След толкова много време със зелено-бялата фланелка, "Черно море" се е превърнал в неразривна част от живота му. Нещо скъпо на сърцето, както споделя самият той. "Дали ще съм на стадиона, или в моя апартамент няма значение. И двете места ги чувствам еднакво силно като мой дом", разкри Стоянов. Трудно му е да обясни какво го е накарало да се задържи 12 години на едно място, уточнявайки, че явно така е било писано. "Във Варна срещнах най-важния човек в моя живот - приятелката ми Звезда. Още с идването ми се влюбих и в града - най-добрият за живеене. "Черно море" пък е отбор със страхотни традиции, към който през годините се привързах страшно много. Всички тези неща, събрани на едно място, може би дават отговора защо останах тук толкова дълго", каза още Станислав.
За 12 сезона на "Тича" той е играл на почти всички постове на терена. При Ради Здравков и Божил Колев е офанзивен полузащитник, при Вили Вуцов опорен халф, при Илиан Илиев десен бек, а при Ясен Петров ляв бек. През последните години пък помага там, където има нужда. Стоянов призна, че най-щастливият момент за него през всичкото това време са участията на "моряците" в евротурнирите. "Никога няма да забравя датата 2 октомври 2008 г. - мачът с "Щутгарт" в Германия. Този двубой беше нещо наистина уникално. Ако ще да изиграеш и само два мача в Европа, то всичко си е струвало. Усещането не може да се сравни с нищо друго", заяви вторият капитан на "моряците" и допълни, че мечтае отново да играе в турнирите от Стария континент до края на кариерата си.
Той не можа да отговори с точност на въпроса кога ще окачи бутонките на пирона. Бе категоричен обаче, че няма да играе за нито един друг тим освен "Черно море". "Все още чувствам, че има с какво да помогна на отбора. Искам да остана в тима възможно най-дълго. Докога обаче, ще прецени треньорският щаб и ръководството. В момента, в който решат, че повече не съм нужен, то спирам с футбола. Дори да чувствам, че мога да играя още. Нямам намерение да ходя в "Б" група или в друг клуб от елитната дивизия. Ще завърша кариерата си със зелено-бялата фланелка", каза също Стоянов. Опитният футболист планира да остане във футбола и след изиграването на последния официален мач в своя живот. За това през август ще се запише за треньорските курсове в школата към НСА. "Желанието ми е след края на кариерата да продължа да работя в "Черно море", призна Станислав.
Чрез "Позвънете: ВестникЪт" той пожела да поздрави всички привърженици на тима, които през годините са го подкрепяли. "Мисля, че сега е много подходящ момент да изразя уважението си към тях. През последните години бях съпътстван от доста контузии, но те винаги бяха зад мен. Нали обичат да казват, че съм един от тях. Сега е моментът аз да им отвърна "момчета, аз съм един от вас". Рано или късно ще бъда до вас на трибуните и заедно ще подкрепяме "Черно море". Всички тези години ме направиха върл привърженик на тима", заключи с усмивка Станислав Стоянов.
Успехи на Стънката в треньорската кариера и много радости вече като фен на моряците!Успех!