Мемориална плоча за ''Владислав''

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

HEATSEEKER
Контакти:

Мемориална плоча за ''Владислав''

Мнениеот HEATSEEKER » 18 дек 2013 15:39

Преди време по един друг повод, написах че би било хубаво някой ден да се отдаде заслуженото на много футболисти и деятели , които както е модерно сега да се казва са давали сърце и душа за любимите си клубове.
В историята на българския футбол има един клуб , който сякаш бил белязан името му да стане истински символ на футболна слава.Ако има футболна романтика то това е синонимът за нея.Единствения клуб заради който не се провело държавно първенство, от страх че ако пак спечели , ще трябва да се изпълни параграф 4, който гласи, че отборът спечелил 3 пъти подред Царската купа става нейн вечен притежател.Ако случайно някой не се е сетил за кой клуб става въпрос , това е първият шампион, първият двукратен, първият трикратен шампион, клубът донесъл първа победа зад граница, балканският първенец за 1926 година -варненският ''Владислав''.
Дошла една дата в българската история, която белязала съдбините на България за години наред.
Най-великият извънстоличен клуб поел нов курс в своята история.А през 1948 с промяната на името от ''ТВП'' на ''Ботев'', ''В''-то' което символизирало ''Владислав'' вече го нямало.....

Щастливата детелина на варненския и български футбол , трябва да има свое специално място в града, за който е донесъл толкова престиж и слава.От няколко месеца идейният проект за мемориална плоча е готов.А след като и цената беше казана, нека така да се каже тази идея да бъде ''обнародвана''.
Живеем във времена на нихилизъм, и разруха.Иска ми се всички, които афишираме любовта си към ''Черно море'', да направим точно обратното, да направим нещо което ще го има след нас.Да отдадем заслуженото на всички тези които любовта към отбора им е била част от живота им.Толкова години с нищо по-специално не е засвидетелствувана почита , която заслужават.Само от нас зависи дали ще го променим това.
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Re: Мемориална плоча за ''Владислав''

Мнениеот boys85 » 18 дек 2013 16:44

Страхотна инициатива и дано най-после този славен клуб получи нужната почит. Идейният проект:

Изображение

Потребителски аватар
мокана
Контакти:

Мнениеот мокана » 18 дек 2013 16:55

Отлична идея. Крайно време и детелината да замести безличната топка в центъра на емблемата.
[rimg]http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Vladislav_logo.png[/rimg]

stanleys
Контакти:

Мнениеот stanleys » 18 дек 2013 17:47

Отлична идея :!: Бях чувал да се споменава за подобен проект, но за мой срам не съм изобщо запознат с него :oops: Споделете малко повече, например как може да се включим и да го подпомогнем?

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 18 дек 2013 17:58

stanleys написа:Отлична идея :!: Бях чувал да се споменава за подобен проект, но за мой срам не съм изобщо запознат с него :oops: Споделете малко повече, например как може да се включим и да го подпомогнем?

За моя радост , сумата се оказа доста под очакваното.Идеята е живот и здраве догодина на 3 април или на Цветница, след разрешение от общината да бъде поставена в района на Фестивалния комплекс.Поемам ангажимента да отида до общината , за да се издейства разрешение.Разбира се всеки който иска може да дойде.
[offtopic]За повече инфо на лични[/offtopic]
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 18 дек 2013 18:38

Нямам какво да кажа друго освен да си жив и здрав, HEATSEEKER !!!

П.П. И без такива "за повече инфо на лични"! Всички черноморци се вълнуваме от това.
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 18 дек 2013 18:42

зеления написа:Нямам какво да кажа друго освен да си жив и здрав, HEATSEEKER !!!

П.П. И без такива "за повече инфо на лични"! Всички черноморци се вълнуваме от това.

Дела трябват, а не думи...

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 18 дек 2013 19:12

мокана написа:Отлична идея. Крайно време и детелината да замести безличната топка в центъра на емблемата.

На 100% подкрепям идеята,за детелината на клубната емблема!Това е символ на нашите предшественици и ние трябва да го върнем,съхранявайки историята и традициите,които един режим се стараеше да унищожи.Искам също така да се обърна към всички фенове на "Моряците",които идват на стадиона и подкрепят отбора.При скандиранията,призивът "Тича,Тича",се е превърнал в боен вик,особено на хората от сектор "А".Мисля,че ако скандираме понякога и"Владислав,Владислав" или "Тича-Владислав",ще разнообразим репертоара,а и поне отчасти,ще поправим една несправедливост!

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 18 дек 2013 19:18

HEATSEEKER написа:
stanleys написа:Отлична идея :!: Бях чувал да се споменава за подобен проект, но за мой срам не съм изобщо запознат с него :oops: Споделете малко повече, например как може да се включим и да го подпомогнем?

За моя радост , сумата се оказа доста под очакваното.Идеята е живот и здраве догодина на 3 април или на Цветница, след разрешение от общината да бъде поставена в района на Фестивалния комплекс.Поемам ангажимента да отида до общината , за да се издейства разрешение.Разбира се всеки който иска може да дойде.
[offtopic]За повече инфо на лични[/offtopic]

Готов съм да помагам с всичко,което е нужно,според възможностите си.Определете ден и час,в който всички желаещи да се срещнем и да започнем с делата!Защото наистина,дела трябват!

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 18 дек 2013 19:24

Когато кажете, за мен няма проблем.Ако някой има познати и в общината още по-добре.

Върни се в “Черно море”