Varna - Sofiq

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Quentin
Контакти:

Varna - Sofiq

Мнениеот Quentin » 29 ное 2008 13:11

Изображение

Колко от вас четат ‘7 дни спорт’, посещават gong.bg, sportal, *** или някоя от десетките спортни медии ? Колко от вас гледат ‘Спортен свят’ ? Колко от вас са прочели/видели/чули нещо за варненските отбори от тези медии ?

‘Черно море’ и ‘Спартак’ са пренебрегвани тотално, и не само те, всички отбори различни от ‘Левски’, ЦСКА, ‘Славия’ или ‘Локомотив’ СОФИЯ са низвергнати от медиите. Как да се очаква първенството да предизвиква интерес сред обикновените хора извън великата, могъща, процъфтяваща и незаинтересована от останалите нисши градове София, след като те не знаят нищо за собствените си отбори ! Просто защото хората, които трябва да им кажат тези неща не го правят !

Защо ни занимаваха 3 седмици само с провала на ‘Левски’ срещу БАТЕ и ‘Жилина’, и то с едни и същи статии, където само името на съперника беше редактирано ? Защо през този период бяха публикувани 2 странички общо във вестниците и още 15 реда общо във всички сайтове за ‘Черно Море’, който беше на 10 минути от отстраняването на ‘Щутгарт’ !? Отборът, който донесе най-голям коефициент на България в тазгодишните Евротурнири, отборът който записа победа !!!

Защо когато идва варненското дерби във вестника това е отразено на половин страничка ?! А цяла седмица ни занимават с ‘Левски’ – ЦСКА, което в крайна сметка се оказва среща, която е по-обикновена дори от мача между ‘Миньор’ Пк и ‘Локо’ Мз ?! Да, това са отборите с най-много фенове в България, но не са единствените! Сигурен съм, че ако в спортните вестници имаше страница с некролози, то именно там щяха да бъдат поставени варненските отбори !!

Защо, когато ‘Славия’ имат годишнина цяла седмица се пише за тях ? Дори ‘Ботев’ Пловдив е по-отразен от ‘Черно море’, 2 страници на ден за подписани само от Бареков, освен него има и още! А когато ‘Черно Море’ навърши 95 години нямаше дори най-обикновено поздравление ? ‘Спартак’ навършват 90 години т.г. но дали някой ще им обърне внимание ?!

Аз съм фен на ‘Черно Море’ обожавам отбора, но не мразя ‘Спартак’, мразя ‘Левски’ от дъното на душата си, мразя слугинажа на медиите към софийските отбори !!

Трябва споровете между спартаклии и моряци да бъдат загърбени. Трябва да се обединят в спор Варна – София, трябва да спрем да си сме слепи за истинския проблем, който не е, че Варна е тясна за двата отбора! Нека запазим футболната си омраза и различия единствено за деня на варненското дерби, нека бъдем обединени до тогава и след това отново!

Нека се обединим в спортна медия, която да защитава интересите на варненските отбори по примера на мадридските, миланските, торинските и барселонските, които стоят плътно зад отборите си и ги подкрепят като по този начин им позволяват да съществуват, защото надали има по-мощно оръжие от тях!
Не на разделението на ‘плебеи’ и ‘еклери’, да на обединението срещу шопското високомерие и пренебрежение !

Хемингуей е казал нещо! Коя е истинската провинция ?

army_boy

Re: Varna - Sofiq

Мнениеот army_boy » 29 ное 2008 13:27

Аз съм фен на ‘Черно Море’ обожавам отбора, но не мразя ‘Спартак’, мразя ‘Левски’ от дъното на душата си, мразя слугинажа на медиите към софийските отбори !!

ПРАВИ СИ БРАТО. И АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ВСИЧКО ДА СЕ ВЪРТИ САМО ОКОЛО НАС И РОГАТА, АМА Е ТАКА. ПРОСТО ТАКА НЯМА КАК ДА ПОВДИГНЕМ ИНТЕРЕСА КЪМ БГ ПЪРВЕНСТВОТО.

army_boy

Мнениеот army_boy » 29 ное 2008 13:35

ОМРАЗАТА КЪМ ГОВЕДАТА ОБЕДИНЯВА БЪЛГАРИТЕ!

Потребителски аватар
LordVOODOO

Мнениеот LordVOODOO » 29 ное 2008 13:48

Подкрепям те, но не съм напълно съгласен за това относно медиите. Абонирам съм за вестник "7 Дни Спорт" и мога да ти кажа, че представянето на моряците този сезон в УЕФА бе следено прилично и представено на читателите. Т.е. вярно не писаха толкова много за моряците и Литекс, колкото за издънката на Левски, срама на Локо Сф от Борац, но все пак представянето им бе отбелязано. Феновете от Ловеч да не ми се сърдят, но на моряците бе обърнато малко повече внимание, защото те определено изненадаха и зарадваха много хора.

А колкото до това, защо все се говори за софиянци... - ми в предвид, че 80% от националните медии са съсредоточени в София и повечето от спортните журналисти живеят и работят там и всеки от тях е фен я на ЦСКА, я на Левски, я на Славия или пък на Локото - нормално да си пишат за любимите отбори!
Това, което мен ме дразни най-много е като почне да се говори как базите на отборите са в окаяно състояние (това е вярно с едно-две изключения) и как никъде в страната не се прави нищо - което е абсолютно грешно, защото ТИМ наливат адски много пари в строенето на чисто нов стадион - нещо, което не е правено от построяването стадиона на Нафтата в квартал Лазур в Бургас, т.е. около 15 години! Ето това пренебрежение е много дразнещо. Как тъпите журналисти се въртят около шопските отбори + Сливен, защото Лечков е вице на БФС... вече даже на Гришата и Литекс не обръщат внимание!
Но това винаги е било така, защото София е друга държава! Държава в държавата и столичани винаги са се ползвали с куп привилегии!
Но от друга страна лошо няма - нека не говорят за нас, нека не знаят какво се случва, но после когато почнат да падат софийските отбори наред във Варна от моряците набързо ръка ще се попитат "какво стана", "какви изпуснахме" и "как подяволите стана това?". Нека ни оставят да си направим стадиона, нека отбора се обиграва и да не се набива в светлината на прожекторите - така няма да има и голямо напрежение върху играчите, самият отбор сам ще си извоюва място в статиите на журналистите с представянето си!!! Винаги е било по-добре действията и постъпките да говорят, отколкото да има празнословие. А резултатите са вече на лице - моряците са 5-ти на 3 точки от третите Литекс (и щяха да са пред тях, ако не бяха подценили мача с Беласици, на които им подариха 3 точки!!!), играят много добре, а пред тях са само ЦСКА, Левски - обичайните заподозрени + Сливен - отборчето на Лечков (вече споменах за поста му в БФС) + Литекс, които няма да са още много време пред нас! Да не говорим, че есента имахме много тежка програма, но сега пролетта... във Варна идват да гостуват софиянци, идват и Литекс!!! А единственното тежко гостуване, което ще има отбора ще е на Сливен, които вече почнаха да гълтат вода, след като гостуваха във Варна!!!

С други думи - не се сърдите на тъпите журналисти - те правят услуга на отбора!!! Докато всички мислят моряците за аутсайдери на тях ще им е далеч по-лесно да си трупат точките и да си взимат мачовете. ;)
Последна промяна от LordVOODOO на 29 ное 2008 14:40, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
ebalsammumaikata

Мнениеот ebalsammumaikata » 29 ное 2008 13:51

army_boy написа:ОМРАЗАТА КЪМ ГОВЕДАТА ОБЕДИНЯВА БЪЛГАРИТЕ!

изказване на свиня ......
ВСИЧКИ НА КОЛЕНЕ ПРЕД СИНИТЕ БОГОВЕ !!

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
LordVOODOO

Мнениеот LordVOODOO » 29 ное 2008 13:54

НЕКА СИНИТЕ И ЧЕРВЕНИ ФЕНОВЕ СЕ ДЖАФКАТ ВЪВ СОФИЙСКИТЕ ПОДФОРУМИ И ДА ОСТАВЯТ ТОЗИ НА СПОКОЙСТВИЕ!!!!
АКО НЯМАТЕ КАКВО ДА КАЖЕТЕ ПО ТЕМАТА МЯСТОТО ВИ НЕ Е ТУК!!!
Изображение

kalo
Контакти:

Мнениеот kalo » 29 ное 2008 14:22

Направете си предаване по М-SAT!!! ;)

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 29 ное 2008 14:22

LordVOODOO написа:НЕКА СИНИТЕ И ЧЕРВЕНИ ФЕНОВЕ СЕ ДЖАФКАТ ВЪВ СОФИЙСКИТЕ ПОДФОРУМИ И ДА ОСТАВЯТ ТОЗИ НА СПОКОЙСТВИЕ!!!!

Напълно съгласен с теб :!: Но се вижда пак феновете на кой софийски отбор си изкарват комплексите тук :!: Иначе по темата- и аз смятам че за да се развива футбола ни трябва да се дава еднаква гласност на всички отбори, но тук опираме до въпроса с телевизиите и техният стремеж за повече пари :!: Логично е отборите с най-много публика да предизвикват и най-сериозен интерес и следователно да изкарват повече пари за медиите :|
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Мнениеот 0007 » 29 ное 2008 14:24

За velbajd888-Кур за майка ти и за ЦСКА.
По темата-наистина в "7дни спорт"беше добре отразен успеха на моряците.Аз колкото и да съм за Левски супер много се ядосах,че Черно море не стигнаха до продължения-Щях да изпочупя клавиатурата и ТВто направо
Изображение
Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.

Потребителски аватар
LordVOODOO

Мнениеот LordVOODOO » 29 ное 2008 15:02

UltraBlue написа:
LordVOODOO написа:НЕКА СИНИТЕ И ЧЕРВЕНИ ФЕНОВЕ СЕ ДЖАФКАТ ВЪВ СОФИЙСКИТЕ ПОДФОРУМИ И ДА ОСТАВЯТ ТОЗИ НА СПОКОЙСТВИЕ!!!!

Напълно съгласен с теб :!: Но се вижда пак феновете на кой софийски отбор си изкарват комплексите тук :!: Иначе по темата- и аз смятам че за да се развива футбола ни трябва да се дава еднаква гласност на всички отбори, но тук опираме до въпроса с телевизиите и техният стремеж за повече пари :!: Логично е отборите с най-много публика да предизвикват и най-сериозен интерес и следователно да изкарват повече пари за медиите :|

Пич прав си, НО... и Славия и Локо Сф имат по-малко фенове от моряците!!! А в момента на стадион "Тича" всеки кръг се събира повече публика отколкото на "Герена" или на "Армията". Понеже стадиона на моряците е малък - съответно с малък капацитет - горе-долу 8000 седящи места, с правостоящите можем да се съберем макс 15000 човека, при положение, че е гъчканак и при все това средната посещаемост на отбора за тоя сезон е около 8000-8500 човека. Е кажи ми честно колко отбора този сезон могат да се похвалят с по-голяма посещаемост? До колкото знам само един - Сливен, други няма, но при тях това се дължи, че за пръв път от много години са в "А" група и хората още са мераклии, а и до сега отбора им вървеше добре.... сега когато почнаха загубите ще почнат да губят публика.
Изображение

Върни се в “Черно море”