Мнениеот yavorescu » 27 май 2015 20:35
Срамно малко публика като за последен мач и то такъв, предоставящ рядката възможност да наблюдаваме младите моряци. Поредния без значение и в работен ден, но си е неприятна констатация...
Като цяло очаквах да са много по-зле момчетата, така че съм (умерено) приятно изненадан. Позитивите все пак са малко. Би било ирационален оптимизъм да си мислим, че някои от тези играчи могат да бъдат основни другия сезон. Ръководството трябва сериозно да се замисли да им потърси отбори от Б група, където да поиграят под наем. Иначе нищо добро не ни чака. Като цяло имаме технични млади играчи, но агресията липсва. Има какво да се желае и при тактическата подготовка. Трудно е да се наблюдават толкова много футболисти наведнъж, но все пак ще споделя моето мнение. Възможно е и да греша, разбира се, да съм видял добрите моменти при някои и да съм пропуснал лошите (и обратното).
31.Тони Стоичков -- отлична физика и като цяло компетентни намеси. Влиза без страх в единоборствата и има самочувствие. Има известна вина за първия гол, но общо взето се справи много добре. Според мен той е най-близо до първия състав (на практика си е) и другия сезон може да се разчита на него в някои мачове, както налагахме постепенно Росен и после Живко в началото. Нямам идея защо ЦСКА са позволили да го изпуснат (липса на мангизи е най-вероятното обяснение).
7.Мартин Костадинов -- добра техника и скорост, но един от най-хилавите на терена, да не кажа най-хилавия. Лошо позициониране и слаб в единоборствата, преодоляваха го много лесно. Не е напреднал особено съдейки по изявите му миналия сезон.
4.Александър Йовчев -- личеше си, че не е ляв бек, но въпреки това се справи със задачата през повечето време. За жалост и него го преодоляваха твърде елементарно.
8.Александър Попов -- най-големия дърводелец от всички, но ми хареса как стои на терена. Стреми се да подава напред, не го е страх от шпагати и и физически изглежда ОК. Ако не се лъжа, миналия сезон Гонзо даде най-много минути именно на него. Има нужда от такива черноработници.
22.Карен Мадоян -- най-голямото разочарование за мен. Тромав, бавен, неориентиран, плах, страшно много индивидуални грешки. Играха много близо един до друг с Попов и оттам се получиха дупки в средната линия. Разочарован съм, защото именно от него очаквах повече.
11.Илиян Неделчев -- беше много активен, има скорост и техника, типично крило. След Стоичков за мен това е човека, който е най-вероятно да пробие при мъжете. Юноша на Чавдар Етрополе, миналата година е записал 8 мача за трагичния отбор на съгражданите и си личи по-сериозната игрова практика.
10.Николай Минков -- добре като движение, хъс и преса. По обясними причини нямаше много възможности. Отиде на крилото (където май му е мястото?), но се контузи и завършихме мача с 10 души.
Резервите:
21.Емил Илиев -- страхотна техника за дефанзивен халф. Дребен, но много бърз и напорист. В повечето случаи отнемаше чисто топката. Определено ми хареса.
45.Кристиан Пешков -- включи се добре, не можах да го позная. Сякаш е вдигнал малко скоростта и техниката, но физиката -- тц.
Старите:
33.Китанов -- спаси немалко, но имаше 2 неуверени излизания и няколко кофти изритвания. Трябва му игрова практика, да се хвърли на финала е много рисковано според мен (но може би е премерен риск като знаем кой е заместника).
3.Дани -- формата му върви във възходяща линия, но и на него сякаш му е рано да е титуляр на финала. Все пак, той е такъв тип футболист, на който винаги може да разчиташ. Младите го засипваха с подавания, които не винаги можеше да разпредели навреме, защото не му се откриваха. Отбеляза хубав гол (заслужава го), но все пак малко щастлив.
13.Райков -- не знам какво е видял Стрелеца, но за мен това беше един от слабите му мачове. В дълги периоди Неделчев се набиваше на очи повече, а това говори зле за Симеончо.
24.Сталев -- ау, ау, ау. Някой беше казал, че беше най-слабия защитник и аз само мога да се съглася с това твърдение. Какво стана с това момче? От твърд младежки национал със стабилни изяви се превърна в бледа сянка на самия себе си. Панически изчиствания, груби грешки при позиционирането, вересии на противника, селско изнасяне на топката, пасивност... Нищо чудно да бъде освободен лятото.
1.Николов -- основната вина за гола беше на Сталев и ако не се лъжа, първоначално на Йовчев. Повече доверие му имам, отколкото на сърбина. Трябва да имаме предвид, че увереността и представянето на вратаря страшно много зависи от защитниците пред него.