Мнениеот tsonpen » 05 дек 2011 15:09
Нека преценяваме хората по действията им! Проектът Лудогорец показва, че е направен с много мисъл и желание. Човек, който само разполага с пари не може да сътвори подобно нещо. Това не е просто отбор направен с пари и с цел да побеждава. Вижте играта, вижте настроението и реда на стадиона, вижте футболистите, които не се предават. Мачът в София беше много показателен. Допуснаха два гола за които сами си бяха виновни, веднага се взеха в ръце, но съдията почна с теслата и направо ги зачеркна. Не се предадоха и ставаха все по-напористи докато не обърнаха нещата и не започнаха да нахлуват като завоеватели в наказателното поле на противника.
За разлика от Литекс при Лудогорец е запазено оригиналното име и той ще разчита на външни рекламодатели, но за да се подпише дългосрочен договор трябва отборът да се докаже в А група. И аз очаквам да се появи лого на екипите след като от лятото са без реклама. Може би моментът е дошъл.
Също мисля, че Лудогорец може да се окаже печеливш проект. Макар, че дори и да е на минимална финансова загуба собственикът пак печели - положително обществено мнение и дава тласък на града в който е бизнеса му.
Струва ми се, че за Лудогорец се харчи доста премерено. Вижте надстрояването на стадиона - как става на етапи и всеки етап идва след като отборът докаже, че върви напред. Вижте футболистите - не са купили звезди с които да мачкат. Не са се концентрирали в това да имат само остър отбор за да обърнат първенството, а инвестират в добрата и красива игра, както и в школата едновременно с отбора. Това също е голяма разлика с Литекс. При Литекс школата идва много по-късно.
И друго - треньорът. Лудогорец го води същият човек още от преди влизането в Б група и 2-3 месеца преди Домусчиев да купи клуба. Повечето собственици на български отбори постоянно въртят някакви гръмки имена и много рядко някой изкарва дори и година на поста си. Също прави впечатление колко сериозни са на тема обучение и тренировки. Залагат на повечето работа. Като цяло имат ясни цели и не ги забравят, което е признак за сериозен бизнес.
Не познавам Домусчиев и в началото се отнесох дори негативно към него четейки материали по медиите. Бил съм участник в стартиращ бизнес с големи амбиции където се наливат милиони при поискване и имам някакво впечатление от този тип материя. Виждам, обаче че в Лудогорец ги няма негативите, които почти винаги съпровождат подобни проекти. Начинът по който се развива клубът ме накараха да променя мнението си и съм убеден, че Домусчиев наистина знае как да инвестира, иначе нещата нямаше да изглеждат така, както днес.
[center]

[/center]