Футболист става фен! - Станислав Стоянов

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
more
Контакти:

Футболист става фен! - Станислав Стоянов

Мнениеот more » 23 мар 2011 09:21

Да изкараш 12 години в един клуб си е невероятно постижение в съвременния футбол. За това говори и фактът, че в момента в елитната ни дивизия с подобно нещо може да се похвали само един играч. От 1999 г. насам на "Тича" се извъртяха 9 треньори и над 150 футболисти, но Станислав Стоянов неизменно е в състава на "Черно море". 34-годишният халф вече натрупа над 200 мача за тима в елита, а с тези и в предишния му тим "Добруджа" цифрата минава 300.
След толкова много време със зелено-бялата фланелка, "Черно море" се е превърнал в неразривна част от живота му. Нещо скъпо на сърцето, както споделя самият той. "Дали ще съм на стадиона, или в моя апартамент няма значение. И двете места ги чувствам еднакво силно като мой дом", разкри Стоянов. Трудно му е да обясни какво го е накарало да се задържи 12 години на едно място, уточнявайки, че явно така е било писано. "Във Варна срещнах най-важния човек в моя живот - приятелката ми Звезда. Още с идването ми се влюбих и в града - най-добрият за живеене. "Черно море" пък е отбор със страхотни традиции, към който през годините се привързах страшно много. Всички тези неща, събрани на едно място, може би дават отговора защо останах тук толкова дълго", каза още Станислав.
За 12 сезона на "Тича" той е играл на почти всички постове на терена. При Ради Здравков и Божил Колев е офанзивен полузащитник, при Вили Вуцов опорен халф, при Илиан Илиев десен бек, а при Ясен Петров ляв бек. През последните години пък помага там, където има нужда. Стоянов призна, че най-щастливият момент за него през всичкото това време са участията на "моряците" в евротурнирите. "Никога няма да забравя датата 2 октомври 2008 г. - мачът с "Щутгарт" в Германия. Този двубой беше нещо наистина уникално. Ако ще да изиграеш и само два мача в Европа, то всичко си е струвало. Усещането не може да се сравни с нищо друго", заяви вторият капитан на "моряците" и допълни, че мечтае отново да играе в турнирите от Стария континент до края на кариерата си.
Той не можа да отговори с точност на въпроса кога ще окачи бутонките на пирона. Бе категоричен обаче, че няма да играе за нито един друг тим освен "Черно море". "Все още чувствам, че има с какво да помогна на отбора. Искам да остана в тима възможно най-дълго. Докога обаче, ще прецени треньорският щаб и ръководството. В момента, в който решат, че повече не съм нужен, то спирам с футбола. Дори да чувствам, че мога да играя още. Нямам намерение да ходя в "Б" група или в друг клуб от елитната дивизия. Ще завърша кариерата си със зелено-бялата фланелка", каза също Стоянов. Опитният футболист планира да остане във футбола и след изиграването на последния официален мач в своя живот. За това през август ще се запише за треньорските курсове в школата към НСА. "Желанието ми е след края на кариерата да продължа да работя в "Черно море", призна Станислав.
Чрез "Позвънете: ВестникЪт" той пожела да поздрави всички привърженици на тима, които през годините са го подкрепяли. "Мисля, че сега е много подходящ момент да изразя уважението си към тях. През последните години бях съпътстван от доста контузии, но те винаги бяха зад мен. Нали обичат да казват, че съм един от тях. Сега е моментът аз да им отвърна "момчета, аз съм един от вас". Рано или късно ще бъда до вас на трибуните и заедно ще подкрепяме "Черно море". Всички тези години ме направиха върл привърженик на тима", заключи с усмивка Станислав Стоянов.

Успехи на Стънката в треньорската кариера и много радости вече като фен на моряците!Успех! :)
С ДУЗПИ БИЕ, ОТ ДУЗПИ ОТПАДА - ЩО Е ТО ?

daniel875 написа:След "Левски" и ЦСКА, "Ботев", Локомотив Пловдив, Локомотив София и в последните години "Литекс" вие сте най - бутаният отбор в България. Какво повече искате?

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Re: Футболист става фен!

Мнениеот boys85 » 23 мар 2011 10:15

Браво Стъни! Завинаги един от нас!

Потребителски аватар
mursusaid
Контакти:

Мнениеот mursusaid » 23 мар 2011 11:17

Поклон и уважение към такива футболисти.Завинаги един от нас!
За вас моряци ний живеем...

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 23 мар 2011 11:56

Това е доказателство,че в спорта и в живота най-ярка диря оставят хората със СЪРЦЕ,а то у СТЪНИТО е наистина огромно и отдадено на Черно Море.В друга тема казах наскоро-израстнал съм с неговата кариера и за моето поколение моряци тръгнали по стадионите 1998-1999 Черно Море започва от СТАНИСЛАВ.Имало е много големи хора на думи,страхотни просто,но на дела,когато се доказва клубна вярност един бе човекът!Аплодисметни за него.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
wicked1913
Контакти:

Мнениеот wicked1913 » 23 мар 2011 12:23

Поклон! Голям човек, голямо сърце :!:
фалшива коса - фалшив футбол!

Потребителски аватар
ЧерноМореВарна
Контакти:

Мнениеот ЧерноМореВарна » 23 мар 2011 14:15

На Станислав трябва да му се открие барелеф на Тича. Говоря сериозно, аз лично му се възхищавам

Потребителски аватар
varnafen
Контакти:

Мнениеот varnafen » 23 мар 2011 15:47

В другия фовум бяхме правили статитика за новата история на Черно море.

Топ 10 по мачове и по голове.

Изчезна някъде.

Някой дали може да даде актуалното подреждане - или да го сглобим отново?

Потребителски аватар
Mourinio
Контакти:

Мнениеот Mourinio » 23 мар 2011 15:52

След като приключи с футбола, трябва да му се даде пост като изпълнителен директор или като старши-треньор, от такива личностти има нужда Черно море, радвам се, че в клуба има такива хора като Стънито 8-)
---------------------------------------
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913

Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''

Потребителски аватар
rodman
Контакти:

Мнениеот rodman » 23 мар 2011 17:09

Голям!!!
Eлате на стадиона и се забавлявайте, отърсете се от тежкото ежедневие и си подкрепете отбора за 90 минути!! И-и-и..., намерете си друго място за избиване на комплексите :)

Потребителски аватар
GrEeN-FaN
Контакти:

Мнениеот GrEeN-FaN » 23 мар 2011 21:53

Станислав Стоянов! Евала Стъни велик си наистина много голям човек такъв като него не съм виждал никога и винаги когато влиза и сега срещу Цска настръхвам като влезе нищо ,че е на години :) САМО ЧЕРНО МОРЕ!

Върни се в “Черно море”