20 ноември 2015 09:02 | Добри Атанасов |
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1530025
Португалският футболист на Черно море Педро Еуженио бе любезен да даде интервю за предаването „Морски гонг” по Дарик. Ето как протече нашият разговор:
В Черно море беше привлечен да играеш като десен бек, но Никола Спасов видя в теб заложби на краен нападател. Ти как се чувстваш на тази позиция и някога играл ли си като крило в кариерата си?
- В моята кариера имам 3-4 мача като крило. Това е нова позиция за мен. Тренирам всеки ден и се опитвам да се усъвършенствам на този пост, за да стана по-добър. Харесва ми да играя по-близко до гола. Иначе само в Португалия имам няколко мача като крило преди около 4 години.
Ти играеш и с двата крака. Къде се чувстваш по-добре-като ляво, или дясно крило?
- Играя без проблем и с двата крака. Най-сигурен съм като десен бек, но в случая ми допада да играя като ляв краен нападател, защото мога да влизам навътре и да нанасям удар с другия крак. Мога да центрирам добре и с левия крак.
Кой ти е най-големият приятел в „Черно море”?
- Поддържам връзка с чужденците Кулибали, Жиньо, Стенио, Хуан, Мехди, Матиас. С 5-6 човека..
Какво очакваш от мача с Ботев?
-Първо очаквам да вземем трите точки. Ние сме домакини. Във всеки мач е трудно. Излизаме за победа във всеки мач. Да, Ботев имат нов треньор. Ясно ти е, че такава промяна се отразява психологически на един отбор.
Как се чувстваш във Варна?
-Чувствам се добре. Харесва ми градът. Харесва ми отборът. Всичко е наред.
Как се стигна до привличането ти в Черно море?
-Преди година и половина също имах шанс да играя в Черно море. Можех да играя и в Кипър. Аз искам да играя в България, защото ми харесва тук. Знаете, че играх в Хасково 6-7 месеца. ЦСКА ме искаха тогава. Наложи се да се върна в Португалия, тъй като майка ми почина. По-късно Спасов ми се обади и така дойдох в Черно море.
Къде виждаш Черно море в края на първенството?
-Аз мисля, че нашият отбор разполага с много добри футболисти. Мисля, че можем да влезем в четвоката . Ако успеем да спечелим квота да играем в Европа ще е много добре за „Черно море”. Тимът ни игра на европейска сцена тази година, но нямаше късмет. Може другата година да имаме късмет.
И специално за blue avalanche - очаквам въпроси, като например: "Защо съм го преквалифицирал на крило от бек?", "Защо нищо не казвам за идеята ми, да го направя вратар?" и.. още всякакви глупави от сорта! Каквото се сетиш колега, важното ще е да има заяждане и провокации..