ShooterMan написа:Няма такова нещо! Играе финалистът ако Купата отиде в Шампиона. Това е разпоредба на УЕФА и важи за всички, точка. БФС опитаха да направят запитване по този въпрос, за да бутат такива като Уефски напред или Бирой, но УЕФА бяха категорични - предимство получава ФИНАЛИСТЪТ!!! И не само това, ами и почва от 3-ти предв. кръг, т.е. такива като Бирой примерно отиват като 2-ри или 3-ти с Макаби ПЕТАХ ТИКВА да ги нашият наново там с 4-5 гола, докато ние почваме директно от някой като ПСВ или Щутгарт. Такъв е животът, който не му харесва да се пука от яд. И все пак - нека уважаваме Локо Пд, отбор с добър отбор и фенове нямащи нищо общо с мургавелковци като Санди и освен това не са евроидиот и не отпадат от такива като ПЕТАХ ТИКВА

Стрелец,аз на основата на това което съм чул и чел,мисля че финалиста от тази година няма право да смени носителя на Купата в Евро турнирите!Но излиза,че досега е имал право!А винаги,когато ЧЕРНО МОРЕ е бил финалист,от БФС са ни спирали с измислици за евро разпоредби на тази тема!И това е било още по времето,когато Купата беше на Съветската армия.Така продължи и след двата финала за Купата на България!А се е случвало,в години когато финалисти са били други отбори,те да играят в ЕКТ на мястото на носителя-Шампион!Подозирам,че няма никакви директиви по този въпрос от Европа,а всичко е местна българска уйдурма!Ако знаеш нещо сигурно,за такава разпоредба от УЕФА обясни по подробно....че нещо ме стяга под лъжичката!Или ако някой друг знае,нека осветли казуса.Според мен е логично,ако носителя е и шампион,да играе финалиста.Защото иначе турнира за Купата,не излъчва представител в турнирите!Аз мисля,че тази година МОРЕТО обезателно трябва да играе в Лига Европа!Не защото така ми се иска,това е едно на ръка,а защото имаме какво да покажем!За опърпаната родна действителност е много важно отборът да покаже на международната сцена перспективни,продаваеми футболисти!А ние имаме Китанов,Стенио,Клок,Курьор,Бакари,Бижев,Коконов....защо не и Расим!Все млади и добри момчета,които ще търсят бъдеще!Освен това,ако се класираме за Европата,Домусчиев няма да си прибере Ернандес,нали целта е да го продадат!А в БГ кой ще го купи? Естествено такива мераци,ще имат и други отбори,които също искат да си покажат младите таланти.Мисля,че ние сме най готови!Надявам се с добра игра и с Божията помощ да играем по европейските стадиони!