зеления написа:Батстанчо написа:Понякога се чудя дали не се намесва ръководството или някой друг да му диктува както състава така и тактиката?!?Мисля си също, че може би го ползват като параван да си играят на Тренери големите "Батки" а той кротко си получава 4-5 цифрена сума всеки месец за това?!?После обаче сам си противоречя с факта , че той няма Про лиценз и по-скоро би било по-лесно да го правят същият театър със Стефан Генов?!?Не знам, само знам, че искам да виждам желание за игра, постоянство от добрите играчи и младежите да играят поне в домакинските мачове!Като построят стадиона/ако стане това/ вече можем да искаме и повече-Европа,Купа,Първенство!До тогава...........не!!!Със селският стадион, без осветление, без табло, без здрави седалки, без ..........без......без......няма да имаме нормален футболен празник както ние го искаме!!!
Само Черно Море!!!
П.П.Аз поради посочените липси на условия и поради факта , че съм живял в Германия съм и отявлен фен на Байерн и за това ще си задоволявам нуждата от Европейски футбол като отида за пореден път на "Алианц Арена" през ноември.Иска ми се и ние да имаме такава организация и стадион , но .........дерзаем!!!

Категорично не съм съгласен със мнението ти, че докато нямаме стадион не бива да имаме и добър отбор. Точно обратното! Ако Черно море е един от водещите в страната и играе в Европа редовно, то собствениците, дори и да се казват ТИМ, щат не щат ще изградят подобаващ стадион. Самият живот ще ги накара - когато започнат сериозни приходи от евро турнирите, от телевизионни права, реклами, продажба на играчи в чужбина и т.н. А както предлагаш, да се построи стадион и след това да се гради състав просто няма как да стане. Нали разбираш, че е необходимо ужасно много време да комплектоваш един тим технически. А волево? А манталитет на победител? Манталитет на фенове? И т.н. и т.н.
Разбира се първото, с което трябва да се започне е подбора на класен специалист, т.е. треньор, който да оформи облика на отбора и да го поведе нагоре. За всеки обективно мислещ наш фен е ясно, че с фигури като Велизар или Кольо просто не става. Трябва човек завършил необходимите школи, притежаващ необходимите лицензи и най-вече с достатъчен стаж като старши треньор! А иначе, ако собственика на отбора ни желае, което никак не е зле, да създаде треньорска школа - о'кей, но не да обучава Сулю и Пулю за треньор за сметка на първия ни състав.
П.С. Дано ТИМ не разсъждават като теб, че жална ни майка на нас феновете.
"Ако Черно море е един от водещите в страната и играе в Европа редовно, то собствениците, дори и да се казват ТИМ, щат не щат ще изградят подобаващ стадион."Може би тук се крие разковничето.Според ТИМ:Ч.море не играе в Европа,няма нужда да пипаме стадиона,не се охарчваме...
Иначе-има много отбори,които НЕ играят в Европа,но стадионите им(И БАЗИТЕ) са за чудо и приказ!Те защо ли са се "набутвали"?
"Разбира се първото, с което трябва да се започне е подбора на класен специалист,..."Един наистина класен специалист(а не родните "пеперудки",които са сменили повече отбори,отколкото масло на колата си) ще ти каже,че не може да тренираш
пас,дрибъл,спиране на топката,удари и т.н.,когато теренът ти е "разорана нива".Без тези ЕЛЕМЕНТАРНИ(щото те наистина са елементарни) умения,отборът(не само Ч.море,а който и да е той) не може да тръгне "нагоре".Да,може да влезе в "тройката" някой и друг сезон.Да,може да извърти някой и друг хикс с Щутгарт,Сампдория и ПСВ.Но това са проблясъци.Това не е "тръгване нагоре".Матеус беше бесен на условията в Истанбул.Ми той,ако види на какви ливадки се играе в Б-я,трябва да си вземе балтончето и да си тръгне и никога повече да не се върне!
Междувпрочем същия този ПСВ,едно време,бяха пуснали едни епизодчета,в които се показваше как тренират ДЕЦАТА на клуба.Излъчваха ги по "Добро Утро" всяка събота сутрин.Облечени в екипа на ПСВ(същия,както и на мъжете) отгоре до долу,на тревно покритие,на което могат да завидят всички у нас,елементи от футбола-точно такива,каквито и мъжете.Така се прави!Без значение дали играеш в ЕКТ.Това се отнася за всички клубове в Б-я.