Всекидневна за отбора на моряците

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Re: Всекидневна за отбора на моряците

Мнениеот Iceberg » 20 ное 2015 10:18

Педро: Харесва ми да играя близо до гола
20 ноември 2015 09:02 | Добри Атанасов |
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1530025

Португалският футболист на Черно море Педро Еуженио бе любезен да даде интервю за предаването „Морски гонг” по Дарик. Ето как протече нашият разговор:
В Черно море беше привлечен да играеш като десен бек, но Никола Спасов видя в теб заложби на краен нападател. Ти как се чувстваш на тази позиция и някога играл ли си като крило в кариерата си?
- В моята кариера имам 3-4 мача като крило. Това е нова позиция за мен. Тренирам всеки ден и се опитвам да се усъвършенствам на този пост, за да стана по-добър. Харесва ми да играя по-близко до гола. Иначе само в Португалия имам няколко мача като крило преди около 4 години.
Ти играеш и с двата крака. Къде се чувстваш по-добре-като ляво, или дясно крило?
- Играя без проблем и с двата крака. Най-сигурен съм като десен бек, но в случая ми допада да играя като ляв краен нападател, защото мога да влизам навътре и да нанасям удар с другия крак. Мога да центрирам добре и с левия крак.
Кой ти е най-големият приятел в „Черно море”?
- Поддържам връзка с чужденците Кулибали, Жиньо, Стенио, Хуан, Мехди, Матиас. С 5-6 човека..
Какво очакваш от мача с Ботев?
-Първо очаквам да вземем трите точки. Ние сме домакини. Във всеки мач е трудно. Излизаме за победа във всеки мач. Да, Ботев имат нов треньор. Ясно ти е, че такава промяна се отразява психологически на един отбор.
Как се чувстваш във Варна?
-Чувствам се добре. Харесва ми градът. Харесва ми отборът. Всичко е наред.
Как се стигна до привличането ти в Черно море?
-Преди година и половина също имах шанс да играя в Черно море. Можех да играя и в Кипър. Аз искам да играя в България, защото ми харесва тук. Знаете, че играх в Хасково 6-7 месеца. ЦСКА ме искаха тогава. Наложи се да се върна в Португалия, тъй като майка ми почина. По-късно Спасов ми се обади и така дойдох в Черно море.
Къде виждаш Черно море в края на първенството?
-Аз мисля, че нашият отбор разполага с много добри футболисти. Мисля, че можем да влезем в четвоката . Ако успеем да спечелим квота да играем в Европа ще е много добре за „Черно море”. Тимът ни игра на европейска сцена тази година, но нямаше късмет. Може другата година да имаме късмет.

И специално за blue avalanche - очаквам въпроси, като например: "Защо съм го преквалифицирал на крило от бек?", "Защо нищо не казвам за идеята ми, да го направя вратар?" и.. още всякакви глупави от сорта! Каквото се сетиш колега, важното ще е да има заяждане и провокации.. ;)
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Потребителски аватар
Живков
Контакти:

Re: Новини свързани с Черно Море

Мнениеот Живков » 23 ное 2015 10:15

Бизнесмен дарява горива за ДЮШ на варненските Спартак и Черно море

Пламен Дочев, 43 годишен варненец, родом от Шумен, сподели намерението си да обезпечи нуждата от горива за Детско­ юношеските школи на ФК „Спартак 1918“ и ФК „Черно море“ Варна.

http://www.novsport.com/news1725901_1024.html

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 23 ное 2015 17:15

Мароканско крило от "Витес" на проби в "Черно море"
23 ноември 2015 14:52 | Добри Атанасов
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1530767

Мароканско крило ще изкара пробен период в тима на "Черно море". Въпросният играч е с холандски паспорт.

„Той е на 18 години и остава на проби при нас не повече от седмица. Играе като дясно крило. Идва от "Витес”, коментира за Дарик радио наставникът на "Черно море" Никола Спасов. Футболистът вече тренира с "моряците"

Припомняме, че миналата седмица бе отпратен друг футболист на проби, който играе на този пост -холандецът Дани Шхриърс.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

bayern_munchen

Мнениеот bayern_munchen » 23 ное 2015 19:50

''Холандската инвазия'' продължава, този за колко време ще е на проби 1 ден или няколко часа. То да те е срам, ние заприличахме на сиропиталище, всеки който иска - идва и се пробва при нас. Този Спасов разби отбора, още лятото си спомняте каква унищожителна, но градивна критика имах към подготовката на отбора и селекцията преди мачовете в Европа, когато ме нападнахте, че не било така и Спасов бил върхът, да ама не, сега вече и вие мислите като мен, само че след дъжд качулка, вместо да се бяха взели мерките навреме, сега пак ще доиграваме сезона, докато държавните отборите ще се кичат с медали и Европа.

Потребителски аватар
piconero
Контакти:

Мнениеот piconero » 23 ное 2015 21:09

Прекалено дълго стана изчаването и желанието да се случи нещо положително.Е няма как да стане с налагането на едни и същи,като титуляри на непривични за тях постове.Май по-важно е да играят,а не какво !Много ми се ще да не е така,но по всякаква логика изглежда точно това.
За мен,като треньора прави непринудена смяна през първото полувреме си признава грешката за стартовия състав.С тази смяна отбора се "обезкости" в атака и нямаше,какво да постигне повече,освен да загуби.Браво на Живко за желанието!Винаги съм харесвал хъса му за игра и периметъра,който покрива,но възможностите му за нападател и КПД-то му като такъв клонят към 5-10%.
В общи линии мача с Ботев беше тотално осран.И като тактика и като желание.
Няма как да налагаш протежета и да имаш мотивирани резерви.Едното изключва другото.
П.С. Един треньор преди доста години вършеше едни въртележки с премии и заплати в Черно море.Искрено се надявам,че сега не е така !

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 26 ное 2015 13:58

Новият холандец изглежда талант. :)

Napoli stregato da Amine Ennali, giovane talento del Vitesse. Ma c’è da superare Manchester United, Chelsea e Milan

Rafa Benitez ha sempre dichiarato di voler aiutare il Napoli ad essere una società importante a livello internazionale. Questo traguardo si raggiunge anche con uno scouting importante che possa aiutare il settore giovanile a fare il salto di qualità. Gli scout del Napoli sono sempre alla ricerca dei giovani talenti da proporre al tecnico. In Olanda il Napoli sarebbe rimasto positivamente colpito da Mohammed Amine Ennali, esterno sinistro olandese di origine marocchine che gioca nel Vitesse e che dunque è un obiettivo di calciomercato per i partenopei. Classe ’97, tecnica sopraffina, per lui parlano di numeri in questa stagione: 10 goal con Vitesse U19, 5 goal e 4 assist con Vitesse U21. Un ragazzo che praticamente rischia di far litigare Manchester United e Chelsea. I Red Devils sono rimasti stregati dal giocatore che ha un contratto primavera di due anni con possibile rinnovo con un contratto da professionista in base al raggiungimento di un determinato numero di presenze. Ennali però fa parte del Vitesse che da qualche anno collabora a stretto giro con il Chelsea, non a caso molti talenti del club olandese sono curati dal club londinese (Van Ginkel è approdato al Chelsea dal Vitesse). Per questo lo United al momento non può prendere il giocatore, ma Ennali è molto attratto dal campionato italiano. In Italia il giocatore è rappresentato dall’agente Fifa Francesco Bevilacqua che lavora per conto della Di Campli Management con la collaborazione attiva dell’intermediario Michele Chiavazzo. Napoli e Milan hanno visionato il giocatore e vorrebbero avere dei contatti, anche perché il giovane olandese potrebbe andare via dal Vitesse ad un prezzo davvero abbordabile.

http://www.ultimecalcionapoli.it/calcio ... a-e-milan/

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 30 ное 2015 17:17

Звезда на Черно море провокира феновете със забавна игра
29 ноември 2015, 22:00 | ВарнаУтре
http://www.varna.utre.bg/2015/11/29/348 ... bavna_igra

Идеята си Матиас Курьор сподели в социалната мрежа
Звездата на Черно море Матиас Курьор за пореден път демонстрира находчивост и изобретателност пред феновете. Този път обаче не на терена по време на поредния футболен мач. Матиас провокира привържениците да се включат в необичайна игра, в която се разиграват два билета за вход на стадион "Тича".
Идеята си футболистът сподели в социалната мрежа, където написа следното:
"Здравейте на всички!"
"Първо, добра победа постигнахме този уикенд".
"Много съм развълнуван, защото имам добра новина за българските си фенове. Много мислих как да Ви благодаря за вашата невероятна подкрепа".
"Тъй като във Варна, с екипа на Черно море, бе възстановена моята страст към футбола и ми бе дадена отново възможността да практикувам този спорт, който обичам толкова много, искам да ви направя един подарък. За него обаче трябва да играете. Преди всеки мач у дома, аз ще ви давам възможност да спечелите два билета за предстоящата среща на Черно море. За целта трябва да сте много наблюдателни. Следващият двубой във Варна е във вторник. Така че утре ще публикувам снимка на място, където ще бъдат скрити два билета за вход на стадиона. За да ги спечелите, просто трябва да отидете на въпросното място и да ги намерите. Лесно ли ви се струва?".
"Пожелавам ви успех. Очаквайте утре около 12 часа да разберете къде се намират билетите".
"Приятна вечер на всички!".

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 02 дек 2015 10:03

Расте нова смяна фенове!
01 декември 2015, 20:42 | Ивайло Борисов
http://www.varna.utre.bg/2015/12/01/349 ... ana_fenove

Цял клас четвъртокласници вика за Черно море
Ученици от 4 "Д" клас на ОУ "Георги Сава Раковски" изгледаха двубоя от 18-ия кръг на "А" група между Черно море и Литекс, завършил 1:1 на стадион "Тича" във Варна.
22 деца, водени от своя класен ръководител Стилян Атанасов, мощно подкрепяха "моряците" през всичките 90 минути на срещата. Малчуганите си бяха приготвили специални транспаранти, на които пишеше: "Само Черно море" и "Давайте Черно море".
"Идеята възникна спонтанно при един разговор с колежка преподавател. Благодарение на г-жа Теодора Димитрова, която също бе с нас днес, успяхме да осъществим това намерение. Почти всички деца в нашето училище имат спортни изяви, тренират в различни спортни клубове. Ето това ни накара да ги заведем на футболен мач", заяви Атанасов пред varnautre.bg.
"Взехме решение седмица преди въпросната среща. Свързахме се с клуба, откъдето ни оказаха пълно съдействие", обясни преподавателят.
"Решихме да се настаним точно от противоположната страна на агитката, за да покажем нашата подкрепа, по нашия си начин като агитка. Особено ентусиазирани бяха момичетата, което си личеше през цялото време на мача. Футболът е спорт, който привлича не само големите и не само момчетата", каза още Стилян Атанасов.

Varnauser
Контакти:

Мнениеот Varnauser » 02 дек 2015 12:18

Мачът завърши наравно, но въпреки това победители имаше и това бяха чудесните четвъртокласници. Браво и на класния, и на неговата колежка, и най-вече на децата!

Надявам се в един хубав недалечен ден хората от ръководството на клуба да проумеят, че е важно да се работи за популяризирането на клуба и то не само не само в училищата, а навсякъде, където е подходящо. И да имат волята и възможността да изготвят и прилагат маркетингова стратегия, за да постигнат такава цел. Иначе самодейни прояви като вчерашната ще останат прекрасни, но изолирани явления. Най-после ръководството трябва да проумее, че е негово задължение да работи, за да има такива прояви, ако, разбира се, искат клуба да се развива и да накарат хората да си дават парите за него.

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 03 дек 2015 12:06

Дани Георгиев се размина със счупване, Жиньо минава ехограф
02 декември 2015, 15:40 | ВарнаУтре
http://www.varna.utre.bg/2015/12/02/349 ... va_ehograf

Бранителят е с разтежение на бедрен мускул
Възстановителна тренировка на стадион "Тича" проведоха футболистите на Черно море след мача с Литекс (1:1). С болки в областта на бедрото е централният бранител Жиньо, който бе сменен принудително в 43-ата минута на двубоя с "оранжевите". Бранителят ще мине ехограф, след който ще има повече яснота относно контузията му и дали ще е на разположение за следващия мач на "моряците" в първенството.
Опитният халф Даниел Георгиев, който бе ударен грубо в лицето от Диого Виана, е с подут нос. Това каза самият футболист пред varnautre.bg. "Така не бях се ядосвал на съперников футболист. През цялото време игра брутално срещу мен. За щастие няма счупване, както се получи в мача със Славия в София през ноември 2013 година. Разминах се само с натъртване", заяви Георгиев.
За утре наставникът на "моряците" Никола Спасов е предвидил една тренировка, с която ще бъде даден старт на подготовката за мача от 19-ия кръг на "А" група с Пирин в Благоевград. Двубоят е в неделя от 14 часа.

Върни се в “Черно море”