за фирмите на Домусчиев.
Но все пак да кажа две думи офтопик:
Обикновено купувачът оздравява закупеното предприятие и често това включва съкращения и преструктуриране. Държавата може да си позволи да има предприятие на загуба, но не и частният собственик. Докато е държавно всички плащаме загубите, но не се сещаме за това.
Трудовото законодателство не допуска работодател да осигурава работник без да му внася процент за безработица и болнични. Такова осигуряване е възможно само за самоосигуряващ се. Мисля, че въобще не е възможно работодател да направи подобно осигуряване на работник защото в платежното към НАП трябва да се попълни несъвместим параграф по ЕБК. Ако такова нещо е станало, то и НАП ще са сгазили безкрайно закона.
Ако модераторът прецени, нека изтрие тези мнения, които не се отнасят до футболния клуб.
[center]
[/center]

houlta историята ти е доста трогателна и не се съмнявам в достоверността. Поразрових се малко в нормативните документи за да видя дали се нарушават или има законова основа която позволява да бъдат заобиколени някои плащания. Материала е доста голям затова ще ти копирам линк, който можеш да разгледаш. Консултирах се и с други колеги (все пак не мога всичко да знам), които ми казаха, че принципно няма нарушение. При вас моряците има по специфична законова наредба, която може да се приложи. По отношение на законите и наредбите, се досещаш, че се гласуват и одобряват в парламента, а работодателя ги прилага, особено когато е в негов интерес е добре дошло.
По отношение на съкращенията, обезщетенията и социалните придобивки:
Съкращенията са преуритет на работодателя и за съжаление в доста случаи са неизбежни при условие, че има излишен персонал, на който не може да им се осигури заетост.
Обезщетенията са регламентирани в КТ. Ти казваш, че са ви принудили сами да напуснете!? Кой ти държа химикала в ръката и защо си подаде молбата?
Социалните придобивки са допълнителна договореност в Колективно трудовия договор, който е подписан между работодателя и синдикалните представители. Ако сте нямали такива, то те са били представители на работниците и служителите( това е по КТ), които са подписали този договор макар и ти да не знаеш. Ето тук работодателя пак не нарушава закона. Има и нещо друго. Така и така си освободен, убеден си, че си ощетен, защо не подаде жалба в инспекцията по труда? Защо не нае адвокат който да се занимае с казуса ти?
Искам да ме разбереш правилно. Не казвам, че работодателите не хитруват, но всеки такъв се стреми да се придържа към най ниските прагове на плащания, с цел намаляване на разходите.
Не мога да знам в БМФ мениджърския екип как работи, но това не е персонална вина на Домусчиев. Собственика назначава екип, който трябва да се справи с конкретни цели. Ти смяташ ли, че той в детайли знае как, какво, кой и защо? Не разбира се. Ще ти кажа защо така смятам!
През 2004 г Актавис Разград продаде част от активите си на Биовет. Аз работих там и бях председател на единия синдикат, но не бях на платена длъжност в предприятието а към синдикатите. Когато сделката стана факт, се срещнахме на работна среща с Управителя на фирмата т.е. г-жа Газдова. За Домусчиев само бяхме чували не го виждахме. Нещата започнаха много трудно. Нещо подобно както при вас.Съкращения, намаляване на социалните придобивки, спад при плащания на нощен и извънареден труд. Просто всичко се намали - толкова колкото е по закон!Нито по вече нито по малко! Хората започнаха да се изнервят. Нормално! Трябва да призная обаче, че до него момент, колегите в завода получаваха космически допълнителни суми към заплатите си, които именно ние бяхме договорили към КТД. Голяма част от тях не знаеха защо са на работа. Просто бяха заплатажии за сметка на други които се пръскаха от работа. Новия мениджъмнт обаче отказа да приеме тези условия и на общо събрание обяви мотивите си. Инвестиции и разширяване на производството, и прилагането на ДПП. Наистина това се направи и до ден днешен се инвестира и модернизира. По отношение на съкращенията. Трябва да ти призная, че ние много се опъвахме за начина на освобождаването и настоявахме среща със собственика. Такава се състоя и тогава за първи път се срещнахме с Домусчиев. Разговаряхме по вече от 4 часа. Запознахме го с предложенията на ръководството, както и с нашите предложения. Трябва да ти кажа, че аз очаквах много трудна и почти безполезна среща, но нещата се развиха в съвсем различна посока. Много внимателно ни изслуша, коментирахме договаряхме. Споразумяхме се така, че и двете страни да имат интерес. След подбора на персонала съкратените си получиха обезщетенията по КТ. Защо ти казвам всичко това? Защото вие нищо не сте направили да се защитите. Защото не сте искали лична среща със собственика! Цялата работа е свършена от мениджмънта в предприятието. Не мисли, че той в детайли знае всичко.Още нещо, Домусчиев не е 100% собственик на тези компании, има си и съдружници. Глупаво е да се обвинява персонално един човек. В заключение искам да ти кажа, че ако човек сам не се бори за правдата си, никой даром няма да му я даде. Каквото и да се говори за Домусчиев, моето мнение и впечатленията които имам от срещите си с него са позитивни. Той предлага това което смята за добро - който не му изнася да не приема. Аз реших да си запазя нервите и се отдадох на бизнес, защото разбрах, че каквото и да направиш никога, никой не е доволен. Когато поемеш такива отговорности и застанеш от другата страна тогава разбираш за какво става дума. Не обвинявам никой и това е моя преценка. До ден днешен нещата в Биовет вървят добре. Работа има, заплати редовно се получават, отпуски се ползват, извънареден и нощен труд се заплащат също. Всичко в нормите и премерено т.е. по закон! Това го знам, защото както ти казах член на семейството ми продължава да работи там. А аз не се влияя от работодател и няма кой да ме уволнява или назначава, но ако не си договоря бизнес сделките и не си свия разходите до минимум едва ли ще мога да разчитам на печалби. За отпуска и извънареден труд изобщо не може и дума да става.
Надявам се при теб сега нещата да се развият в положителна посока, искрено ти го пожелавам.
http://xn--2011-f4df8acr0bcxk4a.com/?page_id=113
По отношение на съкращенията, обезщетенията и социалните придобивки:
Съкращенията са преуритет на работодателя и за съжаление в доста случаи са неизбежни при условие, че има излишен персонал, на който не може да им се осигури заетост.
Обезщетенията са регламентирани в КТ. Ти казваш, че са ви принудили сами да напуснете!? Кой ти държа химикала в ръката и защо си подаде молбата?
Социалните придобивки са допълнителна договореност в Колективно трудовия договор, който е подписан между работодателя и синдикалните представители. Ако сте нямали такива, то те са били представители на работниците и служителите( това е по КТ), които са подписали този договор макар и ти да не знаеш. Ето тук работодателя пак не нарушава закона. Има и нещо друго. Така и така си освободен, убеден си, че си ощетен, защо не подаде жалба в инспекцията по труда? Защо не нае адвокат който да се занимае с казуса ти?
Искам да ме разбереш правилно. Не казвам, че работодателите не хитруват, но всеки такъв се стреми да се придържа към най ниските прагове на плащания, с цел намаляване на разходите.
Не мога да знам в БМФ мениджърския екип как работи, но това не е персонална вина на Домусчиев. Собственика назначава екип, който трябва да се справи с конкретни цели. Ти смяташ ли, че той в детайли знае как, какво, кой и защо? Не разбира се. Ще ти кажа защо така смятам!
През 2004 г Актавис Разград продаде част от активите си на Биовет. Аз работих там и бях председател на единия синдикат, но не бях на платена длъжност в предприятието а към синдикатите. Когато сделката стана факт, се срещнахме на работна среща с Управителя на фирмата т.е. г-жа Газдова. За Домусчиев само бяхме чували не го виждахме. Нещата започнаха много трудно. Нещо подобно както при вас.Съкращения, намаляване на социалните придобивки, спад при плащания на нощен и извънареден труд. Просто всичко се намали - толкова колкото е по закон!Нито по вече нито по малко! Хората започнаха да се изнервят. Нормално! Трябва да призная обаче, че до него момент, колегите в завода получаваха космически допълнителни суми към заплатите си, които именно ние бяхме договорили към КТД. Голяма част от тях не знаеха защо са на работа. Просто бяха заплатажии за сметка на други които се пръскаха от работа. Новия мениджъмнт обаче отказа да приеме тези условия и на общо събрание обяви мотивите си. Инвестиции и разширяване на производството, и прилагането на ДПП. Наистина това се направи и до ден днешен се инвестира и модернизира. По отношение на съкращенията. Трябва да ти призная, че ние много се опъвахме за начина на освобождаването и настоявахме среща със собственика. Такава се състоя и тогава за първи път се срещнахме с Домусчиев. Разговаряхме по вече от 4 часа. Запознахме го с предложенията на ръководството, както и с нашите предложения. Трябва да ти кажа, че аз очаквах много трудна и почти безполезна среща, но нещата се развиха в съвсем различна посока. Много внимателно ни изслуша, коментирахме договаряхме. Споразумяхме се така, че и двете страни да имат интерес. След подбора на персонала съкратените си получиха обезщетенията по КТ. Защо ти казвам всичко това? Защото вие нищо не сте направили да се защитите. Защото не сте искали лична среща със собственика! Цялата работа е свършена от мениджмънта в предприятието. Не мисли, че той в детайли знае всичко.Още нещо, Домусчиев не е 100% собственик на тези компании, има си и съдружници. Глупаво е да се обвинява персонално един човек. В заключение искам да ти кажа, че ако човек сам не се бори за правдата си, никой даром няма да му я даде. Каквото и да се говори за Домусчиев, моето мнение и впечатленията които имам от срещите си с него са позитивни. Той предлага това което смята за добро - който не му изнася да не приема. Аз реших да си запазя нервите и се отдадох на бизнес, защото разбрах, че каквото и да направиш никога, никой не е доволен. Когато поемеш такива отговорности и застанеш от другата страна тогава разбираш за какво става дума. Не обвинявам никой и това е моя преценка. До ден днешен нещата в Биовет вървят добре. Работа има, заплати редовно се получават, отпуски се ползват, извънареден и нощен труд се заплащат също. Всичко в нормите и премерено т.е. по закон! Това го знам, защото както ти казах член на семейството ми продължава да работи там. А аз не се влияя от работодател и няма кой да ме уволнява или назначава, но ако не си договоря бизнес сделките и не си свия разходите до минимум едва ли ще мога да разчитам на печалби. За отпуска и извънареден труд изобщо не може и дума да става.
Надявам се при теб сега нещата да се развият в положителна посока, искрено ти го пожелавам.
http://xn--2011-f4df8acr0bcxk4a.com/?page_id=113
Фенчица,недей да даваш коментари по неща които не ги вярвам въобще.Защото и аз съм от Разград и баща ми(обадих му се нарочно да го питам)от миналата година е пенсионер от тоя голям завод със основна заплата от 330 лева ИДВ-95 кинта(това какво е нямам си на идея),и някакви други добавки от 20 лева,ако мислиш че няколко стотинки за нощен труд на час е добре значи мислим различно,сега пиша защото си взела отношение по тия неща.Не те знам дали си карала някога смяна,и той ми каза,че такъв синдикален лидер е нямало който ДА НЕ Е бил на заплата във фабриката,спомня си за една която била задигнала членския внос и изчезнала.За друго нищо позитивно от синдикатите не се сеща да са направили за толкова време.Макар,че го каза,единственото хубаво на фабриката е,че е 8 часа,а да той не е от тия които останаха на работа,и сега си е на село и не го вълнува нищо,но сам той ми сподели,че не е нормално на смени да взема 400 кинта и купони 60,сега като пенсионер да взема 436 лева,има разлика,и о чудо нито еднин месец не му е взет за формитането на пенсията му от както БИОВЕТ е собственик на завода.
По принцип това е спортен форум,всички знаем какви големи душички са нашите футболни босове,как всичките им пари,не са придобити чрез експлоатация или далавера.Така,че тия предни коментари са за някаква друга тема.