Мнениеот Nobody007 » 13 авг 2024 08:31
Честита победа, моряци !!!
Не съм и очаквал лека победа.
Първо - такива мачове за нас често се оказват предизвикателство, каквито имаше много и през миналия сезон - обръщалки срещу наглед по-слаби тимове - Етър, Крумовград, Пирин и др...
Второ - при липсата на диригента Мазир Сула и контузиите на Уеслен и Калкан очаквано в нападение всичко се случваше по-трудно.
Това, което ми хареса... и се повтори от предишния мач бе владеенето на инициативата. Към 65мин. бе точно 70:30, което ясно показваше липсата на реализация и невъзможността да развием докрай много атаки.
Дуду навлиза във форма, но все още се налага Илиан често да го 'учи' край тъча ръкомахайки и подканяйки го да тръгне по крилото с топката. Трябва му още време на Илиан да го донаучи. Единственото, което направи Дуду точно по бразилски бе този 30-40 метров рейд, с който буквално се подигра със защитата на Врачани. С топка в крака надбяга Даниел Генов и прекара кълбото между краката на централния защитник Цонков преди асистенцията към неуморимия отново в този мач Васил Панайотов.
Другото хубаво събитие бе появата на Клаудиу Кешерю. Публиката скандираше мощно името му още край тъч-линията. Трябваха му само две минути, за да оплете кълбото в мрежата - пласиране, усет към играта, движение и реализира като хищник, който разкъсва жертвата си. Реализация от едно създадено положение. Безпощаден. Освен споменатото - е и добър изпълнител и на статичните положения. Майсторски 'върти' топката за преките свободни удари, а в една от контрите изведе с прецизен пас (майсторски) на отлична позиция Брено Тейшейра. Дано бързо успее треньорския щаб бързо да го вкара в перфектно физическо състояние. Влезе в мача с желание и се раздаваше за радост на публиката, която изпълни стадиона, въпреки насрочения в делничен ден двубой. Притежава изключителна харизма този човек и това влияе на настроението на целия ни отбор.
Видяха се и слабостите ни - нелеп гол при статично положение и мисля, че Илиан ще се справи и с това във времето и ако трябва да обобщим - "Взехме този мач по нашия си начин" както резюмира след мача нашия треньор.
Честита напълно заслужена победа! Браво моряци!