2 кръг Ефбет лига /Черно море - Ботев Пд/ 27.07.25 неделя 19.45ч.

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
sss1912
Контакти:

Re: 2 кръг Ефбет лига /Черно море - Ботев Пд/ 27.07.25 неделя 19.45ч.

Мнениеот sss1912 » 27 юли 2025 19:37

mark1926 написа:
Iceberg написа:Изиграхме нелош мач в Европа, въпреки резултата. Второто полувреме видях неща, които ако показваме в първенството и особено, ако успеем да доразвием, ще постигнем добри резултати и тази година. Цецо заздрави защитата. Обнадежден съм за играта ни. Не знам кога ще се включи и Берк.. Смятам обаче, че този мач с канарчетата трябва да го вземем на всяка цена! Нужна ни е добра игра и победа, най-малкото за самочувствие и самоувереност, защото мисля, че това ни липсва. Надявам се с всеки мач отбора да се обиграва все повече и показваме увереност. Видя се, че имаме и козове от пейката! Изобщо тази година отбора се окомплектова навреме и мисля с добри попълнения. С нетърпение очаквам развитието както на отбора ни, така и на първенството. Успех от мен и победа!

Ти хубаво културно ги наричаш канарчетата, но тези папагалчета ще имат гости в своята клетка... Няма да ги наричам соколите, вие им викате плебеите, ако не се лъжа- ще има минимум 50 плебея в техния сектор, минимум. Разбита се песните, които ще се пеят за Черно море в тази клетка няма да са за хора под 18 години...

Едно 3-0 ме устройва идеално, а ако може след мача да потърсите индивидите в гостуващия сектор, вече ще е една незабравима вечер :)

Виждам Зрънковите са превъзбудени,още празнуват ?0 годишнина.Нека стане мач,да има футбол и по-добри те победят.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 27 юли 2025 23:10

Трябва да похвалим разбира се Гошката Лазаров! Което всички видяхме, че трябва да е титуляр и, че може много се доказа. Много класа и потенциал има в него, трябва да поработи в дефанзивната част, това не е Б група, тук всички се защитават, затова и Илиан го смени вместо Сидни, а може би, за да го запази за Истанбул. И Митака Тонев набира пара - абе тези, дето влизаха и показваха класа почнаха сега и нещата бяха видимо по-добри. Илиан успя да запази като жокери бразилците. Като цяло много добре проведен мач - бихме, спестихме и усилия. Телес никак не ми хареса, ама никак. И с Истанбул направи няколко глупости, но там затворихме очите - щото съперника е класен - днес пак няколко паса към нападателите на противника и глупаво загубени топки - на неговата позиция такива неща завършват с гол, както видяхме с турците. Дано Берк по-бързо да се оправя.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

helemong
Контакти:

Мнениеот helemong » 28 юли 2025 00:12

Честита победа моряци.Приличен мач стана. Има потенциал в отбора. Ще страдаме по бековете, с опорните халфове и при корнерите. Берк става фундаментален футболист, който трябва да се развива и да е наличен за всеки мач. Г. Лазаров в бъдеще ще запише мачове за националния отбор. Ще завършим между 2 и 5 място. Дано вземем купата. В осмицата от миналото първенство вместо Спартак и Берое ще влязат числото и Локо Сф.

Mariner
Контакти:

Мнениеот Mariner » 28 юли 2025 01:49

Ще опитам да наблегна на положителното:
Перфектни първи 30 и последни 2 минути на продължението на мача. Неделев продължава да си е класа и докато го държахме далеч от топката, всичко си беше ок. Браво на това момче Георги Лазаров за смелостта и самочувствието, което показва на тази възраст. Уеслен и Селсо си изплюха дробовете. Според мен позицията на Уеслен трябва да е до Берк в центъра, или с други думи далеч от противниковата врата. Селсо има изключителна физика и е труден за спиране. Естествено други неща му липсват, затова е при нас, а не в някое по-силно първенство. Не успях да придобия мнение за Франса, но доколкото разбирам, той е ‘перлата’ в лятната ни селекция. Не бих бил краен за Телес. Момчето дойде последен и си се представи сносно в обувките на Берк. За да стигна до поредното голямо разочарование - Васил! Съжалявам, знам колко е дал на отбора през годините, но през тези първи три мача, той просто повече пречи. Атаките ни приключват в момента, в който топката попадне в него след поредното нескопосано спиране или неточен пас, а отнетите от него топки вече са не повече от 2-3 на мач.
Дано Илиан ги забелязва тези неща, както очевидно е забелязал и тъпченето на едно място на другото разочарование - Николай Златев. Аз вече приключих с надеждите си, че от Златев ще стане диамант и бих предпочел да видя Фелипе или Педро вместо него.
За поредна година корнерите се превръщат в основна заплаха за нашата врата. 3 и 28 просто не могат да скачат вече. Мисля, че и тук трябва да се търси някакъв вариант за надграждане.
Но общото усещане, че сме надградили в сравнение с началото на миналата година. Особено триото Селсо-Франса-Лазаров изглежда в пъти по-надеждно от Иса-Брено-Уеслен.
Хубаво е да си се движим залепени до Разград и Подуенци. Дузпата, която вторите получиха днес бе смехотворна и показва, че и тази година нищо не се е променило. Но в интерес на истината този мач отвсякъде си изглеждаше уреден по приятелска линия за обръщалка.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 28 юли 2025 07:42

Аз не съм краен за Телес, просто коментираме - грешките са си грешки и трябва да се казват, за да се поправяме. Всеки е наясно, че на неговия пост 2 неща са супер важни - да отнеме топката и да разиграе пръв и да не греши паса, защото е фаталната зона. В това отношение Берк е много по-зрял за мен, изобщо Берк е класа и се усеща като го няма. За мен Неделев и Попов изобщо нямаше да имат толкова лесен ден вчера по някое време, ако Берк ги беше захапал здравата. И пак ще кажа, че за мен Берк и Телес трябва да са двойката. Бас Вас издиша, няма какво да се лъжем - осбено зле е с пасовете. Бековете са ясни, затова наблегнах да върнем висшиста Ертан, той и на двата може да играе даже и е далеч по-стабилен, Дани Мартин е дупка без никакви уговорки, като вчерашния гол, както и този на Локо Сф пак беше през неговата зона. Цецо Панов на 35 г. е класа над Мартин. Не плюя човека, отбелязвам, мисля, че трябва бързо да се намери решение особено за левия бек - разминават ни катастрофално там всеки мач, нямаме крило, което да е супер ефективен в защита, че да игнорираме проблема. Няголов ли да пробваме по-бързо, оня Бандаро кога ще влиза....не знам, проблема не е малък, 2 мача - 2 гола и 2 загубени точки. Сезона почва и е рано за заключения, но в защита не сме стабилни и основната причина е, че ни разминават по бековете и сипят центрирания здраво - каквито и да са централните, все някое меле, грешка стават и гол....и турския гол беше така.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
mursusaid
Контакти:

Мнениеот mursusaid » 28 юли 2025 08:26

Честита първа победа през новото първенство!
Страхотно първо полувреме.Както се очакваше с оглед тежкия мач преди дни имаше няколко промени в състава ,които определено освежиха състава и играта ,което си пролича още от първата минута.Буквално с игра натикахме жълтите в тяхната половина .Бяхме доста раздвижени и играхме доста освободено и цялото първо полувреме се игра доста динамично ,непривично за нашето първенство.Резултата ако изключим гредите им( то пак след центрирания!!) можеше спокойно да е 3-4 поне и да убием интригата за втората част .
През втората част след 60 Мин очаквано физически окапахме.Все пак си беше голяма жега отново и след динамиката и хвърлените сили първото,очаквано беше някъде след 60-та Мин да ни поприключат силите .Тогава трябваше резервите да влязат и да освежат отбора и заздравят нещата.Уви това не се получи и до края на мача почти не играхме и нямахме сили да задържим топката .Страшно учуден бях да видя как Чандъров влиза за 20-30 Мин и едва потичваше по терена .Васко си го знаем ,но въпреки всичко бяга три пъти повече в средата от Чандъров .Опитваше да бие високо Ботев и да им пречи при изнасянето.Зад него бе Телес.А след смяната на Телес,Чандъров трябваше да покрива зоната до Васко ,но той отново някъде блуждаеше по терена.
Повтаряме се ,но наистина този отбор има потенциал за нашето първенство.Слабите места бековете,вътрешен халф си остават,но пък за сметка на това има потенциал в офанзивните футболисти.Лазаров е пример ,както и Берк миналата година как един младок трябва да влезе и да изяжда тревата от себераздаване и да дава заявка за титулярно място . Естествено имат още много да учат,но точно такива момчета заслужават време на терена и дори да правят грешки биха им били простени ,защото показват че могат.Обратния пример колкото и да ми е неприятно са Милушев и донякъде Златев .Все още тая надежди за Златев ,но както казват преди мен хората ,търпението започва да намаля към него,тъй като получава не малко шансове.
За вас моряци ний живеем...

Потребителски аватар
mursusaid
Контакти:

Мнениеот mursusaid » 28 юли 2025 08:34

Другото странно мислех да не ги коментирам ,но предвид близостта им с плебеите явно са прихванали от тях .
Гледах вчера мача на живо на стадиона и връщайки се вечерта вкъщи ,отваряйки медиите ми излиза някакъв смешен и абсурден плач от жълто-сините.Тотално бях шашардисан ,предвид че малко преди това съм гледал същия мач ,връщайки се от стадиона .Някаква смешна декларацийка с плач към съдиите как ни бутали ,как наши футболисти били някакви холивудски герои с изиграни драматично-комедийни роли по терена,заслужаващи Оскар за симулации.
Толкова са абсурдни ,че чак жалки с подобни излияния.
За вас моряци ний живеем...

Nobody007
Контакти:

Мнениеот Nobody007 » 28 юли 2025 09:26

Само три дни по-рано бе изигран мача с Башакшехир, в който хвърлихме много енергия. Нормално бе да има притеснение от малкото дни за възстановяване на играчите взели участие и в двата мача. Въпреки това - на терена това изобщо не личеше. Особено през първото полувреме, когато на терена имаше само един отбор... и ако дузпата бе реализирана - щеше тотално да затвори мача. Вместо това - направихме мача оспорван през втората част.

Изключителен първи гол на Лазаров. Още в мача с турците показа добри качества, а вчера бе перфектен на крилото. Заслужава титулярно място. Тонев и Селсо също ми харесаха. Борбени и агресивни. Уеслен много активен и в двета фази на атаката, но на моменти имаше своите си характерни неточности... Телеш показва позитиви, но определено му трябва време, може би... Бавно се адаптиира към отбора. Липсва към момента реален заместник на Сула, за съжаление. За 20-те минути в игра - Франса нямаше някакви бляскави отигравания. Ще видим в бъдеще как ще се впише. Същото важи и в пълна степен за Чандъров, който ми е доста статичен и изглежда изолиран в дълги периоди... Дани Мартин със сериозни трудности... Статичните положения са ни все още ахилесова пета, което е тревожно на фона на цялостната ни игра в защитен план.
Искаше ми се да видя в игра Фелипе Кардосо и Жоао Педро, но отсъствието им е може би свързано с предстоящия реванш в Истанбул, на които ще се разчита.
Честита първа домакинска победа срещу сериозен противник, която не дойде никак лесно (въпреки пълното ни превъзходство през първото полувреме).
Браво моряци!

Nobody007
Контакти:

Мнениеот Nobody007 » 28 юли 2025 09:38

В отделен пост искам да поздравя агитката. Неуморно и през целия мач - безрезервна 90 минутна тотална подкрепа за моряците на терена. Не спряха през целия двубой.
Уникални! Незнам какво още може да се добави. Шапки долу!!!
П.С. И нека по-често да вдигат на крака и нашия сектор, че някои хора забравят, че са на футболен мач, а не на театрално представление.

deadlock
Контакти:

Мнениеот deadlock » 28 юли 2025 09:47

Хубави първи 30-тина минути и след това сякаш помислихме, че Ботев сами ще се победят. Такива отпускания са ни стара слабост. След 60-тата видимо свършиха физическите сили. Не знам дали нямаше да е добре повече от резервите да започнат титуляри.

Ще имаме наистина сериозни проблеми при бековете. Все още тая някакви надежди, че Лясков ще акостира при нас, защото сме къси там. В центъра за пореден мач се убеждавам, че Берк трябва да бъде неизменен титуляр, а до него да се въртят Васко/Чандъров/Телес. В атака Лазаров за момента показва много повече от Сидни.

Аз пък лично предпочитам да гледам Златев, дори и да напредва бавно и да е несигурен понякога, отколкото Уеслен. Вторият е получил и получава много повече шансове от първия, но за 2 сезона и нещо има повече голове в контроли, отколкото в официални мачове. Това, че бягал много е куха опорка. Играе се футбол, а не лека атлетика. Продължавам да твърдя, че това е един плажен футболист, който е на ниво средняк в Б група максимум. Един друг от неговия калибър, Мишаел, беше разкрит за 3 месеца в Б група от Добруджа.

Поздрави и за Ботев. Неделев дори и на тези години си е класа. Посъбрали са и доста корав отбор с него, Минков, Наумов. Пожелавам им успех занапред.

Нека не бързаме да казваме какъв е потенциала пред отбора, защото както има позитиви, има и доста негативи.

Върни се в “Черно море”