Много сериозна дилема се очертава пред Черно море в следващите два месеца предвид факта, че отборът играе на два фронта -Купата и първенството. Желанието на “моряците” е за поредна година да излязат на европейска сцена, а за целта или трябва да спечелят купата на България, или да влязат в призовата тройка в шампионата.
Има го и вариантът, и като четвърти в първенството да спечелят квота, но тогава нещата не зависят изцяло от варненци. Ето защо на “Тича” може би вече умуват къде основно да концентрират силите си оттук нататък. От клуба едва ли ще признаят дали им минават подобни мисли през главата, защото е нормално да са максималисти, а и феновете са изключително претенциозни и взискателни.
Една проста аритметика показва, че пътят до вдигането на купата на България преминава през 3 мача, а този до 3-то място в първенството през куп мачове и конкуренция на още поне четири отбора. Предстоящият сгъстен цикъл в шампионата, гарниран с още 3 мача за Купата, ако варненци стигнат до
финала, прави разликата от 8 точки много трудна за стопяване. Още повече, че два от най-сериозните претенденти за 3-то място Локомотив Сф и Левски нямат ангажименти за Купата и ще концентрират вниманието си изцяло върху първенството. И още нещо, което прави впечатление... Ако Черно море стигне до финала за Купата, в прословутия период от 21-и април до 8-и май ще им предстоят цели 6 мача, четири,от които шампионатни и то срещу кого...!? Срещу потенциалните претенденти за 3-то място в момента - последователно Пирин, Локо Сф и Левски, и борещия се за титлата ЦСКА. Между тези мачове на 28 април и 5 май “моряците” ще трябва задължително да спечелят съответно полуфинала и финала за Купата, за да си гарантират участие в евротурнирите.
Наистина изглежда трудно. Може би затова трябва на “Тича” да имат все пак приоритет - или Купата, или първенството, за да не се получи постановката “Между два стола”..., та на земята.
Черно море ---,,Между два стола''
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
Re: Черно море ---,,Между два стола''
Kaкво ще кажете за тази статия...Вие какво мислите ??? Къде трябва да се съсредоточим --купата или първенството ???
Според мен и на двете ,но ще бъде много трудно...
КУПАТА----играем 3-мача...
ПЪРВЕНСТВОТО---имаме лесна програма...
Според мен и на двете ,но ще бъде много трудно...
КУПАТА----играем 3-мача...
ПЪРВЕНСТВОТО---имаме лесна програма...
Велизар каза ''Играем мач за мач''.Каквото дойде.Това че в Англия(най-добрия пример),играят по три мача на седмица,не се е срутил света,нали?
Само Черно море.
- manolovplamen
- Контакти:
garfild8 написа:Велизар каза ''Играем мач за мач''.Каквото дойде.Това че в Англия(най-добрия пример),играят по три мача на седмица,не се е срутил света,нали?
Подкрепям мнението!
Точно така трябва да се мисли!

Само Левски!
Имаме силен отбор и дълга резервна скамейка. Мисля си, че треньора може да си позволи ротации, да наложи някой юноша. Всички се съобразяват с нас; това е нещото, което всеки привърженик иска за отбора си, но трябва със силни мачове да си затвърдим тази позиция.
[offtopic]Май повторих казаното от garfild8[/offtopic]
[offtopic]Май повторих казаното от garfild8[/offtopic]
- ЧерноМореВарна
- Контакти:
Имаме достатъчно потенциал от двата стола да си направим пейка
Ако можем да разчитаме на всичките си играчи (тепърва ще ни нашарят здравата с картони) и няма контузии, да се хвърляме във всеки мач! Не е толкоз страшно, периода не е дълъг и сме на финала на първенството, да се раздадат до край и после да закичват лаврите и да се къпят в народната любов!

Ако можем да разчитаме на всичките си играчи (тепърва ще ни нашарят здравата с картони) и няма контузии, да се хвърляме във всеки мач! Не е толкоз страшно, периода не е дълъг и сме на финала на първенството, да се раздадат до край и после да закичват лаврите и да се къпят в народната любов!

Всеки мач за победа..разбира се с предимство за купата и нищо не се знае..
Лошо впечатление ми прави,че много ни шарят с картони..някой иска да ни спре не трябва да го позволяваме..т.е трябва да вземат мерки тия които трябва..
Лошо впечатление ми прави,че много ни шарят с картони..някой иска да ни спре не трябва да го позволяваме..т.е трябва да вземат мерки тия които трябва..
ЧерноМореВарна написа:Имаме достатъчно потенциал от двата стола да си направим пейка![]()
Вече сме бая нашарени.Добрата новина е че с Ботев гаранция няма да имаме картони.

,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!
- metodito
- Контакти:
Добър анализ. Според мен мачовете с Берое, Локо Сф, Литекс и ЦСКА ще решат нещата. И дано се класирарате за Европа. Представянето срещу ПСВ беше повече от добро. Голям коз е, че Лазур ще е с естествена настилка. А с основен ремонт "Юрий Гагрин" нямаше ли да е "стадион - красавец"? Жалко.
P.S. Всички подценяват Миньор и после охкат.
P.S. Всички подценяват Миньор и после охкат.
Никой поне във Варна не подценява Миньор.Вече им ядохме попарата.
Но това е футбола който харесвам.Иначе е с предизвестен край.И ми прилича на предизвестена смърт.За футбола разбира се.А Миньор са отбор който се хвърля всеки мач за победа.Също като Черно море !

,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!