yavorescu написа:Не, Киро, не съм видял инцидентите с момчето с водата и момичето с инвалидната количка, затова не мога да коментирам. Полицаите имат началници и генерали, но не могат да взимат решения за разположението на феновете на частно съоръжение минути преди мача. Това се договаря предварително на клубно ниво, като се съгласува с охраната. А не под натиск непосредствено преди мача, когато напрежението ескалира. Ако са излъгали, че ще отворят сектор В, това е тяхна грешка, но не и повод за проява на насилие от наша страна.
От цялата работа се получи така, че не можахме да подкрепим отбора когато беше най-нужно.
Аз съм известен стар бъбривец и поредния безкрайно дълъг пост написах именно да поясня,че не одобрявам никакво хулиганство и никакво насилие!!!Но човешките нерви за съжаление имат лимит,както всичко човешко!!!На стадиона емоциите са по силни и това е известно на всички,дори и на любителите на балета!!!Затова по спокойните и по нежни хора ходят да гледат балет,а по темпераментните търсят по здрави преживявания!!!Тези полицаи,които имаха нещастието да охраняват футболен мач,не биха могли да вземат решения!!!Те затова са станали полицаи,друг да решава вместо тях....че е по лесно!!!И именно за тези другите говоря,дето имат права и възможности да решават!!!Трябваше да са наясно,че не охраняват втория балкон на Драматичния театър.....и да са готови с адекватни реакции!!!През цялото време се въртяха телефони,някой с някого се свързваше и получаваше инструкции!!!Накрая казаха"Добре,купете си билети и елате в Сектор В,ще го отворим!!!Виждаме,че има много жени,деца и възрастни хора!!!"Тези жени,деца и възрастни нямаха намерение да мачкат и притискат полицаите към заключените и омотани с вериги портални врати на въпросния сектор!!!Нямаха такива намерения и по младите и по буйни фенове.......нямах такова намерение и аз!!!Но след като ти се подиграват открито и те лъжат,след като виждаш и чуваш,че мачът е започнал.....нормално е да се поизнервиш!!!Аз бая се изнервих и както нямах нищо против нещастниците с щитовете,се питах къде са тези дето могат да решават.....за да решат!!!Ами те в милиционерските школи изучават няколко предмета свързани с "Управление на тълпата" и туширане на ескалация в поведението на мирните граждани!!!Защото ние бяхме група мирни граждани,които със своите данъци пълнят шапките на полицаите с пари!!!Нашето поведение ескалира,защото те реагираха неадекватно!!!Затова постоянно правя сравнение между по спокойните групи от жени,деца и възрастни хора.....и по активните фенове от агитката!!!Без разлика от пол,възраст и социална принадлежност всички бяхме бесни!!!Защото ни излъгаха!!!Не спестявам отговорността на нашето ръководство и мисля,че тези които трябва да работят с обществеността трябваше да са там!!!Трябваше,предварително да помислят за това колко хора се очакват от ВАРНА и къде ще ги набутат!!!Не извинявам и нашите действия,само изтъквам,че те бяха предизвикани!!!Не мога да си изкривя душата и да кажа,че тъпите облечени в някаква власт олигофрени,са прави да ни лъжат.....а хората тръгнали на празник,с единственото намерение да си подкрепят отбора....са длъжни да търпят гаври,от хора които са неспособни да взимат решения!!!Много я разтеглихме наистина тази тема,но ако си мълчим другия път,пак така ще бъде!!!За себе си знам,че макар да ни управляват овчари,аз не искам да сме овце!!!Ние сме вълци,при това МОРСКИ !!!